Svårslagen centrumadress med låg avgift!

Lund - Centrum, Lund

Revingegatan 17B

Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
1 842 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
26 kvm

Svårslagen centrumadress med låg avgift!

Studentvänlig bostad på optimalt läge mitt i centrum med låg avgift som bl.a. inkluderar bredband!

 • Ansvarig mäklare

  Linda Corneliusson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bland lummiga gator och lugna omgivningar ligger Revingegatan. Det är inte svårt att förstå varför området är så omtyckt. Här bor du i trivsamma kvarter precis intill Södra Esplanadens välkända lindallé och bara en kort promenad från Lunds pulserande centrum med hela dess utbud restauranger, caféer, shopping och kultur.

På andra våningen i huset välkomnas du in i denna mysiga och välplanerade 1:a om 26 m². Här bjuds på perfekt planerade kvadratmeter fördelade på ett smart sätt - compact living när det är som bäst! Kök som rymmer allt du behöver, stilfullt badrum, förvaring i form av rymlig garderob och allrum med plats för både säng, soffa och matbord/skrivbord. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. En mysig bostad med härlig charm och trivsam känsla!

Lägenheten ligger i grönskande och lugna omgivningar med närhet till centrum och med cykelavstånd till Universitetsområdena. I närheten finns parker, serviceutbud och goda kommunikationer både inom Lund och bussen till Malmö på nära avstånd. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi.

Interiör

Hall
Vi välkomnas in i hallen. Här finns avhängningsmöjligheter och på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv. Likt resten av bostaden är väggarna vita.

Allrum
Väl tilltaget allrum som rymmer säng, soffa och matgrupp. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och det stora fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus. Ett rum att trivas i.

Köket
Köket är utrustat med originalinredningen som målats vit och erbjuder gott om arbetsytor. Kakel ovan bänkskivan i laminat. Maskinell utrustning såsom Spishäll (2016), Ugn (2009) och kyl/frys (2010). På golvet ligger en ljus ekparkett.

Badrum
Det helkaklade badrummet renoverades 2010 och är utrustat med toalett, handfatskommod och dusch med vikbara väggar. Kvalitetsdokument finns.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lobo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Lobo är en förening med sund ekonomi som bildades 1994 och består av totalt 57 lägenheter och två lokaler. Idag finns ett fåtal hyresrätter kvar. Föreningen äger två hus på Revingegatan 17 och 19 som byggdes 1949 respektive 1950. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningen höjde avgiften med 5% den 1/1 2018 för att skapa buffert för tappvattenstambytet. Inga fler avgiftshöjningar är planerade (kontrollerat 2020-03-19).

Föreningen godkänner delat ägande men vill att den som bor där äger minst 10%. Inga juridiska personer accepteras som medlemmar.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta föreningen för att stämma av informationen. Besök gärna föreningens hemsida, www.brflobo.se, för mer information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
Bytt källardörrar 2017
Nya säkerhetsdörrar 2015
Balkongrenovering 2011/2012
Byte av elstammarna 2010
Relining av avloppsstammar 2009
Ny elcentral i fastigheten 2008
Takrenovering 2008
Fönster i föreningen utbytta 2006
Balkonger målades 2005
Burspråksfönster mot Revingegatan utbytta 2015
Installation av solceller på taken 2019.

Pågående renoveringar:
Tappvattenstammar håller på att bytas samt fjärrvärmecentralen, beräknas att vara klart innan sommaren. Inga andra större planerade renoveringar finns i dagsläget (kontrollerat 2020-03-19).

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för ca 280 kr/mån. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget står 3 st i kö (kontrollerat 2020-03-19).

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Perspektiv

Gemensamma utrymmen

Det finns källar- och vindsförråd samt två tvättstugor och ett par mangelrum. Föreningen har en festlokal (trapphus 19A) som kan hyras för ca 100 kr/helg. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum (17C) samt pingisrum. Dessutom finns en trevlig gemensam grill som gärna får nyttjas.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett större vindsförråd.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för ca 280 kr/mån. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget står 3 st i kö (kontrollerat 2020-03-19).

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 842 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Obligatoriskt tillägg för bredband om 99 kr/mån är inkluderat i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9976%
Andel av årsavgiften är
1,06727%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
40
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
26 kvm**

* 2 av 3

** Areauppgifter enligt föreningen

Byggnadssätt

Byggår
1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
141

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Revingegatan 17B

Revingegatan 17B,
223 56 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linda Corneliusson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 422 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Gylleholmsgatan 2
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 080 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 140 000 kr
  Månadsavgift
  2 367 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Fiskaregatan 3C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 668 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  28 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 5A
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 385 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Karl XII Gatan 4
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 987 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm