Två balkonger i väster och öppen spis

Lund - Centrum, Lund

Norbergsgatan 3

Budgivning pågår
Utgångspris
3 500 000 kr
Avgift
4 176 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
90 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 300 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 300 000 krBudgivare 22018-08-2016:29
3 200 000 krBudgivare 12018-08-1616:46

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Två balkonger i väster och öppen spis

Ljuvlig trerumslägenhet lugnt belägen på Norbergsgatan. Vackra trägolv, härlig takhöjd och fungerande öppen spis. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populär cityadress och parknära läge finner ni Norbergsgatan. En lugn gata med sparsam trafik och fina fasader. Bakom funkisfasad från 1938 finns denna mysiga bostad med tidsenliga funkisdetaljer och mycket känsla. Huset är ritat av välkända arkitekten Hans Westman som verkade under funktionalismens guldår.

Ljuvlig trerumslägenhet som från början var en 2:a och en 1:a, som slagits ihop. Möjlighet kan finnas att åter dela upp lägenheterna, men detta måste i så fall godkännas av föreningen. Lägenheten har välplanerade kvadratmeter med gott om förvaring. Många bevarade originaldetaljer såsom, parkettgolv, fungerande öppen spis och fönsterbrädor i sten. Bostaden erbjuder två ingångar till lägenheten, två balkonger i väster, två rymliga sovrum, stilrent kök, vardagsrum med matsalsdel, helkaklat badrum samt en tvättstuga, vilken kan göras om till en gästtoalett om så önskas

Här bor du alldeles intill Södra Esplanaden på lugn gata men med citypulsen precis runt knuten. Nära till såväl butiker och restauranger som till Stadsparken och goda kommunikationer - både inom Lund och till Malmö. Brf Norbergsgården är en välskött förening med låga avgifter och mysig innergård som funnits sedan huset byggdes 1938. Varmt välkommen på visning!

Interiör

Här välkomnas vi in i den mysiga hallen som erbjuder plats för avhängningsmöjligheter. Oljad fiskbensparkett och vacker tapet i retromönster. Från hallen når vi bostadens kök som har varsamt renoverats och delar av originalköket har bevarats. Vitt kakel och bänkskiva i körsbärsträ. Köket är utrustat med kolfilterfläkt, spis, kyl/frys och diskmaskin. Golvet pryds av rutigt gul/vitt linoleumgolv och vitmålade väggar. Köket har fina originaldetaljer med beslag från Byggfabriken.

Invid hallen finner vi det första sovrummet. Rummet är rymligt och lämpar sig väl som master bedroom. Här finns plats för dubbelsäng och arbetsplats. Utgång till härlig balkong i väster. Oljad fiskbensparkett och ljusgröna väggar. I anslutning finns en helkaklad tvättstuga som enkelt kan göras om till en gästtoalett. Från detta sovrum finns även lägenhetens andra entré.

Från hallen stiger man in i en härlig matsal med fungerande öppen spis. Här kan man duka långbord och detta rum blir det naturliga sällskapsrummet när man har vänner och familj på besök. Ljus flödar in från vardagsrummets stora fönsterparti i västerläge. Med öppen planlösning med matsalen ligger vardagsrummet som rymmer stor soffgrupp och blir en förlängning av den fina matsalen. Rummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ. Utgång till lägenhetens andra balkong i väster. Oljad fiskbensparkett och ljussandfärgade väggar.

Det andra sovrummet är mer kvadratiskt i sin form. Rummet rymmer stor säng och arbetsplats. Precis utanför sovrummet finns inbyggd klädkammare.

Helkaklat badrum utrustat med dusch med vikbara duschväggar, handfat och toalett.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Prennelyckan 17

Övriga byggnader/utrymmen

Två källarförråd och två vindsförråd tillhör lägenheten.

Övrigt

Säljaren upplyser: Elfahyllor vid tvättstugan och stringhyllor i köket ingår inte.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 176 kr

I Avgiften ingår: värme och vatten.
Obligatoriska tillägg: 116 kr/mån kabel-TV och 205 kr/mån elförbrukning

Ekonomi

Andel i föreningen
5,6606%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
90 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
149
Energideklarationsdatum
2008-11-20

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Norbergsgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Norbergsgården bildades i samband med byggnationen 1938 och består av 17 st lägenheter. Byggnaden är ritad av arkitekt Hans Westman som ritade flertalet byggnader i Lund i funktionalistisk anda.Tomten är friköpt. Det är en välskött och trevlig förening med god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade månadsavgiftsförändringar. Ekonomisk förvaltning sker hos HSB.

