Välplanerad 1,5:a på mycket central adress

Lund - Centrum, Lund

Södra Esplanaden 23

På förhand
Avgift
3 066 kr
Antal rum
1
Boarea
43 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Välplanerad 1,5:a på mycket central adress

1,5:a om ca 43 m² med imponerande takhöjd och mängder av tidstypiska attribut, placerad en halvtrappa upp i vacker fastighet från 1938.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Frostmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en charmig och rymlig 1,5:a på Södra Esplanaden!. Södra Esplanaden 23 - Bjurfors
Välkommen till en charmig och rymlig 1,5:a på Södra Esplanaden!
Lägenheten är klädd i vackert och tidstypiskt golv och detaljer. Södra Esplanaden 23 - Bjurfors
Lägenheten är klädd i vackert och tidstypiskt golv och detaljer
Sällskapsrummet badar i ljus och har en grönskande utsikt över esplanaden. Södra Esplanaden 23 - Bjurfors
Sällskapsrummet badar i ljus och har en grönskande utsikt över esplanaden
Den rymliga ytan erbjuder flera möbleringsalternativ. Södra Esplanaden 23 - Bjurfors
Den rymliga ytan erbjuder flera möbleringsalternativ
Här finns god plats för både soffgrupp och sovhörna. Södra Esplanaden 23 - Bjurfors
Här finns god plats för både soffgrupp och sovhörna
. Södra Esplanaden 23 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med en imponerande takhöjd och mängder av tidstypiska attribut, väntar denna omåttligt charmiga bostad på sin nya ägare. Då lägenheten är genomgående får den ett härligt ljusinsläpp. Åt ena hållet blickar du ut över anrika Södra Esplanaden och dess lummiga allé, åt andra hållet är det rogivande utsikt över föreningens mysiga innergård. Vackra golv, vitmålade väggar, totalrenoverat badrum och en mycket uppskattad planlösning som skapar möjligheter vid möblering. Här bor du i en vacker fastighet från 1938 där stambyte utfördes 2013.

Här bor du centralt med närhet till det mesta. Med centrum runt husknuten med hela dess utbud av restauranger, barer och butiker är det lätt att känna sig bortskämd. Med en liten promenad längs allén nås den fantastiskt fina stadsparken. För studenten har du även närhet till universitet och olika studentnationer. Kommunikationer med buss är väldigt bra, nära till hands finns knutpunkter för både regionala bussar och stadsbussar. Välkommen till ett boende och område att verkligen njuta av!

Till bostaden hör ett källarförråd. I källaren finns även tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och mangel.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Rumsbeskrivning: Hall
Vi välkomnas in i hallen. Här finns bra avhängningsmöjligheter samt en praktisk klädkammare till förvaring. på golvet ligger en vacker fiskbensparkett som även återfinns i allrummet. Väggarna är målade i vitt.

Kök
Vidare in till vänster om hallen finner vi det charmiga köket som erbjuder bra förvaring och gott om arbetsyta. Vit köksinredning i original ovan bänkskivan i rostfritt. Maskinell utrustning såsom spis, kyl/frys och spisfläkt. Här ryms även ett matbord för 4-6 personer.

Allrum
Stort och rymligt allrum som erbjuder flertalet möbleringsalternativ. Här återfinns den vackra fiskbensparketten från hallen som är i gott skick. Väggarna är målade i vitt.

Badrum
Badrummet renoverades 2013 i samband med föreningens stambyte och är i helkaklat utförande. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfatskommod och handdukstork.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Täppan 10 i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Antal lokaler
3
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Förening bildades 2001 och består av 27 bostadsrätter fördelat på 13 st 1:or, 6 st 2:or, 4 st 3:or, 3 st 4:or samt 1 st 5:a. Utöver detta finns 3 lokaler.
Föreningen har HSB som ekonomisk förvaltare.

Föreningen har gemensamma vår- och höststäddagar för att ta hand om den gemensamma innergården.

Avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2020-02-26). Föreningen sänka avgiften med 5% den 1/1 2020.

Föreningen tillåter delat ägande. Den som bor där skall äga minst 10%.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad där det ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Underhållsspolning i avloppsledningar i kök och badrum 2019
Ny tvättmaskin 2018.
Nya postboxar har satts in, målning av dörrar och portar, markbelysning på innergården 2017.
Nya balkongräcken och ny tvättmaskin har satts in 2016.
Rökkanaler på Bankgatan renoverades 2015.
Avlopps- och tappvattenstammar har bytts under 2013-2014. I samband med arbetet renoverades även samtliga badrum i fastigheten.
Elstammar byttes under 2013, då installerades även jordfelsbrytare i de lägenheter som inte redan hade det för att öka säkerheten i fastigheten.
Balkonger mot gatan är renoverade under 2010.
Injustering av värmesystem färdigställdes 2010.
2005 renoverades originalfönstren (kompletterade med innerglas för reducering av buller) för god värme- och ljudisolering.
Taket byttes 2008 (byte av takpapp och takpannor).
Balkonger mot gården renoverades 2002.

För alla utförda arbeten, se senaste årsredovisning.

Föreningen följer en underhållsplan och under de närmsta åren finns inga större planerade renoveringar förutom normalt underhållsarbete.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering i området. Parkeringshuset Dammgården alldeles i närheten.

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät och ingår i avgiften. Leverantör: Com Hem.
Internet kan tecknas med valfri leverantör.

Gårdsplats/innergård

Mysig och välskött innergård med gemensamt sittmöblemang, grill och cykelställ under tak.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har källarförråd och ett vindsförråd. Gemensam tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd. I källaren finns även tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och mangel.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering i området. Parkeringshuset Dammgården alldeles i närheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 066 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,29514%
Andel av årsavgiften är
2,5629%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
43 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1938

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
170

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra Esplanaden 23

Södra Esplanaden 23,
223 52 Lund

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Frostmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 15B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 002 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-04-05 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 144 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-05 10.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Gylleholmsgatan 4
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 819 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Lilla Algatan 3D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 815 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,2 kvm

  Visning: 2020-03-29 13.40 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Vägen 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  1 983 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-03-29 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Vägen 17
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 993 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43,5 kvm

  Visning: 2020-03-29 12.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 358 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  66,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-03-29 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Norbergsgatan 5C
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 422 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  47,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kastanjegatan 19F
  Pris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 400 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Prennegatan 4B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 338 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  60 kvm / 23 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 27
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-03-29 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 5B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 022 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-05 12.00 Boka här