I hjärtat av Lund, en kort promenad från Clemenstorget

Lund - Centrum, Lund

Spolegatan 22

På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
3 126 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

I hjärtat av Lund, en kort promenad från Clemenstorget

Välplanerad och rymlig lägenhet med stora ytor och mängder av charm i äldre fastighet med hiss.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

 • Extra kontaktperson

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en bostad i hjärtat av Lund centrum, på de populära kungagatorna. Perfekt belägen högt upp i huset på tredje våningen med hiss. Lägenheten får ett fint ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier och högt i tak. Den vackra fastigheten från 1932 totalrenoverades 2002, och är i mycket fint skick. Bevarade detaljer och gedigna fönsterbänkar i sten ger lägenheten dess charmiga intryck. Här bor du med alla bekvämligheter. Badrummet är rymligt, med stilrent kakel och klinker. Det trivsamma vardagsrummet är lättmöblerat med plats för både matsalsmöbler och soffgrupp. I köket finns utrymme för en matplats och dessutom gott om förvaring och bänkyta. Det mysiga sovrummet har fönster mot väster, det rymmer ledigt en dubbelsäng. Lägenheten är såklart utrustad med bekvämligheter som tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.

Ta chansen att bo på bästa läge med stadens puls runt husknuten, men när du kliver in i lägenheten känns det tyst och lugnt. Några minuters promenad tar dig till Clemenstorget med mataffär och Lunds centralstation. I närområdet finns även shopping, restauranger, bibliotek och gym. Perfekt läge även för den som vill ha nära till universitetet eller sjukhuset.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vagnen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Vagnen är en välfungerande bostadsrättsförening med god grannsämja som bildades i början av 2000-talet. Totalt finns 15 lägenheter och samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns en mysig och uppväxt innergård som gärna får nyttjas av de boende. Här finns sittmöblemang och grill under säsong. Här finns även cykelställ och återvinningsrum.

Föreningens försäkring inkluderar bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen och föreningen planerar att byta stadgar till Riksbyggens standardstadgar.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder bland annat att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som bor permanent i bostaden. Föreningen vill att den som bor i lägenheten ska äga åtminstone 10% av bostadsrätten.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2019-09-17). Avgiften höjs vanligtvis 2% per år och senaste höjningen skedde 2018. Föreningen har nyligen amorterat 330 000 kr på sina lån (2019-04-05).

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2002 renoverades hela byggnaden i samband med att föreningen övertog äganderätten. Då utfördes följande renoveringar:

Fasad, fönster, tak, varm- och kallvattenledningar, el-stammar, trappuppgång, tvättstuga och innergården. I samband med detta renoverades även samtliga kök, badrum och el i lägenheterna på initiativ från föreningen.

2015 Samtliga stammar spolades utan anmärkningar.
2016 Ommålning av fasaden.
2019 Nya vitvaror installerade i tvättstugan.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2019-09-17):
Föreningen planerar en fönsterrenovering för att minska buller från Spolegatan. Styrelsen inväntar beslut från kommunen då de skall stå för delar av kostnaden. Inga andra planerade renoveringar.

Parkering

Föreningen och grannföreningen har tillsammans 7 st parkeringsplatser som kostar 700 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I nuläget finns inga lediga platser och sju personer står i kö (2019-09-17).

TV/bredband

Tv (grundutbudet) och bredband (100 Mbit/s) via Com Hem.

Övrigt

Upplysningar från säljaren: Det finns en handdukstork i badrummet som inte fungerar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 126 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer 165 kr/mån för tv, telefoni och internet via föreningens gruppavtal och 327 kr/ mån för hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,39995%
Andel av årsavgiften är
5,40089%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1932

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
99

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Spolegatan 22

Spolegatan 22,
222 20 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

 • Extra kontaktperson

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 4E
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  1 848 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2020-01-26 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Laboratoriegatan 9
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 149 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Visning: 2020-01-19 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Svanegatan 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 125 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-01-26 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Lilla södergatan 19
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 363 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-01-19 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Lilla algatan 5
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 358 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Visning: 2020-01-19 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 8
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 426 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  52,3 kvm

  Visning: 2020-01-19 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Vägen 9F
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 851 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 2B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 492 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2020-01-26 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 901 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2020-01-19 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 155 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-01-19 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 8B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 500 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!