Familjevänliga kvadratmeter med områdets bästa utsikt och balkong i väster!

Linero, Lund

Runslingan 18B

På förhand
Utgångspris
1 895 000 kr
Antal rum
3
Boarea
83,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Familjevänliga kvadratmeter med områdets bästa utsikt och balkong i väster!

Välkommen till en välplanerad och välrenoverad lägenhet med solvänlig balkong i väster. Optimalt läge i området med grönskan tätt inpå utan insyn!

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en familjevänlig lägenhet bland grönskande och lekfulla omgivningar. Bostaden är genomgående och har en stor balkong med lummig utsikt utan insyn. Invändigt är lägenheten välplanerad med sovrummen i olika delar av bostaden, stort kök med plats för matbord, helkaklat badrum med dusch och ett vardagsrum man gärna umgås i. I anslutning till vardagsrummet finns även ett stort utrymme som kan användas antingen till barnrum/lekrum/kontor eller en stor walk in closet för den klädintresserade!

Vardagsrummet är generöst och golvet är beklätt med stavparkett av träslag ek. Vid middagsbjudningar kan du servera maten vid (fin)middagsbordet i vardagsrummet eller varför inte på balkongen eller utomhus vid föreningens grönytor om vädret tillåter. Fönsterna är väl tilltagna och släpper in ljus från öst till väst och vice versa. Lägenheten är välskött och har underhållits löpande. Såväl kök som badrum har renoverats, likaså samtliga ytskikt.

Linero centrum är en mötesplats i den expansiva östra delen av Lund, med bostäder, butiker och restauranger. Torget som det kallas rustades upp rejält 2017 och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades och moderniserades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder har gjort Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

BRF Runristaren är en välskött förening som erbjuder god service till sina medlemmar. Avgifterna är låga och inkluderar värme, vatten, kabel-tv och bredband. Här finns allt från festlokal och pingisrum till styrketräningsrum och odlingslotter.

Välkommen på visning av denna bostad med områdets mest trivsamma utsikt!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster med fri utsikt över grönområde.

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i trapphuset.

Föreningen har bland annat förråd som kan hyras för en symbolisk summa (se prislista), cykelförråd, festlokal, fotolab, styrketräningsrum, solarium, grovtvättstuga och odlingslotter.

Månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och internet.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
83,6 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1977

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Runristaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
321
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Runristaren i Lund bildades 1977 och består av 321 bostadsrätter som varierar i storlek från ettor till fyror. Föreningen har mycket att erbjuda de boende såsom t ex styrketräningslokal, solarium, bastu, festlokal, odlingslotter m m. Alla trapphus är försedda med en tvättstugor och utöver detta har föreningen även en gemensam grovtvättstuga.

Föreningen godkänner delat ägande. Den som är bosatt i lägenheten ska äga åtminstone 10 %. Juridiska personer accepteras ej som köpare. Andrahandsuthyrning accepteras efter föreningens godkännande.

Brf Runristaren är med i HSB och den som köper en lägenhet i föreningen ska också bli medlem i HSB. Kostnaden är 800 kronor per person.

I samband med överlåtelse utför föreningen en tillsyn av lägenheten.

Omgivning och kommunikation: Brf Runristaren består av 12 trevåningshus placerade i sydöstra Lund. Här bor du med god service i form av såväl matbutik, vårdscentral, apotek som bibliotek och pizzeria. Linero ligger med goda bussförbindelser till centrala Lund. Linje 3 och linje 6 tar dig från Linero centrum till Lunds central på ca 15 minuter. Till LTH tar det ca 8 minuter. I närheten finns även hållplatser för regionbussarna. För den som pendlar nås enkelt motorvägspåfarten som tar dig mot såväl Malmö/Köpenhamn som mot Kalmar.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.runristaren.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2016 uppgraderade föreningen värmesystemet och dräneringen, nya undercentraler och byte av kallvattenstamledningar genomfördes.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar relining av avloppsstammarna som kommer att påbörjas januari 2020. Balkongerna kommer också att renoveras under 2020.

För mer info om utförda/kommande underhållsarbeten vänligen se årsredovisningen och föreningens hemsida.

Parkering

P-plats finns att hyra för 110 kr/mån. Carport kostar 200 kr/mån och garage 300 kr/mån. Kostnaden gäller from 2019-01-01. Kölista finns hos vicevärden och i dagsläget är det 2-3 års kötid till carport och garage men det finns lediga p-platser.

Gemensamma utrymmen

Källarförråd finns till uthyrning. Kölista finns hos vicevärden.

Länkar

Området

Att bo i Östra Lund

I Östra Lund ligger ett av Lunds finaste villaområden med stora tomter och trädgårdar. Här går det inte att ta miste på samhörighetskänslan trots att de boende kommer ifrån alla olika yrkeskategorier.

I området Linero finns det ett boende för alla. I dagligt tal brukar man dela upp området i två delar; övre och nedre Linero. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. Det är den här blandningen av boendeformer som ger människor ifrån alla yrkeskategorier en möjlighet att bo i området. I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek med där man anordnar en mängd aktiviteter. För barnen finns bland annat filmvisning, sagogestaltning och dockteater. Även författarkvällar och konserter är vanligt. Biblioteket är med i ett samarbete som heter Linero samråd, där man arbetar för att förbättra möjlighet till kulturella upplevelser på Linero. Samrådet arbetar ständigt för att öka trivseln och samhörighetskänslan.

Från området Östra Torn och Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. På Mårtens Fälad finns stora tomter och trädgårdar. I huvudsak består den av tvåvåningsvillor byggda på 1960-talet. Det är ett attraktivt bostadsområde som räknas till Lunds mest populära. På Östra Torn ligger bostadsområden med studentikostklingande namn som Spexaren och Djingis Khan, samt Brunnshög. För barnfamiljer är området perfekt, med bland annat tre olika skolor.

Strax intill ligger Vipeholm. Det är namnet på både ett bostadsområde och en park. I Vipeholm kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linero? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Lunds 3 bästa

3
 • Sommarlovsparken
  Grönt och lummigt
 • Lunds akademiska golfklubb
  Golfbanan på vägen mot Sandby
 • Råbytorp gårdsbutik
  En levande gårdsbutik

Karta

Runslingan 18B

Runslingan 18B,
224 77 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linero, Lund

  På förhand
  Adress
  Kämpagränden 15C
  Utgångspris
  1 775 000 kr
  Månadsavgift
  4 278 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!