Utsikt över takåsar och dubbla balkonger

Lund - Centrum, Lund

Södra Esplanaden 21

Utgångspris
2 500 000 kr
Avgift
3 028 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Utsikt över takåsar och dubbla balkonger

På Södra Esplanaden erbjuds vi nu denna fina 2:a högst upp i huset med hiss. Här varieras fina 20-talsdetaljer med sällskapsytor och 2 balkonger.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På den så populära Södra Esplanaden finner vi denna unika tvårumslägenhet högst upp i huset med hiss, låg avgift och dubbla balkonger.

Huset representerar 1920-talets vackra hantverkstradition med fiskbensparkett och imponerande takhöjd vilka kombineras fint med bostadens renoverade kök och badrum. Vi ges en spännande planlösning med två stora rum och ett praktiskt, nyrenoverat kök. Båda bostadens balkonger vilar i härligt söderläge och bjuder på gott om plats för umgänge med takåsarna i blickfånget.

Här bor man i hjärtat av Lund, endast ett stenkast från Mårtenstorget och den grönskande Stadsparken. Dessutom nås universitetet, studentnationerna samt kommunikation i form av buss och tåg på nära avstånd.

Välkommen till en bostad som är lätt att älska!

Interiör

Här bor man på ett häpnadsväckande tyst läge med City runt knuten.

Väl i bostaden noterar man snabbt himmelskanten i perifirin.

Kök
Ett praktiskt kök med dubbla arbetsytor och ugn/mikro i midjehöjd. Vit skåpstomme, vita luckor och en vit bänkskiva. Här finns gott om förvaring och en maskinpark bestående av kyl/frys, ugn, diskmaskin, mikro och spishäll.

Sällskapsrum
Sällskapsrum bjuder på gott om yta för matsalsmöblemang, soffgrupp och förvaringsmöbler. Vacker fiskbensparkett vilar på golvet, väggarna är ljusa och förvaring erbjuds i den inbyggda garderoben. Från sällskapsrummet nås en av de rymliga balkongerna i söderläge.

Sovrum
Här erbjuds en rofylld miljö med god plats för fullsize säng, skrivbord och vägg för garderober. Rummet får en fin karaktär med fiskbensparkett, luftig takhöjd och utgången till bostadens andra balkong. Förvaring i inbyggd garderob.

Badrum
Helkaklade ytor i ljusa toner med inredning bestående av WC, dusch, handfat samt spegelskåp.

Fakta

Uteplats/balkong

2 balkonger i höjd med takåsarna. Sol under hela dagen i söder.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Däremot finns det gott om p-platser längs med såväl Flormansgatan/Södra Esplanaden som längs gatorna i kringliggande kvarter. Inom promenadavstånd finns även tillgång till flera parkeringshus samt utomhusparkeringar på Revingegatan. För boendeparkering vänligen ta kontakt med Lunds Kommun för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 028 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband om 159 kr/mån samt för Kabel-TV om 90 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
2,9355%
Andel av årsavgiften är
3,00107%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 500 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm**

* Hissen går hela vägen upp till våning 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
157

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Lundatäppan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Fastigheten bebyggdes 1930 och består av 1 flerbostadshus med 26 lägenheter. Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten 1993. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015-2035. Det är en äkta bostadsrättsförening. Ekonomisk förvaltning genom SBC.

Föreningen höjde avgiften med 2,5 % i årsskiftet 2018/2019. Föreningen anser att en höjning på ca 2,5% ska göras årligen så att kapital finns.

Föreningen tillåter delat ägande, den som bor i lägenheten skall äga minst 50% (2018-12-17).
Föreningen godkänner ej juridiska personer som medlemmar.

El debiteras och mäts individuellt i varje enskild lägenhet.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda åtgärder:
- 2017: Renovering av gårdsfönster
- 2016: Renovering av fönster ut mot gatan
- 2015: Uppdatering av värmesystemet
- 2014: OVK-besiktning, renovering av terrasser, fågelbekämpning och ny bredbandsanslutning
- 2013: Ny toalett källare, resterande balkonger byttes ut och en översyn av belysning i trapphuset .
- 2012: Byte av en balkong, rengöring av hängrännor, installation av 3 brandsläckare och avloppsstammarna spolades och filmades.
- 2011: Fjärrvärme central utbytt.
- 2008.2009: Renovering av terrassgolven i lägenheterna på plan fem.
- 2004-2005: Renovering av balkonger
- 2001: Elstambyte.
- 2000: Målning m.m. av fönster.
- 1998: Rörstambyte.
- 1997: Renovering av hiss.
- 1996: Målning av trapphus samt byte av lägenhetslås.
- 1995: Nytt sophus med sopsortering.
- 1995: Upprustning av tvättstuga.
- 1994: Renovering av tak.

Framtida händelser och planerade underhållsarbeten:
Reliening, frånluftskanalerna och skorstenen är planerade att utföras efter sommaren 2019 (Kontrollerat 2018-12-17)

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Däremot finns det gott om p-platser längs med såväl Flormansgatan/Södra Esplanaden som längs gatorna i kringliggande kvarter. Inom promenadavstånd finns även tillgång till flera parkeringshus samt utomhusparkeringar på Revingegatan. För boendeparkering vänligen ta kontakt med Lunds Kommun för mer information.

TV/bredband

TV - Ansluten till kabel-TV via Sydantenn Tele AB. Grundutbudet ingår i avgiften. Det finns möjlighet att utöka kanalutbudet på egen bekostnad.
Internet - Fiber är indraget. Bredband via Svenska Stadsnät Perspektiv, hastighet 100 Mbit/s. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband på 159kr/mån. Det finns möjlighet att utöka hastigheten på egen bekostnad.

Gemensamma utrymmen

Det finns förråd på vinden och i källaren tillhörande varje lägenhet.
Föreningens tvättstuga är placerad i källaren och här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel, torkskåp och ett stort torkrum. Det finns cykel- och barnvagnsförråd.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra Esplanaden 21

Södra Esplanaden 21,
223 52 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-02-19 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  50,7 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 6A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 871 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-02-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Fabriksgatan 12
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 660 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2019-02-18 16.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 13E
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!