Genomgående 4:a med hög standard

Lund - Centrum, Lund

Finalgatan 11B

Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
6 156 kr
Antal rum
4
Boarea
117 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 1/11, KL 12:00 - 12:45

  Bokad visning.

 • måndag 2/11, KL 16:45 - 17:15

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Genomgående 4:a med hög standard

På eftertraktad adress erbjuds nu ett högklassigt boende om 117 m² på översta våningen med tilltalande och flexibel planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Frostmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu ges tillfället att förvärva denna välplanerade och smakfulla 4:a med hög standard och alla bekvämligheter man kan tänkas behöva. Huset stod klart 2017 för inflyttning. Här samsas härligt ljusinsläpp från stora glaspartier, genomgående hög standard på materialval och funktionalitet, komfort och kvalitet. Det är bara att flytta in och njuta!

Lägenheten om 117 m² är placerad på översta våningen och har en generös takhöjd om 2,6 m. Boendet erbjuder utmärkta bekvämligheter såsom hiss, garage, bra förvaringsmöjligheter, klädkammare, två badrum samt egen tvättavdelning. Lägenheten har tre harmoniska sovrum och ett ljust och luftigt vardagsrum. Det välutrustade och smakfullt designade köket erbjuder alla möjligheter till både praktisk och angenäm matlagning. Från köket och vardagsrummet går man direkt ut på den trivsamma balkongen belägen i härligt västerläge. Här har man en helt fantastisk utsikt över Öresundsregionen!

Arenaparken är ett nyetablerad bostadsområde precis intill Stadsparken i centrala Lund. Här bor du på perfekt läge med promenadavstånd till såväl shopping som restauranger. Arenaparken är ett område som personifierar det nya, visionära Lund. Nu byggs de sista etapperna med Svanenmärkta byggnader med solceller. För den träningsintresserade finns många möjligheter, sommartid är utegymmet och planerna för fotboll och beachvolleyboll populära. I kvarteret finns även ett 24/7-gym. Flera matbutiker ligger inom promenadavstånd, välj mellan Lidl, Hemköp, ICA-Nära och Coop. På Klostergården kommer byggas en ny tågstation vilket ytterligare förbättrar kommunikationerna i området.

Välkommen till en unik våning med magnifik utsikt i centrala Lund!

Övrigt
Ett förråd i källaren tillhör bostaden
Hatthyllan som lägenheten levererades med, ingår istället för nuvarande hatthylla.
Garderobsbyggen ingår.
Trätrall på balkongen ingår.
Skohyllan ingår inte.

Tillträde
1/3-2021 eller enligt överenskommelse.

Interiör

Entré: På sjätte våningen med hiss från markplan välkomnas du in i bostadens inbjudande och luftiga hall. Hallen har ett ekparkettgolv som löper genom hela bostaden och väggarna är vitmålade. Goda avhängningsmöjligheter och förvaring ges i två garderober.

Badrum 1: Från hallen når man bostadens första badrum. Badrummet är helkaklat med vita stora kakelplattor. Det har ljusgrått färgade klinker på golvet och infällda spotlights i taket. Utrustningen består av wc, kommod, badrumsskåp, handdukstork samt dusch.

Tvättavdelning: Längre fram i hallen finner vi bostadens praktiska tvättstuga. Här finns bekvämligheter som tvättmaskin, torktumlare samt handfat. Rummet erbjuder även goda förvaringsmöjligheter. Rummet är helkaklat och går i vitt och ljusgrått.

Kök: Rakt fram når vi bostadens härliga kök från Vedum. Köket är smakfullt inrett och går i vitt. Vita skåpsluckor och vitt kakel kontrasteras snyggt med bänkskivan i ek. Den maskinella utrustningen består av kyl-fullhöjd i rostfritt, frys-fullhöjd i rostfritt, spis, spisfläkt, ugn, diskmaskin och inbyggd microugn. Från köket når vi även balkongen.

