En färgstark hörnlägenhet med låg avgift ett stenkast från centralstationen och sjukhuset. Hiss!

Lund - Centrum, Lund

Kung Oskars Väg 5B

Utgångspris
4 695 000 kr
Avgift
4 612 kr
Antal rum
4
Boarea
113,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 16/6, KL 14:00 - 14:30

  Bokad visning.

 • tisdag 18/6, KL 18:15 - 18:45

  Bokad visning.

Boka visning

En färgstark hörnlägenhet med låg avgift ett stenkast från centralstationen och sjukhuset. Hiss!

På kunglig adress erbjuds en oslagbar hörnlägenhet med fin utsikt. Ett konstverk med tidstypiska 20-tals attribut. Stabil förening med låga avgifter!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en välrenoverad hörnlägenhet (3,5 rok) på Kunglig adress i centrala Lund. Med smakfullhet och charm vinner denna bostad våra hjärtan. Här erbjuds ett hem anno 1929 som inte lämnar något att önska. Väl inne i bostaden, som genomsyras av härligt ljus och rymd, finns flera välbevarade och tidstypiska attribut. Allt från spegeldörrar och djupa fönsternischer till högt i tak och takstuckaturer. Dessutom hatthylla i original! De charmerande attributen samspelar harmoniskt med de stilfulla renoveringarna. Konstnärsandan och de spännande vinklarna ger upphov till en varm ombonad känsla. Brädgolvet för dig vidare från rum till rum. Du möts bl.a. av ett stort kök med matplats och generösa matlagningsytor, helkaklat badrum, två rum i fil, varav ena med vackert burspråk i norr. I vinkel finns ytterligare ett rum med burspråk i väster och mellan hall och ena sovrummet finns en "halva" som även den kan användas som sovrum. De stora fönsterna med spröjs och burspråken välkomnar dagsljuset in samtidigt som betraktaren skänks lugn vy över intilliggande trädkronor och ståtliga arkitektur.

Såväl kök som badrum är renoverade. I köket utgör välkända märken såsom bl.a. Electrolux, Bosch och Samsung maskinparken. De gamla 20-talsskåpen har kombinerats med nya underskåp med tidsenligt utförande. Bänkskivan består av återvunnen Teak! I köket finns plats för matbord för hela familjen. Här finns även goda matlagnings- och förvaringsutrymmen och skafferi som man kan gå in i med extra frys. Dessutom möjlighet att installera tvättmaskin här om så önskas. Badrummet är mestadels kaklad i varma nyanser. Här finns badkar och golvvärme.

Brf Norrgården är en välfungerande bostadsrättsförening med låga avgifter som värnar om sina medlemmar trivsel. Gemensamt finns en alldeles underbar innergård med bl.a. väldoftande rosor och grönytor. På högre höjd, med vy över Lunds takåsar, finns en gemensam takterrass. Här bor ni i hjärtat av Lund med stadens puls runt husknuten och endast en kort promenad till Centralstationen och Universitetet.

Välkommen att ta hissen upp till tredje våningen!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Föreningen har en underbar takterrass på våning 5 i söderläge med magnifik utsikt över de grönskande innergårdarna. Här finns fler sittgrupper och solstolar.

I trapphuset finns även balkonger mot innergården som får användas av alla medlemmar.

Ombyggnad, Renoveringar

2018/19 Ommålning/tapetsering av samtliga rum.
2018/19 Skåp byggdes in i skafferiet.
2012 Ombyggnad av kök.

Övriga byggnader/utrymmen

Fräsch tvättstuga i markplan med två stora, bra tvättmaskiner, två torktumlare och torkrum. På innergården finns sittgrupper och grill, cykelparkering, barnvagnsförråd och återvinningscentral. Gemensam takterrass i söderläge.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering på gatorna utanför.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 612 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv via Com hem, basutbudet.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,6%
Andel av årsavgiften är
4,343%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 695 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
113,5 kvm*

* Areauppgifter enligt uppmätningsprotokoll (104 kvadratmeter enl föreningen)

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1929

Enligt föreningen utgörs lägenheten av 104 kvadratmeter.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
145

Om föreningen

Namn
Brf Norrgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
35
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Trevlig bostadsrättsförening med aktiva medlemmar (äkta förening). Föreningen består av 35 st lägenheter och en butikslokal till uthyrning och ett uthyrningsrum utan toalett och bad. Föreningen bildades år 1929. Föreningen äger marken.

