Centralt med öppen spis och två balkonger!

Lund - Centrum, Lund

Norbergsgatan 5C

Utgångspris
2 850 000 kr
Avgift
3 470 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
68,7 kvm

Centralt med öppen spis och två balkonger!

Detta är en tvåa men som kan användas som en trea. Lägenheten har en balkong i väster, en balkong i öster och en mysig öppen spis.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en tidstypisk funkisbyggnad ritad av den omtyckte arkitekten Hans Westman. På andra våningen finner vi denna charmiga och väldisponerade lägenhet som är en tvåa men som kan användas som en trea. Den känns betydligt större än sina kvadratmetrar. Härlig takhöjd, två rymliga sovrum, allrum, genomgående vackra trägolv, två balkonger och imponerande fönsterpartier bidrar till den luftiga känslan. Belägen centralt på lugn och populär gata bara några minuters promenad upp till Mårtenstorget. Låg avgift där värme, vatten, el, kabel-TV och bredband ingår!

En riktig funkispärla, välkommen på visning!

Interiör

Vi kommer in till en välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Entrén är utrustad med säkerhetsdörr.

In till höger har vi lägenhetens ljusa och rymliga sovrum med fönster och balkong mot öster och innergården. På golvet ligger tidsenligt trägolv som verkligen sätter karaktär på rummet!

Vidare från hallen når vi det stora och luftiga vardagsrummet. Detta rum har med fördel delas av för att få ytterligare ett sovrum. I vardagsrumsdelen får vi både plats med soffgrupp och matgrupp. Den öppna spisen som finns i ena hörnan av rummet skänker fin trivselkänsla under mörka, kalla vinterkvällarna. På golvet ligger den fina fiskbensparketten kvar.

I sovrummet finns plats för säng och mindre arbetsplats. Utgång till balkong som är tillräckligt stor att man får plats med två stolar och ett bord. Utsikten är ut mot lugna Norbergsgatan och Revingegatan.

Köket är renoverat 2006 i en trevlig och tilltalande stil. Köket erbjuder bra med arbetsytor och är utrustat med allt man behöver. Spis, fläkt, kyl/frys från 2006. Köket har fönster mot öster och utsikt mot föreningens innergård.

Badrummet ligger in till vänster i anslutning till hallen. Badrummet är utrustat med badkar, wc (2011), duschblandare (2010) och handfat.

Säljaren har lämnat följande upplysningar:
Spricka i handfatet i badrummet. Vissa persienner fungerar inte.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sydgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Välskött förening och avgifter där även el och bredband ingår. Föreningen består av 40 lägenheter uppdelad på tre trappuppgångar och fyra våningar. Det finns 1:or, 2:or och 4:or i huset.

Huset är ritat i funkisstil av lunda-arkitekten Hans Westman och byggdes 1939 av Nils "Tatis" Andersson. Byggnaden klassas av kommunens bevarandekommitté som kulturhistoriskt värdefull, vilket gör det extra viktigt för föreningen att värna om funkisstilen.

Föreningen tillåter delat ägande, den som skall bo i lägenheten skall äga minst 50%. Juridiska personer accepteras ej som köpare.

Föreningen behöver i regel 4 veckors handläggningstid på godkännande av medlemskap. Handläggningstiden startar när överlåtelsehandlingarna når föreningen.

En avgiftshöjning om 2-3 % kommer eventuellt ske vid årsskiftet.
Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Tillsyn görs vanligtvis inte i samband med tillträdet.

Besök gärna föreningens trevliga hemsida för information.
www.sydgarden.m.se.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar i föreningen:
Fjärrvärmeanslutning 1988.
Byte av vatten- och avloppsledningar till kök 1992.
Renovering av tak, fasader och balkonger 1993.
Cykelskjul och staket 1994.
El- och telefonomläggning 1997-1998.
Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter 2010.
Ny värmecentral 2013.
källartrapporna 2017.
relining av avlopp 2018.

Planerade renoveringar:
Värmeöversyn hösten 2020.
Renovering av ytterdörrar hösten 2020.

Parkering

Fyra garageplatser finns under fastigheten. Man kan hyra en parkeringsplats för 600 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Kötiden beräknas på boendetid i huset. I dagsläget finns det inga lediga platser. Uppskattad kötid 10-20 år.
I övrigt finns det parkeringsplatser att hyra både på Norbergsgatan, Södra Esplanaden och Revingegatan. Det går även att lösa boendeparkering. För aktuella priser kontakta Lunds kommun.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Perspektiv Bredband.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns två torkrum med värmefläkt och avfuktare. Tider bokas på en bokningstavla. På gården sorteras f.n. brännbara sopor, matavfall, papper, papp och glas. På baksidan av huset finns ett cykelgarage med plats för ett 20-tal cyklar.

Övrigt

Två gånger per år har föreningen gemensam städdag då alla hjälps åt.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift
3 470 kr

I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,0119%
Andel av årsavgiften är
3,00097%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 850 000 kr
Lägenhetsnummer
19
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
68,7 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-11-12

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Norbergsgatan 5C

Norbergsgatan 5C,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2021-01-24 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Esplanaden 15A
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 052 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars Väg 43
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 210 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2021-01-24 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Sankt Månsgatan 17B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 261 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bantorget 11B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 754 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Östra Vallgatan 43
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 985 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Norra Promenaden 3D
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,7 kvm

  Visning: 2021-01-17 13.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2021-01-17 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Södergatan 65
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 855 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Trollebergsvägen 21
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!