Unik vindsvåning på toppläge med braskamin och balkong

Lund - Centrum, Lund

Bantorget 11B

Utgångspris
3 195 000 kr
Avgift
3 754 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
56 kvm

Unik vindsvåning på toppläge med braskamin och balkong

Denna bedårande bostad från förra seklets början fylls av charm, fungerande braskamin, tidstypiska detaljer, sovloft och balkong i söder.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En alldeles bedårande vindsvåning i ett charmigt hus från 1860-talet, väntar på nya ägare. Hit flyttar den som vill bo på riktigt A-läge och som vill äga ett boende med karaktär. Lägenheten har hög mysfaktor - dess spännande planlösning ger dig möjlighet att möblera på flera sätt, efter behov och smak. Lägenheten bjuder på ett ljus härligt allrum med många takfönster och öppen planlösning mot köket. Här finns plats för soffa framför den mysiga fungerande braskaminen, matplats och utgång till den underbara balkongen i söderläge med utsikt över takåsarna. Hela lägenheten totalrenoverades 2013. Köket i vinkel är trivsamt och har bra avlastningsytor och skåpförvaring. Fullutrustat med vitvaror i rostfritt och röd kyl/frys från Smeg. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Rofyllt sovrum på insynsskyddat läge med vacker utsikt mot Bantorget. Här finns plats för dubbelsäng och sovrummet är utrustat med en rymlig garderobsvägg. Via en stege nås ett supermysigt sovloft som till exempel kan användas till gäster när de kommer på besök. Ett boende i toppklass som måste upplevas! Välkommen hem!

På Bantorget 11 bor du i absoluta centrum med Grand Hotel och Klostergatan som närmsta granne. Till Centralstationen tar det inte många minuter att gå. Med tåg tar det ca 15 minuter till Malmö, ca 35 minuter till Kastrup och ca 50 minuter till Köpenhamn.

Föreningen heter Brf Västertull 2 och består av 6 lägenheter och 2 hyreslokaler som hyrs ut. Dessa intäkter gör att man kan hålla låga och förmånliga avgifter till sina medlemmar. Föreningen godkänner juridisk person som köpare.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västertull 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
6
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Gathuset uppfördes ursprungligen 1861 och det stora gårdshuset uppfördes 1879. Det mindre gårdshuset längst in på tomten är nyrenoverat.
Föreningen bildades i mars 2013 och består av 6 lägenheter och 2 lokaler uppdelat på tre huskroppar.

Föreningen är en sk "oäkta" bostadsrättsförening. Det innebär att det tillkommer en årlig förmånsskatt samt skatt på eventuell vinst vid försäljning ligger på 30 % vilket annars ligger på 22 %. Man får ej ansöka om uppskov av eventuell vinst vid försäljning.
För mer info ang "oäkta" förening ladda hem broschyren "skatteregler för bostadsrättsföreningar och deras medlemmar" SKV nr 378 på www.skatteverket.se

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelsen 2020-11-10)

I månadsavgiften ingår värme, vatten och hushållsel.

Föreningen accepterar delat ägande, till exempel när en förälder äger en del och barnet som bor i lägenheten, den andra. Det finns ingen önskan om andelsfördelning.

Föreningens tomt är friköpt.
Föreningen accepterar juridiska person som köpare.
Föreningen accepterar andrahandsuthyrning.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar i föreningen:
Byggnaden har underhållits löpande. Det nuvarande skicket bedöms vara normal standard.
2005 Fasad, tak, tvättstuga
2013 Vindskivor och omfogning av skorsten
2015 Ny fjärrvärmecentral.
2016 Delar av taket på gårdshuset byttes i samband med en vindsinredning. Byte av entrédörrar mot gården. Nya entrélås och portkod. Nybyggnad av källarförråd. Renovering av några fönster mot gården. Ny torktumlare.
2017 Ny tvättmaskin. Installation av fiber för internet.
Förbättrat lås och portkod samt gjort några andra mindre reparation- och underhållsåtgärder.
2019 Putslagning på gårdsfasader. Renovering av kontorslokalen på gården i samband med nyuthyrning. Åtgärdande av en vattenskada: Ny beläggning på altan, urtorkning, utbyte och förstärkning av vattenskadat bjälklag, återställande fram till ytskikt i vattenskadade lägenheten.

Föreningen är i tvist med en tidigare bostadsrättshavare som köpte och inredde vinden samt byggde en altan. Föreningen menar att altanen byggdes felaktigt så att regnvatteninträngning skedde genom altanen och in i underliggande lägenhet. Den förre ägaren till lägenheten motsatta sig ansvar. Tvisten ligger ni Lunds tingsrätt med inplanerad huvudförhandling i februari/mars.

I föreningens försäkring finns rättsskyddsersättning så föreningen får delvis försäkringsersättning för att driva rättsprocessen. Föreningen har hittills erhållit två försäkringsutbetalningar.

Planerade renoveringar i föreningen (kontrollerat 2020-11-06):
Bland annat relining planeras om ca 5-10 år. För fler planerade åtgärder, vänligen se föreningens underhållsplan.

Parkering

Föreningen har en p-plats på arrenderad mark som är uthyrd.

TV/bredband

TV- antenn.
Bredband - Finns både vanlig telefon/ADSL och fiberanslutning. Fiber in i lägenheten, öppet nät. Man tecknar abonnemang själv.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd. Gemensam tvättstuga i källaren. Föreningens gemensamma innergård får fritt användas av medlemmarna.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett förråd om ca 4 kvm.

Övrigt

Det tillkommer en årlig förmånsskatt för denna lägenhet på grund av att föreningen är en så kallad oäkta bostadsrättsförening. Föreningen klassas som en oäkta bostadsrättsförening på grund av att de får in hyresintäkter från lokaler som hyrs ut.

Information från föreningen: Denna lägenhet har i dagsläget ett förmånsvärde på 12 874 kr för 2019. Lägenhetsinnehavaren betalar 25 % skatt på detta belopp.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med Skatteverket.

Månadsavgift

Avgift
3 754 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, el.

Ekonomi

Andel i föreningen
21,05%
Andel av årsavgiften är
21,05394%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
40009
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
56 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen

Byggnadssätt

Byggår
1860

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
113

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Bantorget 11B

Bantorget 11B,
222 29 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Sankt Månsgatan 17B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 261 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Skolgatan 3A
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 894 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  75 kvm / 10 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Nygatan 18B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 091 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Arkivgatan 24B
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 246 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Östra Vallgatan 43
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 985 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Tomegatan 30 B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Norra Promenaden 3D
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 18
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XI gatan 6
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 575 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2020-12-06 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Trollebergsvägen 21
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!