Gavellägenhet med stor balkong och välplanerade ljusa kvadrat med sovalkov!

Lund - Centrum, Lund

Mittlinjen 13B

Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
2 345 kr
Antal rum
1
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Gavellägenhet med stor balkong och välplanerade ljusa kvadrat med sovalkov!

Elegant gavellägenhet med låg avgift & optimal placering i området! Såväl hiss som balkong och stort badrum med egen tvättutrustning. Måste upplevas!

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till Arenaparkens kanske mest välplanerade 1,5:a. Här erbjuds en knappt använd bostad högt upp i huset på tredje våningen med hiss och stor balkong. Invändigt samspelar funktion, kvalité och komfort på ett harmoniskt sätt.

Tack vare lägenhetens gavelläge finns flera väl tilltagna fönster i vardagsrummet som bidrar till den ljusa atmosfären. Härifrån nås även balkongen som erbjuder utsikt över närområdet och en glimt av åtråvärda Stadsparken i centrala Lund. En naturlig plats att studera och umgås på när vädret tillåter. Planeringen är uppskattad med såväl socialt kök med plats för matbord, vardagsrum med fönster åt två väderstreck och utgång till balkongen. Dessutom finns en sovalkov vilket nästan ger känslan av en tvårumslägenhet. Enkelt att möblera utan att det känns trångbott!

Hallen - som ligger i vinkel - välkomnar med mörka klinkerplattor som sträcker sig ett par meter in i bostaden. Här finns rikligt med förvaring i skjutdörrsgarderob och integrerade garderober längre fram. Från hallen nås badrummet som nästan är oförskämt stort! Utrustat med såväl tvättmaskin som torktumlare, dusch med infällbara glasdörrar, förvaringsskåp och spegel med belysning, handdukstork och eluttag. Golvet i badrummet består av snarlik typ av klinker som i hallen. Tidlöst och fräscht!

Ytskikten är påkostade för den rätta hemkänslan! I köket - signerat Vedum - är köksluckorna släta och vita med "push-open-function". Ekgolvet är trendigt med trestavsformation.

Här erbjuds toppmoderna kvadratmeter Arenaparken är ett område i centrala Lund som personifierar det nya, visionära Lund. Nu byggs de sista etapperna med Svanenmärkta byggnader med solceller. Läget erbjuder många fördelar, bland annat närheten till vackra Stadsparken. För den träningsintresserade finns många möjligheter, sommartid är utegymmen (två stycken) och planerna för fotboll och beachvolleyboll populära. I kvarteret finns även ett 24/7-gym. Flera matbutiker ligger inom promenadavstånd, välj mellan Lidl, Hemköp och Coop. På Klostergården kommer byggas en ny tågstation vilket ytterligare förbättrar kommunikationerna i området.

Välkommen till en central adress som andas elegans!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Medaljen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Medaljen i Lund är en förening med totalt 56 lägenheter med 1-3 rum. Föreningen äger marken. Föreningens adresser är Mittlinjen 11 och 13 i Lund. Föreningens byggnader uppfördes 2015 - 2017 och stod klara för inflytt i november 2017.

Föreningen accepterar delat ägande, den boende skall äga minst 10%.
Inga juridiska personer godkänns som medlemmar.

Nya medlemmar i föreningen betalar en medlemsavgift om ca 500 kr till HSB i samband med överlåtelsen.

KALL- OCH VARMVATTEN
Varmvatten mäts individuellt i varje lägenhet. Kostnaden för uppvärmningen av varmvattnet debiteras bostadsrättshavaren direkt och ingår inte i månadsavgiften.

EL
Kostnad för hushållsel ingår inte i månadsavgiften, respektive lägenhet tecknar eget abonnemang med elleverantör. Mätningen sker per lägenhet.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga åtgärder finns planerade i dagsläget (2020-07-21), föreningen diskuterar för närvarande att eventuellt införa gemensam el samt installera laddstolpar i garaget, det finns dock inget beslut på detta.

Parkering

Brf Medaljen har 28 parkeringsplatser i Finalgatan 11 nås direkt från källaren, alternativ är att parkera i Arena Park (avgift per timme eller månadskort) eller på gatan (avgift 24 tim). Garageplats i huset kostar 800 kr i månaden. I dagsläget (2020-07-21) finns det inga lediga platser, dock endast en liten kö.
Kontakta föreningen för mer information eller om plats i kö önskas.

TV/bredband

Kabel-tv och Bredband via ComHem (100/100 Mbit)

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats/innergård med bänkar samt lekutrustning finns.

Gemensamma utrymmen

Cykelförvaring finns i källarplan. I bostadsrättsföreningen finns det även en cykelpool med en lådcykel för utlåning. Barnvagnsrum och cykelförråd finns. Till varje lägenhet finns ett förråd i källarplan.

Gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten ligger på bottenplan med adress Finalgatan 13. Båda dessa ingår i en gemensamhetsanläggning där även Brf Pokalen i Lund är delägare. Gemensamhetslokal: Kostnad 500 kronor för ett dygn. Gästlägenhet:Kostnad 500 kr per natt. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt

Ingen tillsyn görs i samband med ägarbytet.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd placerat i källaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 345 kr

I avgiften ingår värme, kallvatten samt bredband, TV och IP telefoni. Förbrukning av el och varmvatten mäts separat för varje bostadsrätt och debiteras i efterskott kvartalsvis.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,01085%
Andel av årsavgiften är
1,01085%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
40 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
75

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Mittlinjen 13B

Mittlinjen 13B,
222 74 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra esplanaden 18B
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 346 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Visning: 2020-08-16 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norbergsgatan 5C
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 354 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47,9 kvm

  Visning: 2020-08-16 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra vallgatan 27
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 985 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 9A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 917 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 3
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 387 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 10
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 5 B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 570 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 4E
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 848 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora tvärgatan 26
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 721 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40,5 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars Väg 41
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 894 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 15B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 426 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Norbergsgatan 4B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 615 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  49,4 kvm / 20 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!