Vardagsrum : Bostadens vardagsrum har ett otroligt ljus tack vare det stora fönsterpartiet. Rummet har även en trevlig och social planlösning. Här finns utrymme för ett större matbord där hela familjen kan avnjuta härliga middagar. Det finns även plats för ett större soffmöblemang. Rummet är målat i en grågrön färg. Från vardagsrummet nås även balkongen i västerläge som inbjuder till härlig samvaro och måltider utomhus.

Badrum 2: Vidare finner vi bostadens andra badrum med lyxigt badkar. Badrummet är helkaklat och går i klassiska färger. Även här finns infällda spotlights i taket, wc, kommod, badrumsskåp, handdukstork. Badrummet har även golvvärme.

Sovrum/kontor: Bredvid badrummet hittar vi det första sovrummet som idag används som arbetsplats. Härifrån har man en magisk utsikt över lummiga stadsparken. Väggarna är målade i en ljusgråfärg.

Sovrum 2: Bostadens andra sovrum har även en helt otrolig utsikt över grönskan. Rummet har gott om utrymme och är målat i en ljusbeige färg.

Master bedroom: Det tredje och största sovrummet har stora fönster i två olika väderstreck. Rummet är målat i en ljuvlig mörkgrå färg. Här finns utrymme för en större säng samt förvaring om så önskas. Rummet erbjuder även en walk-in-closet med inbyggd förvaring.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Pokalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Pokalen tillhör området Arenaparken i centrala Lund. Föreningen förvaltar över adresserna Finalgatan 11 och 13 vilka består av totalt 42 lägenheter. De två husen som är ritade av Carsten Andersson Arkitekter AB är sex, respektive sju våningar höga och ger kvarteret en karaktär av skyddande stadsmur utåt. Husen knyter ihop den äldre delen av staden med det nya området. Innergården är grön och inbjuder till såväl utomhusfika som lek med barn och barnbarn.

Cykelförvaring finns i källarplan. I bostadsrättsföreningen finns det även en cykelpool med en lådcykel för utlåning. Lådcykeln finns parkerad i garaget och administreras av Sunfleet.

Föreningen planerar att höja avgiften med 1-2% årligen, de följer den ekonomiska plan som är gjord från start av föreningen (kontrollerat med föreningen 2020-10-07).

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga renoveringar finns planerade i dagsläget. Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

Parkering finns i varmt garage under huset med direkt access från trapphus/hiss. Kostnad 800 kr/mån. Kölista tillämpas i dagsläget (2020-10-07) står 5 personer i kö.
I väntan på plats i huset kan man vända sig till Arenagaraget/LKP 450:-/mån. Annars finns det på Nordanväg p-platser utomhus till en kostnad av 350:-/månad.
Som boende i HSB brf Pokalen har du även tillgång till Sunfleet Bilpool. Mer information om medlemskapet i Sunfleet hittar du på Sunfleets hemsida. I närheten finns även parkeringshuset "Arenapark". Kontakta LKP för prisinfo.

TV/bredband

Kabel-tv och bredband via Com hem.

Gemensamma utrymmen

Det finns tillgång till cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen innehar en gästlägenhet och festlokal som finns på Finalgatan 13 och kan nyttjas för 500 kr/per dag. Dessa ingår i en samfällighet och delas med Brf Medaljen.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd tillhörande lägenheten finns i källaren. I anslutning till garaget finns även cykelförvaring.

Tillträde

1/3-2021 eller enligt ö.k

Månadsavgift

Avgift
6 156 kr

I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv, bredband. Kostnad för varmvatten tillkommer efter egen förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,22866%
Andel av årsavgiften är
3,22866%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
42
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja*
Rum
4
Boarea
117 kvm**

* Hiss från garage

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
80

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Finalgatan 11B

Finalgatan 11B,
222 74 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Frostmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 4C
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 470 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-10-29 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Svanevägen 38
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Esplanaden 13A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 821 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  90,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 18
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Vägen 9H
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 080 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-11-01 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Södergatan 65
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Trollebergsvägen 21
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 13C
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!