Hoppa till innehåll

Smakfullt renoverad etta med solvänlig balkong på svårslaget läge i centrala Lund!

  • På förhand
  • 40 kvm
  • 1 rum
  • 2 795 000 kr

Lund - Centrum, Lund

Södra Esplanaden 5 B

Utgångspris:
2 795 000 kr
Avgift:
2 675 kr*
Antal rum:
1
Boarea:
40 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 4

*I avgiften ingår värme, vatten, avlopp och sophämtning. El debiteras separat med ett obligatoriskt schablonbelopp om ca 327kr. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg avseende kabel-TV om 78kr/mån.

**enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Belma Celik

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Lund Centrum

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Smakfullt renoverad etta med solvänlig balkong på svårslaget läge i centrala Lund!

På mycket populär adress med citypulsen precis runt husknuten erbjuds en totalrenoverad bostad med hög trivselfaktor.

Beskrivning

Högt upp i huset på ljust och fritt läge välkomnas du in i en bostad med tidlös fiskbensparkett, brädgolv, högt i tak och fönsterbänkar av sten. Dessa trivsamma attribut tillsammans med varsamma renoveringar bidrar till bostadens charm och karaktär.

Totalrenoverat kök från Ikea (2020) med moderna vitvaror, diskmaskin och tilltalande färg- och materialval där gråa luckor samspelar med en stilren bänkskiva i komposit och vitlaserat brädgolv. I samband med renoveringen öppnades en del av väggen upp mellan kök och vardagsrum vilket skapar ett elegant ljusflöde och en fin kontakt mellan kök och allrum. Bänken används som bord med barstolar men kan med fördel även nyttjas som arbetsyta.

Lägenhetens balkong nås från både kök och allrum och välkomnar dig ut med slående utsikt mot föreningens lummiga och mysiga innergård. På balkongen finns plats för sittmöblemang där du kan koppla av och njuta av solens strålar.

Det stora rummet är lättmöblerat med plats för soffa, arbetsplats och säng. Tack vare att man satt upp en mindre vägg erbjuds en separat sovdel. Kvadratmeterna är verkligen välplanerade! Vitlaserad fiskbensparkett pryder golven och bidrar till den ljusa och luftiga känslan. I den extra stora hallen erbjuds gott om utrymme för kläder och skor. Lägg sedan till ett fräscht badrum med golvvärme som renoverades så sent som 2020 och du har allt du kan önska. Här är det bara att flytta in!

Här bor du i välskött fastighet och förening på en av Lunds mest populära adresser. Från Södra Esplanden har du nära till Mårtenstorget, Stadsparken och flertalet nationer samt Universitetet. I området finns matbutik, gym och restauranger. Dessutom erbjuds utmärkta kommunikationer inom Lund och till Malmö med busshållsplats i närheten. Även Lunds Centralstation nås till fots. Ett svårslaget läge med Lunds hela centrum runt knuten!

Varmt välkommen!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
25
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
40 kvm*

*enligt bostadsrättsföreningens mäklarbild/utdrag ur lägenhetsregistret.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 675 kr

I avgiften ingår värme, vatten, avlopp och sophämtning. El debiteras separat med ett obligatoriskt schablonbelopp om ca 327kr. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg avseende kabel-TV om 78kr/mån.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd hör till bostadsrätten.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,82%
Andel av årsavgiften är
2,82%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
178 323 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
227
Energideklarationsdatum
2022-03-21

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Allén
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande men vill att den som bor i lägenheten skall äga minst 10 % (kontrollerat 2024-07-11). Observera att om köparen inte är över 18 år, krävs överförmyndarens godkännande.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Allén bildades 1938 och består av 32 lägenheter. Det finns 17 st 1:or, 13 st 2:or och 2 st 3:or.

Ekonomisk förvaltning sköts genom Simpleko.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-07-11).

Föreningen har gemensam el som debiteras enligt en schablon.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdes försäkrad i Trygg hansa. Det ingår inte bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2012 Termostater på radiatorer
2014-2015 Relining av avloppsstammar samt byte av tappvattenstammar
2015 Takrenovering (omläggning av takpapp samt renovering av skorstenar).
2016 Balkongbesiktning samt kontroll av ventilation i lägenheterna.
2016 Fönstren isolerades
2020 Målning av trapphus, ytterdörrarna är utbytta och byte av port.
2021 Fasadrenovering (omfogning, byte av fönsterbleck, rostskyddsbehandling av stålbalkar på undersidor av balkonger).
2021 Montage cirkulationspump
2021 Underhålls spolning

Kommande renoveringar (Kontrollerat 2024-07-11):
Föreningen har inga planerade renoveringar i närtid. Man kommer dock se över avloppet från fastighet ut till gata, samt kollar på att bygga miljöhus.

Vänligen se årsredovisningen för mer detaljerad utförda renoveringar.

Parkering

Det finns 29 parkeringsplatser som kan hyras för 250 kr/månad av föreningens medlemmar och 750 kr/månad för icke-medlemmar. Två gäst parkeringar finns också för medlemmarnas gäster. (Tillstånd erfordras) (kontrollerat 2024-07-11).

TV/bredband

Kabel-TV via Tele2 (grundutbudet ingår i avgiften).
Föreningen har inget gemensamt bredband. Varje medlem tecknar själv, t.ex via Tele2 som levererar kabel-TV till oss. (Kontrollerat 2024-03-15).

Gemensamma utrymmen

Gemensamma ytor finns att tillgå som vindsförråd, källarförråd, tvättstuga, cykelförråd, samt gemensam innergård.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen om något har extra stor betydelse för dig.

Om Lund - Centrum

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Södra Esplanaden 5 B

Södra Esplanaden 5 B

223 54 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Södra Esplanaden 5 B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder