Högt upp i huset med fantastisk utsikt!

Lund - Centrum, Lund

Södra Vägen 17

Budgivning pågår
Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
2 993 kr
Antal rum
2
Boarea
43,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
10 av 12
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 595 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Högt upp i huset med fantastisk utsikt!

På våning 10 av 12 kan vi nu presentera denna underbara lägenhet med utsikt över hela Lund!

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0707-950757

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Äntligen finns chansen att förvärva denna välplanerade lägenhet i populära Brf Margretedal. Lägenheten erbjuder en underbar utsikt över Lund från tionde våningen. Kvalitet och öppen planlösning är två ledord för denna bostad. Från första stund när du kliver över tröskeln slås du över ljuset och utsikten som denna bostad bjuder. Stora fönsterytor åt norr och väst gör bostaden ljus och behaglig. Med väl genomtänka kvadratmeter samt tillvalspaket i både kök och bad är bostaden unik.

Hall: På golvet ligger en klinker i grått som övergår i genomgående välbevarad ekparkett i hela bostaden. Här har du en liten nisch perfekt för hallmöbler och avhängning.

Kök: Stilrent och fräscht kök med bra arbetsytor. Köket är utrustat med all nödvändig utrustning i form av spis/ugn, kyl/frys samt diskmaskin.  Underskåpen har luckor i ek och överskåpen är högglansigt vita samt en bänkskiva i ljust laminat. På väggen bakom bänkskivan sitter ett ljust kakel som lyses upp med hjälp av spotlights. Samtliga vitvaror kommer från Siemens. Rostfri fläktkåpa från Futurum pryder väggen ovanför spishällen. Kökets väl genomtänka placering bidrar en härlig rymd samt plats för matbord om 4-6 personer.

Vardagsrum: Med fönsterstreck i två håll finner vi vardagsrummet som finner plats för möblemang samt öppna gemensamhetsytor. Här pryder ekparkett golv samt ytskikt i ljus kulör. Genom vardagsrummet når vi den inglasade balkongen som ger en fantastiskt utsikt över Lunds stad. Här njuter du under hela dagen!

Badrum: Helkaklat badrum med vitt kakel i kombination med mörkare klinkers. Här har du tillvalslösningar som bidrar till en lyxigare känsla. Badrummet erbjuder idag duschhörna, handdukstork, handfat med kommod samt överhängande skåp med extra förvaring. Badrummet är idag förberett för tvätt/torkmöjligheter.

Sovrum: Längst in i lägenheten finner vi sovrummet som erbjuder plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i form av en inbyggd garderob  med spegelskjutdörrar. Här finner vi även ekparkett på golv och ljusa ytskikt.

Balkong: Den inglasade balkongen erbjuder plats för mindre möblemang. Balkongen är utrustat med vikbara fönster.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Margretedal i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Margretedal ligger centralt i Lund vid korsningen mellan Södra Vägen och Kastanjegatan. Föreningen består av två hus med tolv våningar vardera och totalt 74 lägenheter i varierande storlek från 1:or till 4:or. Husen är uppförda av Skanska och inflyttning skedde under sommaren 2006.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

I dagsläget finns det inte planer på att höja månadsavgiften (kontrollerat med styrelsen 2019-07-22)

Föreningen tillåter så kallat delat ägande, där den boende ska äga minst 10 % av lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Föreningen har individuell mätning av el.

Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns det inte planer på att höja månadsavgiften (kontrollerat med styrelsen 2019-07-22)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda förändringar:
2017 byte till LED-belysning i garagen.
Föreningen har nyligen gjort en OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) som blivit godkänd.

Planerat underhåll:
2019 reparation av hörnen på fasaderna
2020 injustering av ventilationssystemet.

Framöver kommer föreningen eventuellt renovera cykelförråd och titta på förslag för laddplatser. Närmast i tiden ligger att reparera fasadernas hörn och laddplatser.

Parkering

Föreningen hyr ut 64 st garageplatser, kostnad i dagsläget 675 kr/mån (2019-07-22). För köinformation, ring Riksbyggen 0771-860 860.

TV/bredband

Tv via Comhem och Bredband via Telenor (bredbandsbolaget). Obligatorisk kostnad tillkommer om 165:-/ månad för bredband.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 993 kr

I avgiften ingår: värme, vatten & kabel-TV. Obligatorisk tillägg om 165 kr/mån för bredband tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,92789%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
2103
Våningsplan
10 av 12
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
43,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra Vägen 17

Södra Vägen 17,
223 58 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0707-950757

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kävlingevägen 5
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 958 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  67 kvm

  Visning: 2019-08-22 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 144 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-08-18 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 517 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2019-08-18 12.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 16
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 521 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Visning: 2019-08-18 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Vägen 17
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 993 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Visning: 2019-08-25 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Raffinadgatan 5
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 15D
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  1 785 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Knut Den Stores Torg 1C
  Pris
  2 020 000 kr
  Månadsavgift
  1 760 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  27,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 13 D
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslokal

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 14
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 577 kr
  Antal rum
  3
  Boarea / Biarea
  69,5 kvm / 23,2 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Grönegatan 19B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 236 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47,7 kvm

  Visning: 2019-08-18 15.30 Boka här