Hoppa till innehåll
Alternativ planlösning. Runslingan 20D - Bjurfors

Gavellägenhet med inhägnad uteplats och genomgående modern standard!

  • På förhand
  • 83,6 kvm
  • 3 rum
  • 1 995 000 kr

Linero, Lund

Runslingan 20D

Pris:
1 995 000 kr
Avgift:
4 953 kr
Antal rum:
3
Boarea:
83,6 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 3

Gavellägenhet med inhägnad uteplats och genomgående modern standard!

Välkommen till en gavellägenhet i markplan med inhägnad uteplats och genomgående modern standard. Optimal planlösning och tacksamt ljusinsläpp!

Beskrivning

Välkommen till en familjevänlig lägenhet bland grönskande och lekfulla omgivningar. Bostaden ligger på gavel och har en förhållandevis stor uteplats med trädäck och staket. Invändigt är lägenheten välplanerad med sovrummen i olika ändar av bostaden, stort kök med plats för matbord, badrum med såväl dusch som badkar och ett vardagsrum man gärna umgås i. I anslutning till vardagsrummet finns även ett stor utrymme som kan användas antingen till barnrum/lekrum/kontor/förråd eller varför inte en stor walk in closet för den klädintresserade!

Hela lägenheten totalrenoverades 2015. Kombinationen av exklusiva materialval och snygga färgval genomsyrar hela lägenheten. I köket - signerat Kvik - finns gott om förvarings- och matlagningsytor. På golvet ligger klinker som harmoniserar väl med mosaiken ovan bänkskivan. Även i hallen är det klinker på golvet och här finns en stor spegelgarderob med plats för hela familjens ytterkläder. Härifrån nås det helkaklade badrummet som går i neutrala färgtoner. Svart, vitt och grått. En klassisk färgkombination som gör sig fin även här.

Vardagsrummet är generöst och golvet är beklätt med stavparkett. Samma typ som återfinns i de båda sovrummen. Vid middagsbjudningar kan du servera maten vid (fin)middagsbordet i vardagsrummet eller i trädgården om vädret tillåter. Fönsterna är väl tilltagna och släpper in ljus från öst till väst och vice versa.

På Linero trivs ni som vill bo med närhet till centrum, mataffär och goda kommunikationer, men ändå ha naturen som granne. Här finns flera trevliga grönområden och Hardebergaspåret som är en utmärkt motionsslinga. Stadsdelen håller på att utvecklas och expanderas. Linero centrum har byggts ut och moderniserats med utökad handel och service.

BRF Runristaren är en välskött förening som erbjuder god service till sina medlemmar. Här finns allt från festlokal och pingisrum till styrketräningsrum och odlingslotter.

En bostad som inte lämnar något att önska! Kontakta mäklaren för mer info.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Inhägnad uteplats med trädäck.

Ombyggnad, Renoveringar

2015 Helrenovering av lägenheten.
2018 Ny köksfläkt, ommålning av hela lägenheten och nya persienner till alla fönster.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 953 kr

I avgiften ingår värme, vatten, basutbudet från ComHem (analog TV) och bredband. Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmarna debiteras för det separat med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,35944%
Andel av årsavgiften är
0,35944%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
264
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
83,6 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1972

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
112

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Runristaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
321
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Runristaren i Lund bildades 1977 och består av 321 bostadsrätter som varierar i storlek från ettor till fyror. Föreningen har mycket att erbjuda de boende såsom t ex styrketräningslokal, solarium, bastu, festlokal, odlingslotter m m. Alla trapphus är försedda med tvättstugor och utöver detta har föreningen även en gemensam grovtvättstuga.

Föreningen godkänner delat ägande. Den som är bosatt i lägenheten ska äga åtminstone 10 %. Juridiska personer accepteras ej som köpare. Andrahandsuthyrning accepteras efter föreningens godkännande.

I samband med överlåtelser i en HSB-förening måste förvärvaren ansöka om medlemskap i HSB Skåne. HSB Skåne tar i samband med detta ut en andelsavgift på 500 kr/medlem samt en medlemsavgift om 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid utträde från HSB.

Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-12-21).

I samband med överlåtelse utför föreningen en tillsyn av lägenheten.

Omgivning och kommunikation: Brf Runristaren består av 12 trevåningshus placerade i sydöstra Lund. Här bor du med god service i form av såväl matbutik, vårdcentral, apotek som bibliotek och pizzeria. Linero ligger med goda bussförbindelser till centrala Lund. Linje 3 och linje 6 tar dig från Linero centrum till Lunds central på ca 15 minuter. Till LTH tar det ca 8 minuter. I närheten finns även hållplatser för regionbussarna. För den som pendlar nås enkelt motorvägspåfarten som tar dig mot såväl Malmö/Köpenhamn som mot Kalmar.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.runristaren.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2016 uppgraderade föreningen värmesystemet och dräneringen, nya undercentraler och byte av kallvattenstamledningar genomfördes.

Kommande renoveringar (kontrollerat 2020-12-21):
Relining av avloppsstammarna pågår. Alla gemensamhetslokaler i föreningen är för tillfället stängda under reliningen.
Balkongerna kommer också att renoveras inom kort, föreningen har dock ingen exakt tidpunkt i dagsläget för när detta skall påbörjas.

För mer info om utförda/kommande underhållsarbeten vänligen se årsredovisningen och föreningens hemsida.

Parkering

P-plats finns att hyra för 110 kr/mån. Carport kostar 200 kr/mån och garage 300 kr/mån. Kölista finns hos vicevärden och i dagsläget är det 2-3 års kötid till carport och garage men det finns lediga p-platser (2020-12-21).

Gemensamma utrymmen

Källarförråd finns till uthyrning. Kölista finns hos vicevärden.

Länkar

Om Linero

Att bo i Östra Lund

I Östra Lund ligger ett av Lunds finaste villaområden med stora tomter och trädgårdar. Här går det inte att ta miste på samhörighetskänslan trots att de boende kommer ifrån alla olika yrkeskategorier.

I området Linero finns det ett boende för alla. I dagligt tal brukar man dela upp området i två delar; övre och nedre Linero. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. Det är den här blandningen av boendeformer som ger människor ifrån alla yrkeskategorier en möjlighet att bo i området. I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek med där man anordnar en mängd aktiviteter. För barnen finns bland annat filmvisning, sagogestaltning och dockteater. Även författarkvällar och konserter är vanligt. Biblioteket är med i ett samarbete som heter Linero samråd, där man arbetar för att förbättra möjlighet till kulturella upplevelser på Linero. Samrådet arbetar ständigt för att öka trivseln och samhörighetskänslan.

Från området Östra Torn och Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. På Mårtens Fälad finns stora tomter och trädgårdar. I huvudsak består den av tvåvåningsvillor byggda på 1960-talet. Det är ett attraktivt bostadsområde som räknas till Lunds mest populära. På Östra Torn ligger bostadsområden med studentikostklingande namn som Spexaren och Djingis Khan, samt Brunnshög. För barnfamiljer är området perfekt, med bland annat tre olika skolor.

Strax intill ligger Vipeholm. Det är namnet på både ett bostadsområde och en park. I Vipeholm kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linero? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Runslingan 20D

Liknande bostäder