Charmig lägenhet på bästa läge.

Lund - Centrum, Lund

Änggatan 4B

På förhand
Utgångspris
2 350 000 kr
Avgift
3 169 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
47 kvm

Visning

 • söndag 31/5, KL 11:00 - 11:30

  Bokad visning.

 • måndag 1/6, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Charmig lägenhet på bästa läge.

Smart planerad lägenhet med stora fönster och högt i tak. Här bor du på kanonläge i centrum med balkong i soligt söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Yosef Halim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0762-16 66 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna lägenhet där ljuset kommer in hela dagen. En charmig tvåa i fint skick som bland annat erbjuder bra planlösning, vackert ljusinsläpp, välbevarad fiskbensparkett, högt i tak, serveringsgång, djupa fönsterbrädor och sociala ytor.

Det första som möter oss i denna lägenhet är en välplanerad, inbjudande och lättmöblerad hall och gott om plats för jackor och skor. Vidare finns kök, vardagsrum, badrum och ett stort, rogivande och ljust sovrum med klädkammare, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Köket är ljust och praktiskt med stora fönster, bra förvaringsmöjligheter, vita skåpluckor och höga skåp. Det rymliga, sociala och välplanerade vardagsrummet bjuder på härliga umgängesytor, generös takhöjd, stora fönster, fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp. I badrummet finns toalett, dusch och handfat .

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här tvåan finns en charmig och ljus balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder sol från morgon till tidig kväll och plats för ett mindre bord.

Interiör

Hall: Den välplanerade, inbjudande och lättmöblerade hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och fiskbensparkett. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – gott om plats för jackor och skor.

Kök: Det ljusa och praktiska köket har vitmålade väggar, fint välbevarat plankgolv och en charmig serveringsgång. Utrustningen består av induktionshäll, ugn, diskmaskin, mikrovågsugn och kombinerad kyl/frys. I övrigt erbjuder köket stora fönster, bra förvaringsmöjligheter, vita skåpluckor och höga skåp.

Vardagsrum: Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett rymligt, socialt och välplanerat rum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Här erbjuds härliga umgängesytor, generös takhöjd, stora fönster, fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum : Från hallen når du lägenhetens master bedroom – ett stort, rogivande och ljust rum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Rummet har klädkammare, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng och även plats för ett skrivbord eller liknande.

Badrum : Funktionellt badrum med toalett, dusch och handfat. Här ligger våtrumsmatta som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Balkong : I vardagsrummet finner du en charmig och ljus balkong i söderläge med plats för ett mindre bord. Här har du fin utsikt mot innergården.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Robbans Grannar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Robbans grannar bildades 2004 och köpte fastigheterna Gylleholm 1 och Gylleholm 2 året därpå. Föreningen består av 38 lägenheter samt 1 lokal med bostadsrätt i två fastigheter. Det finns 24 st 1 rok, 13 st 2 rok samt 1 st 5 rok.

Förvaltning
Ekonomisk förvaltning genom SBC.
Städning och trädgårdsskötsel via Lawe's fastighetsservice.

Avgiftsförändringar
Föreningen kommer att höja avgiften med 100 kr/per lägenhet från och med juli månad 2020. Detta på grund av att man har tecknat ett nytt internetavtal med Comhem, internet skall nu ingå i avgiften.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende äger minst 30 %.
Föreningen accepterar juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar andrahandsuthyrning om det till exempel avser studier på annan ort eller längre utlandsvistelser.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2020. Det större som finns planerat i underhållsplanen är att elstammarna kommer behöva bytas, troligen inom de närmaste 5 åren. Utöver elstammarna är det främst mindre kostsamma underhåll som finns upptaget i underhållsplanen.

1995/1996 genomgick fastigheten en större renovering. Exteriört byttes entrépartierna ut, den gamla ytbeklädnaden av eternit togs bort och man isolerade och sprutputsade väggarna. Balkongerna revs ner och man göt nya balkonger. Taket lades om och det sattes nya stuprör och hängrännor, trädgården nyanlades, tvättstugorna renoverades och kaklades. Invändigt totalrenoverades badrummen (ny våtrumsmatta och kaklade väggar) och samtliga äldre fönster renoverades (den invändiga fönsterbågen behölls medan den yttre ersattes med nya bågar i aluminium). Enligt uppgift från föregående fastighetsägare skall avloppsstammarna ha renoverats samtidigt.
2008: Blästring och rostskydd av bärande balkar. Behandling av yta med fuktspärr.
2008: Samtliga balkonger renoverades
2009: Byta av samtliga 4 tvättmaskiner
2012/2013: Gjort vid infästning av snörasskydd, tätat läckage samt klätt in skorstenarna med plåt.
2016: Installation av portkodslås
2017: Ny asfaltsbeläggning på föreningens parkeringsplatser.
2018: Utomhusbelysning införd på gården, längs med gången på baksidan av huset samt vid föreningens parkeringsplatser.
2018: Byta av trasig tvättmaskin.
2018: Åtgärdat fuktskada på vinden samt korrigerat plåtarbete utvändigt för att undvika att fukt tar sig in.
2019: Spackling och målning av trappuppgångar
2020: Avloppsspolning

Kommande renoveringar/underhåll
Elstammar och elcentraler planeras att bytas ut i framtiden dock inte inom det närmsta.

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar för 257 kr/månad. I dagsläget finns inga lediga platser (2020-05-20).
Goda möjligheter finns att parkera på gatan för 6 kr/timmen eller vid Parentesens parkeringsplats för 300 kr/månad.

TV/bredband

Kabel-Tv via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband via ComHem, bostadsinnehavaren tecknar avtal själv (just nu). Från och med juli 2020 kommer internetuppkopplingen ingå i avgiften då föreningen tecknat ett gemensamt bredbandsavtal med ComHem.

Gårdsplats/innergård

En mycket trevlig trädgård finns på föreningens tomt med möjlighet att grilla, spela fotboll, arrangera fester m.m.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd och 2 st tvättstugor med torkrum. Övriga gemensamma tillgångar är hobbyrum i källaren, partytält, grill m.m.

Övrigt

Gångavstånd till centrum och universitet.

Övriga byggnader/utrymmen

Bra förvaringsmöjligheter i förråd både i källare och på vind.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 169 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och kabel-TV (grundutbud) .

Ekonomi

Andel i föreningen
2,9341%
Andel av årsavgiften är
2,93395%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
121
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
47 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-10-09

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Änggatan 4B

Änggatan 4B,
223 59 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Yosef Halim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0762-16 66 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 4
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 387 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 6 A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 422 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 22
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 402 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-05-31 11.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Fabriksgatan 15
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 408 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Gylleholmsgatan 2
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 080 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 037 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Tullgatan 13C
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 172 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 140 000 kr
  Månadsavgift
  2 367 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 5A
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 385 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6 B
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!