Stor tvåa i toppskick

Lund - Centrum, Lund

Östra Vallgatan 43

På förhand
Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
1 985 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja

Stor tvåa i toppskick

Välkommen till denna stora tvåa i toppskick på bästa adress i hjärtat av Lund. Bo på fantastiska ytor med Botaniska trädgården som närmsta granne.

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Östra Vallgatan 43. Belägen mitt i hjärtat av Lund, i anrika Kulturkvadranten, presenterar vi nu en bostad alldeles utöver det vanliga. Här bor ni på förstklassig adress, omgiven av Lunds charmiga kullerstensgator och vackra Botaniska trädgården som närmsta granne. Belägen en halv trappa upp finner ni denna mysiga och välplanerade tvåa med rejäla ytor och rymd.
En bostad fylld av tidsenlig charm med vackra golv, breda fönsterkarmar, bevarade snickerier, helkaklat badrum samt ett nyrenoverat kök. Föreningen erbjuder dessutom sina medlemmar en alldeles underbar terrass med vacker utsikt över Lund. Välskött förening med låga månadsavgifter.

Fastigheten ritades av Hänry Carlsson och i husets bottenvåning inreddes ursprungligen två affärslokaler - en mjölkaffär och en speceriaffär. Kvarteret Sankt Thomas ligger inom Lunds medeltida stadskärna och begränsas av tre gator: Agardhsgatan i söder, Stora Tomegatan i väster samt Östra Vallgatan med dess lindallé i öster. I kvarterets norra del möts Stora Tomegatan och Östra Vallgatan i det s.k. Tomegapet och ger kvarteret dess karakteristiska form som lätt känns igen från äldre kartor över Lund.
Varmt välkommen på visning!

Interiör

Välkommen en halv trappa upp i denna charmiga 30-talsfastighet.
Hallen tar emot oss med vackra ljusa brädgolv samt vitmålade väggar. Här finns avhängningsmöjligheter samt förvaringsmöjligheter i klädkammaren lite längre fram i hallen. Här ryms även visst möblemang om så skulle önskas.
Direkt till höger ligger sovrummet, rofyllt beläget in mot föreningens grönskande innergård. Här ryms både en stor säng och arbetsplats. Utrymme finns även för förvaringsmöbel. Brädgolv och vitmålade väggar.
Till vänster i hallen ligger det helkaklade och fräscha badrummet i ljusa färger. Utrustningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt en praktisk duschhörna.
Vidare från hallen öppnar lägenheten upp sig i det fantastiska utrymmet som rymmer både kök och vardagsrum i öppen planlösning. Nyrenoverat kök från 2020 utrustat med ugn, spishäll, spisfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Fina kontraster mellan de stilrent gråa luckorna, bänkskivan i bok och det livfullt mönstrade kaklet. Utrymme finns för matbord för ca. 4-6 pers i det öppna utrymmet mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet får man parkkänsla genom utsikten över Botaniska trädgården. Här finns också rejäla ytor som gör att det ryms en stor soffa samt övrigt möblemang om så skulle önskas. Brädgolv och vitmålade väggar.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf S:t Thomas
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
34
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf S:t Thomas bildades 1935 och har adresserna Agardhsgatan 7 samt Östra Vallgatan 43. Adbus sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens hus färdigställdes 1935.

Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.

Enligt §9 i föreningens stadgar tas en avgift ut för andrahandsuthyrning motsvarande 10% av prisbasbeloppet årligen.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

1998 samtliga balkonger omgjutna.
1999 hissarnas ingångar breddades.
2004 partiellt byte av vatten- och avloppsstammar.
2006/2007 fullständigt byte av vatten- och avloppsstammar. Samtidigt renoverades samtliga badrum.
2008 bredband installerades.
2009/2010 byte av husets samtliga elstammar.
2014 installation av kabel-TV.

En planerad renoveringen är att en affärslokal ska byggas om till bostad (för uthyrning). Arbetet kommer att påbörjas inom kort. Kontrollerat 2020-08-05.
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-08-05.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Telenor. Den fasta månadsavgiften är f.n. 465 kr per kvartal och betalas tillsammans med den ordinarie kvartalsavgiften. Anslutningen är obligatorisk. Nya medlemmar kontaktar själva Telenors kundservice på 020-222 222 eller www.telenor.se
TV från Comhem ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns två tvättstugor med tvättmaskiner och torktumlare. I anslutning till tvättstugan finns ett torkrum samt mangelrum. Det finns cykelförvaring i källaren och samt verkstadsrum.
Trevlig innergård med sittgrupper och källsortering. Föreningen har en gemensam takterrass som erbjuder utsikt över Lunds takåsar och kyrkotorn. Den är dagligen öppen för föreningens medlemmar och för större arrangemang så är den bokningsbar.

Cykelställ finns på gården och i porten mot Agardhsgatan. Önskemål om plats i porten anmäls till vicevärden. Kö kan förekomma.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Månadsavgift

Avgift
1 985 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband om 465 kr/kvartal tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,939%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
60 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1935

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Östra Vallgatan 43

Östra Vallgatan 43,
22361 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Prins August gatan 14
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 043 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2021-03-07 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 43
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 016 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2021-03-07 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 16A
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 938 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,8 kvm

  Visning: 2021-03-07 12.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Grönegatan 19B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 996 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77,8 kvm

  Visning: 2021-03-14 11.20 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bantorget 11 B
  Utgångspris
  3 300 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 12
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 467 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  41,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Esplanaden 31
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 028 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69,97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 13C
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!