Föreningen har ingen vaktmästare och det utgår inga arvoden till styrelse, revisorer eller valberedning. Husets skötsel bygger på att alla medlemmar arbetar frivilligt för föreningens bästa och att varje medlem fungerar som deltidsvaktmästare. Två gånger om året, vår och höst, har vi gemensamma aktivitetsdagar då medlemmarna utför småreparationer, städar i gemensamma utrymmen inne och ute.

Ekonomisk förvaltare: Örehus förvaltning. Byggnaden är energideklarerad.

Innan en ny medlem godkänns i föreningen önskar representant från styrelsen träffa köparen personligen. Detta sker efter kontraktsskrivning.

Föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning. I dagsläget råder inga planerade avgiftshöjningar. Diskussion pågår just nu gällande förslag på höjning med 4% från och med 1 juli 2019. Beslut tas på årsmötet den 26/6 (kontrollerat 2019-06-10).

Föreningen godkänner delat ägande. Den boende skall dock äga minst 10 % av bostadsrätten. Föreningen accepterar andrahandsuthyrning efter godkännande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1991- Stambyte av alla stammar (tappvatten och kök/badrumsstammar). Alla kök och tappvatten i badrum är anslutna till de nya stammarna, dock återstår ca två badrum att ansluta till avloppsstammarna.
2014 - Totalrenovering av byggnadens fyra gemensamma balkonger.
2000 - Fönster
2007 - El i offentliga utrymmen: Nydragen i byggnadens gemensamma utrymmen såsom trapphus, vind, källare och butikslokal. Varje medlem ansvarar för omdragning av el i resp. lägenhet.
2012 - Takomläggning.
2011 - Hiss (Kung Oskars väg 5B). Ny motor. Hiss (Karl XI gatan 10): Inga anmärkningar enligt senaste besiktning.
1996-2003 - Fönster/balkongdörrar: Renoverades mellan 1996-2003 enligt den sk Allbäcksmetoden, vilken innebär att gamla hantverksmetoder används. Bl.a. äkta linoljefärg och linoljekitt.
2012 / 2013 - Ommålning under sommar/höst 2012 och våren 2013.
2010 - Putsning och ommålning av hussockel.
2010 - Nytt cykelskjul
2015 - Ny torktumlare installerades.
2015 - Renovering av portar och dörrar ut mot trädgården.
2015 - Installation av avgasare (för eliminering av luft i vattenstammar som förser radiatorerna med vatten).
2017 - Sista badrummet har anslutits till de nya stammarna från 1991.
2017 - Elektriskråttfångare för skadedjur installerats på innergården
2017 - Under året färdigställdes arbetet med att renovera upp och måla om i trapphusen samt byte av strömbrytare i trappuppgångarna.
2017 - Löpande underhåll har utförts i normal omfattning enligt underhållsplanen.

Planerat underhåll (kontrollerat 2019-06-10):
2019 - Byta hiss i trapphuset på Karl XI Gata under 2018. Planeras ske under vecka 34.
2019 - Byta fönsterna ut mot gatan under hösten 2019

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband - Fibernät. Fritt val för medlemmen av leverantör.

Gårdsplats/innergård

På innergården finns sittgrupper och grill, cykelparkering, barnvagnsförråd och återvinningscentral.
Föreningen har en underbar takterrass på våning 5 i söderläge med magnifik utsikt över de grönskande innergårdarna. Här finns fler sittgrupper och solstolar.
I trapphuset finns även mindre balkonger mot innergården som får användas av alla medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Fräsch tvättstuga i markplan med två stora, bra tvättmaskiner, två torktumlare och torkrum. Föreningen har både källarförråd samt vindsförråd. Cykelparkering, barnvagnsförråd och återvinningscentral.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Kung Oskars Väg 5B

Kung Oskars Väg 5B,
222 40 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 17 B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Mariagatan 1C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 500 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Sankt Laurentiigatan 14C
  Utgångspris
  5 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 709 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  138 kvm