Hoppa till innehåll
Alternativ planlösning. Finalgatan 13C - Bjurfors

Välplanerad och toppmodern 3:a med stor balkong i åtråvärda väster.

  • På förhand
  • 81 kvm
  • 3 rum
  • 3 095 000 kr

Lund - Centrum, Lund

Finalgatan 13C

Utgångspris:
3 095 000 kr
Antal rum:
3
Boarea:
81 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 6
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja

Välplanerad och toppmodern 3:a med stor balkong i åtråvärda väster.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband, tv och IP-telefoni. Förbrukning för varmvatten och hushållsel tillkommer.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 095 000 kr
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
81 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Pokalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Pokalen tillhör området Arenaparken i centrala Lund. Föreningen förvaltar över adresserna Finalgatan 11 och 13 vilka består av totalt 42 lägenheter. De två husen som är ritade av Carsten Andersson Arkitekter AB är sex, respektive sju våningar höga och ger kvarteret en karaktär av skyddande stadsmur utåt. Husen knyter ihop den äldre delen av staden med det nya området. Innergården är grön och inbjuder till såväl utomhusfika som lek med barn och barnbarn.

Cykelförvaring finns i källarplan. I bostadsrättsföreningen finns det även en cykelpool med en lådcykel för utlåning. Lådcykeln finns parkerad i garaget och administreras av Sunfleet.

Delat ägande mellan barn/förälder OK. Den boende skall minst 10%.

Föreningen planerar att höja avgiften med 2% årligen, de följer den ekonomiska plan som är gjord från start av föreningen (kontrollerat med föreningen 2021-03-10).

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar (2021-03-10):
Föreningen håller på att fusionera Brf Pokalen med Brf Medaljen vilket innebär att det blir en dubbelt så stor förening. Sammanslagningen planeras ske sommar 2021 men inget datum är ännu satt. Tanken är att HSB Brf Medaljen kommer att bli HSB Brf Pokalen.
Arbete med inglasning av balkonger förekommer också. Inglasningen kommer om man är intresserad att bekostas av den boende.
Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

Parkering finns i varmt garage under huset med direkt access från trapphus/hiss. Kostnad 800 kr/mån. Kölista tillämpas i dagsläget (2021-03-10) står 4 personer i kö.
I väntan på plats i huset kan man vända sig till Arenagaraget/LKP 450:-/mån. Annars finns det på Nordanväg p-platser utomhus till en kostnad av 350:-/månad.
Som boende i HSB brf Pokalen har du även tillgång till Sunfleet Bilpool. Mer information om medlemskapet i Sunfleet hittar du på Sunfleets hemsida. I närheten finns även parkeringshuset "Arenapark". Kontakta LKP för prisinfo.

TV/bredband

Kabel-tv och bredband via Com hem.

Gemensamma utrymmen

Det finns tillgång till cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen innehar en gästlägenhet och festlokal som finns på Finalgatan 13 och kan nyttjas för 500 kr/per dag. Dessa ingår i en samfällighet och delas med Brf Medaljen.

Om Lund - Centrum

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Finalgatan 13C

Liknande bostäder