Perfekt planerad 2:a med balkong på optimalt cityläge!

Lund - Centrum, Lund

Lilla södergatan 19

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
3 363 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Perfekt planerad 2:a med balkong på optimalt cityläge!

I pittoresk miljö bland kullerstensbelagda gator finns nu denna optimala funkispärla med gårdsvänd balkong och stambytt badrum!

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Kristensson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en ljus och välplanerad citytvåa på mysig kullerstensgata!. Lilla södergatan 19 - Bjurfors
Välkommen till en ljus och välplanerad citytvåa på mysig kullerstensgata!
Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till balkong.. Lilla södergatan 19 - Bjurfors
Härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och utgång till balkong.
Balkong i sydost på insynsskyddat läge mot gården!. Lilla södergatan 19 - Bjurfors
Balkong i sydost på insynsskyddat läge mot gården!
Välkomnande hall med plats för avhängning. Vackert brädgolv (slipat 2016) löper genom hela bostaden.. Lilla södergatan 19 - Bjurfors
Välkomnande hall med plats för avhängning. Vackert brädgolv (slipat 2016) löper genom hela bostaden.
Fräscht helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2017-2018.. Lilla södergatan 19 - Bjurfors
Fräscht helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2017-2018.
Bekvämt med takdusch och golvvärme.. Lilla södergatan 19 - Bjurfors
Bekvämt med takdusch och golvvärme.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På lugna och charmiga Lilla Södergatan bor du omgiven av Lunds karaktäristiska kullerstensgator och med shopping, restauranger och nöjen precis runt husknuten. I vacker fastighet från 1946 välkomnar vi till denna mysiga funkispärla på våning 1, en hög halvtrappa upp.

Redan när du kliver över tröskeln slås du av bostadens genuina känsla. De genuina brädgolven står i fin kontrast till de ljusa väggarna. Takhöjden är väl tilltagen och tillsammans med det härliga ljusflödet skapar detta en känsla av luft och rymd i hela bostaden. Planlösningen är genomgående och rummen väldisponerade med genomtänkta kvadratmetrar och fina ytor. Från vardagsrummet nås bostadens balkong, belägen i sydost och mot den lummiga gården. Här njuter du av solens strålar på insynsskyddat läge och med rogivande utsikt över innergården.

Här bor du på optimalt cityläge och samtidigt med ett påtagligt lugn. Föreningens innergård bjuder på lummig miljö med fruktträd och sittmöblemang för sommarens grillkvällar. På promenadavstånd finns Stadsparken, citys hela utbud och bra kommunikationer. Välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Brädgolv och vita väggar.

Kök
Köket är rymligt med plats för matbord och bra arbetsytor. Köksluckor i svart tillsammans med vitt kakel ovan bänkskiva i vit laminat. Brädgolv och gråmålade väggar. Utrustning: Integrerad kyl/frys, spis/ugn, fläkt och diskmaskin.

Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Plats finns till både soffgrupp och matplats/skrivbord för den som önskar. Den generösa takhöjden skapar rymd. Brädgolv och vita väggar.

Balkong
Från vardagsrummet når du balkongen som är belägen i sydost med utsikt över gården.

Sovrum
Sovrummet är ljust och rogivande med plats för dubbelsäng för den som önskar. Brädgolv och gråmålade väggar. Förvaring i två fasta garderober.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum som totalrenoverades i samband med föreningens stambyte 2018. Ljust kakel och klinker på golv. Ett frostat fönster släpper in dagsljus. Utrustning: Vägghängd wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, dusch och golvvärme.

Övrigt
Målning av hela lägenheten 2016.
Slipning av golv 2016.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i sydostläge med rogivande utsikt mot gården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Cykelförråd i källaren. Gemensam tvättstuga finns i källaren, innehållandes en tvättmaskin och en torktumlare. Torkrum finns också.

Parkering

Föreningen har två parkeringsplatser på framsidan av huset som kan nyttjas av föreningens medlemmar (först till kvarn). I närheten finns även parkeringshuset Färgaren där man kan köpa månadskort via Lunds kommun.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 363 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift om 55 kr för kabel-TV tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
11,6509%
Andel av årsavgiften är
11,6509%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Schablonsummor.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
158

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lillhus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Lillhus är en äkta förening som bildades i samband med byggnationen 1946, innehållandes 9 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Ekonomisk förvaltare är HSB.

Utförda renoveringar:
2005 takbyte
2009 fjärrvärmeanläggningen byttes.
2013 el i offentliga utrymmen byttes.
2015 lagt ny stensättning på framsidan av huset, samt sett över entrédörren och trappsteget till entrédörren.
2017 stambyte och totalrenovering badrum. Skorstenen har renoverats och brandskydd uppdaterats i byggnaden.
2018 renovering av ventilation (mekaniskt frånluftssystem)

Planerade renoveringar/avgiftshöjning (uppgift från 2019-10-16): Föreningen funderar på att byta till nya fönster. Avgiften är fortsatt samma men vid fönsterbyte kan en eventuell höjning (ca 100kr per lägenhet) ske. Detta är dock inget som är beslutat i nuläget.

Föreningens medlemmar hjälps åt med städningen av huset enligt ett rullande schema. Två gånger om året (vår och höst) hjälps man också åt med städning av gården.

Föreningen tillåter delat ägande men vill att den som bor i lägenheten skall äga den till minst 90%. Föreningen tillåter ej juridisk person som köpare.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Parkering

Föreningen har två parkeringsplatser på framsidan av huset som kan nyttjas av föreningens medlemmar (först till kvarn). I närheten finns även parkeringshuset Färgaren där man kan köpa månadskort via Lunds kommun.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband. Leverantör: ComHem.

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Lilla södergatan 19

Lilla södergatan 19,
223 53 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Kristensson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 53

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 27A
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 534 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-02-23 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Lilla algatan 5
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 358 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Änggatan 6C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 002 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Revingegatan 5B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 592 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 8B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 500 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!