Exklusiv 30-talsvilla med unik karaktär

Lund - Centrum, Lund

Kävlingevägen 37

Exklusiv
Utgångspris
14 000 000 kr
Antal rum
9
Tomtarea
948 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
262 kvm / 113 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Exklusiv 30-talsvilla med unik karaktär

Bjurfors Exklusiv presenterar en unik och i särklass bevarad 1930-talsvilla med idyllisk trädgård på centralt läge i Lund

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Idealiskt placerat på en uppvuxen hörntomt stoltserar en av Lunds vackraste villor, oklanderligt bevarad sedan uppförandet under tidigt 1930-tal. Den tidstypiska och eleganta arkitekturen ramas in av en drömlik trädgård på husets baksida, som utöver blomsterprakt, bjuder på rikliga skördar av frukt och bär. Trädgården har ett insynsskyddat läge mot en mindre återvändsgata där du kan njuta av såväl sensommarkvällar som tidiga vårmorgnar. Här finns plats och möjlighet för både pool och växthus.

Villan har en generös boyta om hela 262 kvadratmeter, som uppvisar en smakfull renovering hela vägen igenom. Med fokus på att bevara husets atmosfär och vackra originaldetaljer har nuvarande ägare underhållit bostaden med varsam hand under alla år. Alla invändiga väggar, finsnickerier och fönsterbågar har målats om, vilket får detaljerna från förr att lysa desto mer.

De bågformade fönsterpartierna med spröjsad överdel, den rejäla takhöjden och en genomgående fiskbensmönstrad ekparkett bidrar till den storslagna känslan som råder i hela bostaden.

På två plan disponeras tre salonger, kvalitetskök, nyrenoverade badrum, fyra luftiga sovrum och ett allrum. Utöver detta finns praktiska extrautrymmen på det inredda vindsplanet samt källaren. Vindsplanet lämpar sig väl för att inhysa en student eller liknande.

På Kävlingevägen 37 får du den ultimata kombinationen av stads- och villaliv. På 10 minuter nås centrala Lund med cykel. Runt hörnet finns flera grönområden och parker. Nära dessutom till ESS och Max IV

Interiör

BLOMSTERPRAKT
På Kävlingevägen 37 ligger en vackert bevarad villa med slätputsad vaniljgul fasad, rött mansardtak, stickbågiga fönsterpartier med spröjsad överdel och ett burspråk med överbyggd balkong. Ingången till trädgården välkomnar dig med lummig grönska. Fortsätter du in i trädgården till vänster, passerar du ett vackert magnoliaträd som står i vårskrud. På baksidan av huset möts du av sann idyll med blommor, grönsaker, fruktträd och bärbuskar. Här kan du odla din egen sparris och låta ditt fikonträd frodas i soligt västerläge. Här är du fri från insyn från både vägen och förbipasserande. Flera uteplatser i både sol och skugga inbjuder till fikastunder och sommarens alla måltider.
Till tomten hör även garage, ett mindre förråd samt bilplats.

Husets entré nås via en gedigen dörr med ett övre fönsterparti, dekorerat med smidesgaller. Du kommer först in i en mindre tambur med praktiskt klinkergolv. En spegeldörr med glasparti öppnar vidare upp till en större hall med vacker fiskbensmönstrad ekparkett och gråmålade väggar som får de vita snickerierna att framhävas vackert. Till vänster finns en nisch med ett fint fönster samt plats för avhängning av ytterkläder. Parketten fortsätter vidare i samtliga rum på entréplanet.

TRIVSAM ATMOSFÄR
Till vänster om entrén kommer du vidare in till de spatiösa sällskapsytorna, som består av två stora salonger i fil och ett bibliotek – perfekta ytor för storslagna middagar, mingel och kalas. Den första salongen är inredd som vardagsrum och har ett underbart burspråk med tre stora bågformade fönsterpartier som ger ett kolossalt ljusinsläpp. Intill ligger en generös matsal som har ljusinsläpp från två väderstreck. Här kan det dukas upp för många middagsgäster som får en fin utsikt över trädgårdens grönska.

I praktisk anslutning till matsalen ligger köket som för tankarna till franska landsbygden. Här råder en varm och välkomnade atmosfär med inredning i harmoniskt blått och vitt. Köksinteriören kommer från Marbodal och har profilerade luckor, hyllor och överskåp med vitrin. På arbetsytorna ligger solid granit. I köket finns det plats för ett mindre köksbord för familjens måltider. Från 1994 till i dag har det skett löpande modernisering och renovering av köket. Härifrån nås trappan upp till övre plan.

Mellan köket och hallen, i den tidigare serveringsgången, står ett bevarat, platsbyggt originalskåp med spröjs och frostat glas ovan. Här finns även en mindre hall med inbyggd garderob och ett badrum. Badrummet renoverades 2012 och är helkaklat i sandfärgat och grått. Badrummet är utrustat med dusch, vägghängd toalett samt tvättställskommod med påkostat handfat i marmor.

Det tredje sällskapsrummet, biblioteket, ligger efter kök och badrum. Här står en ståtlig murad öppen spis med kassett som värmer både kropp och själ. Väggarna i rummet har en varm röd nyans som passar till den trivsamma och ombonade känslan i rummet. Detta rummet passar lika bra för söndagsmys framför spisen som som en fördrink i goda vänners sällskap.

LJUS FRÅN OVAN
Det övre planet bjuder på fyra generösa sovrum, ett allrum och ett badrum. Samtliga rum är målade i ljusa kulörer och har fiskbensparkett med undantag för ett av dem som har brädgolv. I alla rum finns inbyggda garderober. Fönsterpartierna är väl tilltagna och skänker mycket ljus till hela våningsplanet. Ett av sovrummen har en ljuvlig balkong mot grönskan nedanför. Badrummet går i samma eleganta stil som entréplanets, med påkostade marmordetaljer och kakel och klinker i grått och sand och är utrustat med dusch, wc och handfat.

Från andra våningsplanet nås den inredda vinden som är perfekt för gäster, tonåringar, ateljé eller kontor. Ljusinsläppet från både gavelfönster och flera takfönster är stort.

Källarplanet nås från köket, där det finns flera förrådsutrymmen, pannrum, vinkällare, hobbyrum samt en renoverad tvättstuga/grovkök med utrustning från Miele och Bosch.

På Kävlingevägen 37 möts trettiotalets elegans med nutida praktiska funktioner – på ett idealiskt läge.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Poltava 4

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 280 000 kr
Byggnadsvärde
3 517 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
13 580 kr
Värme
47 470 kr
Renhållning
2 880 kr
Vatten/Avlopp
2 310 kr
Summa
66 240 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Tomtindelning (1963-02-27) Stadsplan (1962-02-20)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 000 000 kr
Rum
9
Sovrum
4
Boarea
262 kvm*
Tomtarea
948 kvm
Biarea
113 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggår
1931
Fasad
Puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Gas
Takbeklädnad
Tegelpannor
Fönster
2-glas

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Kävlingevägen 37

Kävlingevägen 37,
222 40 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55