Funkispärla med tidstypiska detaljer, öppen spis och västerbalkong.

Lund - Centrum, Lund

Norbergsgatan 5A

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
3 344 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
68,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Funkispärla med tidstypiska detaljer, öppen spis och västerbalkong.

I välskött förening, finns denna underbara lägenhet om 2 rok med 30-tals detaljer,renoverat kök och badrum. El & Bredband ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Huset är ritat av välkända arkitekten Hans Westman som verkade under funktionalismens guldår.

Perfekt belägen i centrala Lund med låg månadsavgift där även el & bredband är inkluderat. Lägenheten bjuder på generösa luftiga kvadratmetrar och härligt ljusinsläpp. Pampigt vardagsrum där den öppna spisen blir direkt iögonfallande med vackert fönster som avdelar vardagsrum och kök. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen i västerläge. Renoverat kök i toppklass med bra förvaringsmöjligheter. Hela lägenheten bjuder på många vackra detaljer och går i en harmonisk sober färgskala. Slutligen ett fräscht helkaklat badrum från 2011 med dusch och tvättmaskin. Ett hem där byggårets välbevarade attribut möter modernare lösningar i fin och mysig kombination!

Här bor du alldeles intill Södra Esplanaden på lugn gata men med citypulsen precis runt knuten. Nära till såväl butiker och restauranger som till Stadsparken och goda kommunikationer - både inom Lund och till Malmö. Brf Sydgården är en välskött förening med låga avgifter och mysig innergård som funnits sedan huset byggdes 1938. Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning och övrig förvaringslösning för den som vill.

Kök
Renoverat kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med fläkt, kyl/frys, diskmaskin, ugn och häll.

Serveringsgång
Här ryms mindre förvaring och praktiskt arbetsplats.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med stort härligt fönsterparti som skänker rikligt med ljus. Här finns plats till större soffgrupp, matbord och även skrivbord om så önskas. Stort plus är den vackra öppna spisen. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Härifrån nås även den härliga balkongen.

Balkong
Generös balkong i perfekt västerläge med eftermiddags- och kvällssol..

Sovrum
Sovrummet ligger avskilt mot gården och har plats för dubbelsäng och förvaring.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum som renoverades 2011. Vitt kakel i kombination med svart klinker på golv med en bord i duschhörnan i ljusgrå nyans. Utrustning badrum: WC, handukstork, handfat, spegelskåp och duschhörna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sydgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Välskött förening och avgifter där även el och bredband ingår. Föreningen består av 40 lägenheter uppdelad på tre trappuppgångar och fyra våningar. Det finns 1:or, 2:or och 4:or i huset.

Huset är ritat i funkisstil av lundaarkitekten Hans Westman och byggdes 1939 av Nils "Tatis" Andersson. Byggnaden klassas av kommunens bevarandekommitté som kulturhistoriskt värdefull, vilket gör det extra viktigt för föreningen att värna om funkisstilen.

Föreningen tillåter delat ägande och i dagsläget kräver de ingen speciell uppdelning av andelarna. Juridiska personer accepteras ej som köpare.

I dagsläget (2018-12-14) finns inga planerade avgiftsförändringar.

Ekonomisk förvalting sköts av SBC.

Besök gärna föreningens trevliga hemsida för information.
www.sydgarden.m.se.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Föreningens ekonomi

I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV samt bredband.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar i föreningen:
Fjärrvärmeanslutning 1988.
Byte av vatten- och avloppsledningar till kök 1992.
Renovering av tak, fasader och balkonger 1993.
Cykelskjul och staket 1994.
El- och telefonomläggning 1997-1998.
Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter 2010.
Ny värmecentral 2013.
källartrapporna 2017
relining av avlopp 2018.

Planerat: värmeöversyn 2019. Kontrollerat 2018-12-14

Parkering

4 garageplatser finns under fastigheten. Går att hyra för 600 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Garage finns (4 under fastigheten). Om något blir ledigt blir man tillfrågad baserat på hur länge man bott där. I övrigt finns det parkeringsplatser att hyra både på Norbergsgatan, Södra Esplanaden och Revingegatan. Det går även att lösa boendeparkering. För aktuella priser kontakta Lunds kommun.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Perspektiv Bredband.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns två torkrum med värmefläkt och avfuktare. Tider bokas på en bokningstavla. På gården avfallssorterar vi f.n. brännbara sopor, matavfall, papper, papp och glas. På baksidan av huset finns ett cykelgarage med plats för ett 20-tal cyklar.

Övrigt

Kontakterperson är Per Auster. Han föredrar mailkontakt och svarar på föreningens mailadress styrelsen@sydgarden.m.se eller per.auster@gmail.com

2 gånger per år har föreningen gemensam städdag då alla hjälps åt.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 344 kr

I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,9018%
Andel av årsavgiften är
2,89144%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
33 (1301)
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
68,5 kvm

* Våningsplan 4 av 4.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1939
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
133

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Norbergsgatan 5A

Norbergsgatan 5A,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Trädgårdsgatan 17
  Prisidé
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  82,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Trollebergsvägen 17
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 737 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  103,5 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  50,7 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 21
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 028 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 10
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 293 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 6A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 871 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-02-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Tvärgatan 38
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 268 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 13E
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!