Föreningen tillämpar ett system med kollektiv-el för att sänka medlemmarnas elkostnader. På avgiftsavierna debiteras en beräknad kostnad för elförbrukningen. Denna är individuell och beräknas på personen/personerna som bor i lägenheten. Här får man tillbaka pengar om man ej brukat sin andel samt betala till om elförbrukningen varit större än den beräknade kostnaden. Avläsning sker en gång per år.

Trappstädning och trädgårdsskötsel på entreprenad.
Två gånger om året (vår och höst) samlas medlemmarna för en gemensam städning av källare och vind och för att fräscha upp fastigheten samt äta och umgås.

Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

För mer information se:
http://brfnorbergsgarden.blogspot.se/

I dagsläget råder inga planerade avgiftshöjningar (Kontrollerat 2018-06-20)

Föreningen godkänner delat ägande men den som bor stadigvarande i lägenheten bör äga minst 10 %.

Samtlig information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2017: Renoverat och målat om samtliga fönster och balkongdörrar. Nya balkonger. Tilläggsisolerat fasaden och lagt ny puts.
2016 spolning av stammar.
2014 OVK- besiktning.
Utbyte av elstammar: 2012
Avloppsstammar och tappvattenstammar byttes och i samband med detta renoverades badrummen 1995-1996. Stammarna spolades 2010 och filmas regelbundet.
Byte av elementventiler samt injustering av dessa för jämnare värmefördelning 2011
Byte av fjärrvärmecentral 2010
Renovering av husgrunden 2010
Under 2009/2010 gjordes en renovering av innergården, med ny och välutrustad sopstation, cykelskjul samt en mysig grillplats.
Tvättstuga: 2009
Energideklaration: 2008
Renovering av fönster och balkonger: 2005
Säkerhetsdörrar och renovering trapphus: mitten på 2000-tal
Nytt tak 1995-1999

Det finns inga renoveringar planerade i dagsläget. (Kontrollerat 2018-06-20)

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering på gatan finns och kommunala parkeringshus finns i närheten.

TV/bredband

Kabel-TV 116 kr/månad. Fiber finns indraget, boende tecknar själv avtal.

TV-anslutning - Kabel-tv via Com Hem
Internet - Bredband via Perspektiv Bredband (Lunds stadsnät 100 mbit) eller Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd/barnvagsnrum finns både i källaren och på innergården.
Hobbyrum med verktyg etc. finns att tillgå i källaren.
Gemensam tvättstuga i källaren med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum.

Övrigt

Norbergsgatan ligger på perfekt cityläge längs med välkända Södra Esplanaden. Här bor ni på lugn gata men med citypulsen precis runt husknuten. Goda kommunikationer med flera busshållplatser i kvarteren och även lätt att snabbt knyta an till motorvägspåfarter mot såväl Malmö/Köpehamn som mot Kalmar eller Göteborg. Endast ett stenkast bort ligger vackra Stadsparken. På nära håll finns såväl mataffärer som konditori och Lunds myllrande kullerstensgator med shopping, caféer och restauranger.

Ovanstående uppgifter är baserade på av säljaren och av föreningen lämnad information. Som spekulant/köpare rekommenderas alltid att själv ta kontakt med bostadsrättsföreningen och kontrollera att lämnade uppgifter angående exempelvis kommande renoveringar, avgiftsförändringar etc. stämmer.

Området

Att bo i Lunds centrum

Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med såväl den lilla stadens charm som storstadens hela utbud. Lundagård, Botaniska Trädgården och Stadsparken är populära platser för avkoppling och rekreation. Biltrafik är inte tillåtet i Lunds centrum, vilket ger ett skönt och lugnt tempo. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna av staden. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Lunds kommun har många fina skolor och har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad.

Professorstaden är ett populärt bostadsområde som ingår i stadsdelen Tuna. Bebyggelsen består nästan enbart av ståtliga och mycket påkostade villor. Här hittar du den fina idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym.

Vid Stortorget ligger Stadshallen där du bland annat kan lyssna till konserter och föreläsningar. Vid Mårtenstorget hittar du Saluhallen, ett stycke kulturhistoria som uppfördes i början av 1900-talet. I närheten ligger Lunds vackra Domkyrka från 1100-talet och Kulturkvadranten med friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XI gatan 5B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 224 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80,8 kvm

  Visning: 2018-08-26 12.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 27A
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  6 410 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  2
  Boarea
  90 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Vallgatan 2A
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  7 436 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  113 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 14 C
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 405 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69,5 kvm

  Visning: 2018-08-26 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Södergatan 39
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 658 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 894 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 18B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 740 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trädgårdsgatan 7C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 505 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2018-08-22 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 4B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 766 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2018-08-26 14.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 15
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 442 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!