Lummig Centrumoas. Tillfälle att förvärva en lägenhet på populära Bindgarnet mitt i Lunds centrum.

Lund - Centrum, Lund

Prennegatan 6E

Budgivning pågår
Utgångspris
2 790 000 kr
Avgift
4 743 kr
Antal rum
3
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 950 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 950 000 krBudgivare 22019-06-2214:13
2 900 000 krBudgivare 12019-06-2212:01

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Lummig Centrumoas. Tillfälle att förvärva en lägenhet på populära Bindgarnet mitt i Lunds centrum.

Genomgående trea med stor balkong i fritt söderläge. 2 rymliga sovrum, walk-in-closet, delvis renoverat kök och badrum. Mycket välskött Brf.

 • Ansvarig mäklare

  Lars Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0705-58 86 88

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Lummig Centrumoas.
Tillfälle att förvärva en lägenhet på populära Bindgarnet mitt i Lunds centrum. Stor trea med balkong.
Genomgående trea med stor balkong i fritt söderläge. 2 rymliga sovrum, walk-in-closet, delvis renoverat kök och badrum. Mycket välskött Brf med gott om gemensamma utrymmen i husen. Tvättstugor i detta hus och nås ifrån hissen..

Kvarteret Nöden med kullerstensbelagda gator är ett lugnt och mysigt kvarter mitt i Lunds centrum. Här erbjuder Brf Bindgarnet sina boende en trevlig närmiljö med mysiga och lummiga innergårdar. Lägenheten hittar vi på insynsskyddat läge inne i kvarteret med fönster mot innergården samt fri vy mot Helgeandsgatan.

På våning 3 med hiss från markplan välkomnas du in i bostaden som erbjuder väl tilltagna rum och bra disponerade kvadratmetrar. Härligt ljusinsläpp tack vare genomgående planlösning med fönster i två väderstreck.

Varmt välkommen till ett mycket bra boende i en välskött bostadsrättsförening där avgiften även inkluderar hushållsel, bredband och IP-telefoni. Här bor du centralt med endast några minuters promenad till tågstationen, Stortorget och Mårtenstorget med hela dess utbud av butiker och restauranger. Dessutom finns Stadsparken på promenadavstånd och goda bussförbindelser till exempelvis Malmö. Inne i lägenheten och på föreningens mysiga innergård känns dock stadspulsen långt borta. Här bor den kräsna som vill ha närhet till allt men ändå kunna njuta av det stilla lugnet ibland!

Interiör

Hall: Walk-in-closet, garderob, målad väv och plastmatta.

Kök: Fönster i N, hällspis med ugn, sfläkt, hel kyl, hel frys, diskmaskin, tapet och plastmatta.

Badrum: Wc, handfat, badkar, kakel och plastmatta.

Sovrum: Fönster i S, tapet och plastmatta.

Vardagsrum: Fönster och balkong i S, målad strukturtapet och ekparkett.

Sovrum: Fönster i N, 2 garderober, tapet och ekparkett.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Repslagaren 28

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bindgarnet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
121
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Bindgarnet är en stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med ca 125 st lägenheter. Föreningen är aktiv och anordnar bl.a årliga sommarfester och kräftskiva. Ekonomisk förvaltare är HSB.

Mer info på föreningens hemsida: www.bindgarnet.se

I dagsläget råder inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med föreningen 2019-04-15)

I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband och elavgift tillkommer. (Elen avstämmes mot verklig förbrukning, detta regleras en gång per år). Observera att elförbrukningen hos bostadsrättshavaren mäts och avläses årligen och debiteringen kan därför justeras om förbrukningen överstiger schablonbeloppet.

Föreningen tillåter delat ägande där den boende i lägenheten ska äga minst 10%. Ägare måste vara över 18 år. Föreningen tillåter inte förälder som köpare och att barnet hyr i andra hand. Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Större utförda renoveringar av fastigheten:
2012 Renovering av hängrännor/stuprör, målning av källare (gemensamhetsutrymmen), byte hisskorgar.
2013 Komplettering/renovering utemiljö
Renovering av styrelsens kontor och styrelserum
Renovering motionsrum

Utfört underhåll:
Byte tätningslister.
Komplettering renovering utemiljö.
Omläggning asfalt.
Målning betonggolv.
Omfogning Tegelfogar.
Ommålning trapphus.
Byte tvättutrustning.
Byte styr- och reglerutrustning värme ventilation.

För fler renoveringar, vänligen se årsredovisningen.

Parkering

Möjlighet att hyra garage finns i närheten, LKP.

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät genom Com Hem (grundutbudet ingår i avgiften).
Bredband. Hastighet: 100/100 Mbit/s. Obligatorisk kostnad om 125 kr/mån genom Bredbandsbolaget

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor finns i källare. Föreningens medlemmar har dessutom tillgång till bastu, motionsrum med bland annat pingisbord och gymredskap och ett nyinrett biljardrum. Cykelförråd och snickeri-/målarverkstad finns att tillgå. Gästrum finns att hyra. Festlokal (och partytält) finns att hyra, med bord, stolar samt porslin för ca 60 personer. Konferensanläggning finns, med bardisk, musikanläggning, TV, soffor och fullt utrustat kök.

Uteplats/balkong

Stor balkong i fritt söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca:10 kvm.
Gemensam tvättstuga i källaren. Föreningens medlemmar har dessutom tillgång till bastu, motionsrum med bland annat pingisbord och gymredskap och ett nyinrett biljardrum. Cykelförråd och snickeri-/målarverkstad finns att tillgå. Gästrum finns att hyra i max 7 dgr i följd för 300 kr första natten, därefter 250 kr/natt. Festlokal (och partytält) finns att hyra, med bord, stolar samt porslin för ca 60 personer. Konferensanläggning finns, med bardisk, musikanläggning, TV, soffor och fullt utrustat kök.

Parkering

Det finns ett antal garagemöjligheter i närområdet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 743 kr

I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband (125 kr) och elavgift (250 kr) tillkommer. Elen avstämmes årligen mot verklig förbrukning kan därför justeras om förbrukningen överstiger schablonbeloppet.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,75114%
Andel av årsavgiften är
0,75114%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 790 000 kr
Lägenhetsnummer
81
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
79 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1979-81
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
87
Energideklarationsdatum
2008-12-03

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Prennegatan 6E

Prennegatan 6E,
223 53 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lars Jönsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0705-58 86 88

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Flormansgatan 6B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 915 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68 kvm

  Visning: 2019-07-28 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 976 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 23
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 621 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-07-24 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Fiskaregatan 15D
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  1 785 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-07-28 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Svanegatan 7A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 089 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-07-24 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Helgeandsgatan 18A
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 369 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-07-28 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Vägen 9 F
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 851 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 3B
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 140 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-07-28 15.50 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Fälggatan 2
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 349 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Brunnsgatan 7A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 110 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-07-28 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 13 D
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!