Ljus och rymd i stilren bostad

Lund - Centrum, Lund

Karl XI Gatan 19 B

Utgångspris
2 950 000 kr
Avgift
2 737 kr
Antal rum
2
Typ
Andelsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
69,6 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus och rymd i stilren bostad

Ljus och rymd på utmärkt läge på lugn gata några minuter från Centrum. Bostaden är totalrenoverad, genomgående och mycket fin. Bredband ingår i avgift

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
Gemensam balkong i trapphuset. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors
Gemensam balkong i trapphuset
. Karl XI Gatan 19 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med attraktivt läge på Kungagatorna hittar vi en alldeles bedårande bostad. Högst upp i huset råder lugn och det genomgående läget ger härligt ljusflöde i alla rum. Stora fönster och takhöjd ger rymd, vackra golv, takrosetter och ljusa väggar förstärker intrycket. Planlösningen är utmärkt med rymliga rum och en möblerbar hall som idag används som arbetshörna. Kök och sovrum med fönster mot den grönskande innergården. Bostaden är renoverad med stil och känsla för detaljer.

Läget är perfekt, bara fem minuters promenad från Centralstationen. Föreningen har en gemensam innergård som de som bor här kan använda.

Välkommen till en bostad med det lilla extra, på utmärkt läge i omtyckt kvarter.

Interiör

Underbar bostad med atmosfär, härlig takhöjd och stora fönster som bjuder på trevlig utsikt. Genomgående med fönster i öster och väster. Här bor man högst upp i huset så läget är lugnt och tyst, fastigheten ligger dessutom på en återvändsgata vilket självklart bidrar till lugnet inomhus.

Rymlig hall i vinkel med gott om avhängningsplats för ytterkläder i öppen förvaring samt garderober med skjutdörrar, här är nymålat. Hallen har sisalmatta och ljust målade väggar. I hallen mot vardagsrummet är en möblerbar hall som mycket väl kan användas som arbetshörna

Det stilrena köket är renoverat med påkostade material och inredning från SieMatic. Gott om förvaring och arbetsytor med fin mosaik ovan. Köket är utrustat med kyl/frys Bosch, spis med två induktionsplattor samt två "vanliga" plattor Bosch, ugn och mikrovågsung (båda med varmluft) från Siemens, diskmaskin Gaggenau, spisfläkt från Gaggenau samt vinkyl.

Mycket inbjudande och rymligt sovrum med fönster mot föreningens lugna innergård. Anslutning till rymlig klädkammare. Vitlutade furugolv och ljust målade väggar (målade 2012). Tidstypisk takrosett och de vackra fönstren vetter ut mot den lugna innergården. Garderoberna ingår.

Det fina vardagsrummet har fönster ut mot Karl Xl-gatan och är ett luftigt och ljust rum med vackra brädgolv och ljust målade väggar (väggar och tak målades 2010). Även här pryds taket av en tidstypisk takrosett.

Fräscht badrum med kakel och klinkergolv. Badrummet är renoverat under 2002 av hantverkare. Säljaren informerar om att elslingorna i golvet inte fungerar och är urkopplade. Badrummet har klinkergolv och mosaik på väggarna. Här finns duschhörna, handdukstork samt tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Lägenheten har ingen egen balkong men man har gemensamma balkonger i trapphuset som de nuvarande ägarna har haft mycket glädje av.

Parkering

Parkering är möjlig längs med kringliggande gator i kvarteret. Det finns möjlighet till boendeparkering - vänligen kontakta Lunds Kommun.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 737 kr

Månadsavgiften specificeras enligt följande: månadsavgift inklusive vatten 1840 kr, bredband 109 kr, värme 713 kr, och kabel-tv 75 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,12%

Information

Typ
Andelsrätt
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
69,6 kvm

* Våningsplan 4 av 4.

Byggnadssätt

Byggår
1929

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
152

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Fridhem i Lund upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
23
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen består av ett bostadshus med adress Karl XII-gatan 12 respektive Karl XI-gatan 19. Sammanlagt finns det 23 lägenheter samt 2 lokaler. Det finns 1 st 1:a, 17 st 2:or, 4 st 3:or samt 1 st 6:a.

Föreningen uppfördes 1929 och ryktet säger att det var tre mästare (glas, snickare och murare) som byggde huset till sig och sina familjer. Nobelpristagaren Arvid Carlsson är uppvuxen i fastigheten.

HSB Skåne sköter den ekonomiska förvaltningen.
Beslut om avgiftsförändringar tas vid årsstämman då medlemmarna är samlade. Föreningen har nyss gjort en mindre avgiftshöjning med 5% och planerar inte någon ny (kontrollerat 2018-10-29).

Bostadsförening är en äldre form av boendeförening som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Större beslut fattas vid föreningsstämman som ska hållas årligen innan maj månads slut.

Föreningen har en egen hemsida med adressen www.bf-fridhem.se

Föreningen accepterar delat ägande upp till tre personer.
Juridisk person får ej äga lägenheter i föreningen.
Andrahandsuthyrning är tillåten på begränsad tid av särskilda skäl vg se stadgarna.

Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för att hålla nere kostnaderna för medlemmarna. Varje vår i maj lämnar alla lägenheter in en avläsning från sin elmätare. Styrelsen sammanställer sedan hur mycket varje lägenhet har förbrukat, och debiterar detta på månadsavgiften för oktober, november och december.

Föreningens ekonomi

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Tappvattenstammar bytta 1988
El i offentliga utrymmen är renoverad (inkl. elstammar), 2004.
Fönster renoverade 2004
Balkonger renoverade 2009
2010- Tak renoverat
2011- Stammar spolade
2011- Installation av bredband Perspektiv Bredband i samtliga lägenheter
2014- Relining avloppsstammar
2015- Ny tvättmaskin i tvättstugan
2017 - Byte av fönster

Kommande renoveringar (kontrollerat 2018-10-29):
2018/2019 planeras renovering av trapphusen samt byte av samtliga lägenhetsdörrar. I samband med detta räknar föreningen inte med att höja avgiften. I övrigt finns inte några större renoveringar inplanerade.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, boende hänvisas till boendeparkering på gatan.

TV/bredband

TV - Com Hem
Internet - Fiberanslutning, perspektiv bredband

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Karl XI Gatan 19 B

Karl XI Gatan 19 B,
222 20 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 17
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 737 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  103,5 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-02-19 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  50,7 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 21
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 028 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 10
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 293 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 6A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 871 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-02-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Tvärgatan 38
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 268 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 13E
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!