Optimalt planerad citypärla med dubbla utgångar till balkongen i västerläge!

Lund - Centrum, Lund

Södra esplanaden 5A

På förhand
Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
2 638 kr
Antal rum
1
Boarea
40 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Balkong
Ja

Optimalt planerad citypärla med dubbla utgångar till balkongen i västerläge!

Välkommen till denna moderna etta med balkong vars generösa storlek gör att du gärna bjuder hit vänner och familj!

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  Språk: Svenska, Engelska och Persiska

  :
  Mobil: 0707-950757

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna lägenhet vars utformning passar dig som vill bo modernt. En perfekt planerad etta i fint skick som bland annat erbjuder stora fönster, behagliga färgval och sociala ytor.

Det första man möts av i denna bostad är en inbjudande, trevlig och funktionell hall. Det fräscha, stilrena och moderna köket bjuder på påkostade material, stora fönster, vita skåpluckor, bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar. Rymligt, välplanerat och mysigt vardagsrum med fint ljusinsläpp, stora fönster, härliga umgängesytor, fin utsikt, plats för säng och soffa och matgrupp.

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här ettan finns en stor, mysig och underbar balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från vardagsrummet och köket och erbjuder lättmöblerade ytor, kvällssol och plats för ett mindre bord.

Brf Allén är en stabil, välskött och aktiv förening med strukturerade framtidsplaner, gedigen erfarenhet inom underhåll och förbättringar och ständigt fokus på förbättringsåtgärder som bland annat tillhandahåller tvättstuga och cykelrum.

Detta populära, pulserande och omtyckta område i Lund - Centrum är ett mycket populärt bostadsområde med något för alla som vill bo mycket centralt, trevligt och attraktivt. Här har du nära till allt vardagen kräver – bra kommunikationer, trevliga promenadstråk, vackra grönområden, restauranger och caféer.
Välkommen!

Interiör

Hall: Den inbjudande, trevliga och funktionella hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och mörkt golv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – inbyggda garderober, goda avhängningsmöjligheter, bra förvaring och gott om plats för jackor och skor.

Kök: Det fräscha, stilrena och moderna köket har ljusa väggar och ljust golv. Utrustningen består av spis, ugn (kombinerad micro/ugn), frys, fläkt och kyl. I övrigt erbjuder köket påkostade material, stora fönster, vita skåpluckor, bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar.

Vardagsrum: Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett rymligt, välplanerat och mysigt rum med mörkt golv och ljusa väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, stora fönster, härliga umgängesytor, fin utsikt, plats för säng och soffa och matgrupp.

Badrum : Nyligen renoverat, smakfullt och fräscht badrum med toalett, dusch, kommod och handfat. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar.

Balkong med två utgångar (Kök : Stor, mysig och underbar balkong i västerläge med kvällssol som nås från vardagsrummet och köket. Här erbjuds lättmöblerade ytor, kvällssol och plats för ett mindre bord.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Allén
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Allén bildades 1938 och består av 32 lägenheter. Det finns 17 st 1:or, 13 st 2:or och 2 st 3:or.

Förvaltning
Ekonomisk förvaltning sköts genom Bredablick Fastighetsförvaltning.

Avgiftsförändringar
I dagsläget råder inga planerade avgiftshöjningar.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande men vill att den som bor i lägenheten skall äga minst 10 %. Observera att om köparen inte är 18 år, krävs överförmyndarens godkännande.
Juridiska personer accepteras ej som medlemmar i föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Fönster ca 1995
Byte av värmeväxlare 1995
Avloppsstammar: spolade 2003
El: totalrenovering 2006
Tak: besiktigat 2009
Fasad: mindre underhåll 2006
Nya utemöbler till innergården 2009
Horisontella tappvattenledningar byttes 2011
Termostater på radiatorer 2012
Relining av avloppsstammar samt byte av tappvattenstammar 2014-2015
Takrenovering (omläggning av takpapp samt renovering av skorstenar) avslutades sommaren 2015.
Balkongbesiktning samt kontroll av ventilation i lägenheterna 2016.
Fönstren isolerades 2016.

Planerade renoveringar:
Trapphuset kommer att målas om och ytterdörrarna kommer att bytas ut inom kort, detta kommer inte att påverka avgifterna.
Asfaltering till p-platserna planeras längre fram, det finns dock inget beslut på när detta kommer att ske.

Parkering

Parkeringsplats finns att hyra av föreningen för 175 kr/mån. Det finns 30st parkeringsplatser, i dagsläget kan föreningen inte svara på om det finns lediga platser.
Fem gästparkeringar (48 h) finns också längsmed husets framsida.

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet - Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget (fiber) alt. Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källaren och innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett separat torkrum.
I källaren finns även ett cykelrum och barnvagnsrum.
Styrelserum finns också.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Månadsavgift

Avgift
2 638 kr

I avgiften ingår värme, vatten och el (Individuell mätning görs ej). Ett obligatoriskt tillägg om 66kr/mån tillkommer på månadsavgiften avseende Kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,93%
Andel av årsavgiften är
2,93%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
40 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
227

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra esplanaden 5A

Södra esplanaden 5A,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  Språk: Svenska, Engelska och Persiska

  :
  Mobil: 0707-950757

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bantorget 13D
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 775 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 20A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 11B
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 442 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2021-04-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 280 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 16
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 726 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra vägen 15
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 546 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 24
  Pris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  1 727 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  29 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stålbrogatan 6A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 500 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Algatan 14
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm