Genomgående 2:a i hjärtat av Lund

Lund - Centrum, Lund

Stora Södergatan 39

Utgångspris
2 500 000 kr
Avgift
3 658 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
64 kvm

Visning

 • söndag 21/10, KL 15:00 - 15:30

  Bokad visning.

Boka visning

Genomgående 2:a i hjärtat av Lund

På en av Lunds mest attraktiva adresser finns denna genomgående 2:a med sekelskiftescharm. Välskött Brf där el och bredband ingår i månadsavgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Väster

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Bilder

. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
Stora Södergatan. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
Stora Södergatan
Ett stenkast bort ligger Stadsparken. Stora Södergatan 39 - Bjurfors
Ett stenkast bort ligger Stadsparken
. Stora Södergatan 39 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En unik och inbjudande våning om ca 64 m² mitt i Lund centrum. Vill man bo på en toppadress i en iögonfallande bostad är det dags att agera. Stilren inredning med klassiska inslag. Öppna ytor och vackra rum med generös takhöjd. Härligt ljusinsläpp från flertalet fönster och bra förvaring. På första våningen kommer vi in i en stor hall och här hittar vi också ett mysigt vardagsrum med takhöjd som ger rymd. En trappa upp hittar vi stort kök med gott om förvaring och plats för stort matbord. Här finns även rymligt badrum med dusch och tvättmaskin och ett inbjudande sovrum med fönster mot den lummiga innergården.

Bra och välskött förening med en del gemensamma lokaler t ex gillestuga och bastu. Observera att även el, bredband och ip-telefoni ingår i avgiften.

Välkommen på visning!

Interiör

Entré och hall
In i lägenheten väntar en stor hall. Den höga takhöjden och gediget parkettgolv tillsammans med ett vackert ljusinsläpp ger direkt ett mäktigt intryck. Här finns bra avhängningsplatser samt en behändig klädkammare.

Vardagsrum
Genom pampiga pardörrar kommer vi till bostadens stora umgängespunkt. Ett fantastiskt rum med vitmålade väggar samt parkettgolv. Två vidsträckta fönster i klassisk utformning ger oss härligt ljus.

Kök
När vi tagit trappan upp finner vi först köket med bekvämt klinkergolv. Skåpluckor i vitt utförande. Det är dessutom utrustat med spis med häll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns också en yta för matbord med plats för 4-6 personer.

Badrum
Ett rymligt och helkaklat badrum renoverades 2018. Klinker i vitt och kakel går i ljusgrått. Badrummet är utrustat med wc, dusch, vask med förvaring, handdukstork och tvättmaskin/tork kombinerat.

Sovrum
Här får man med lätthet plats med stor säng. Det har hela fyra st platsbyggda garderober samt ett vackert bågat fönster med utsikt över den lummiga innergården.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Repslagaren 28

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 658 kr

Inkl. Värme och vatten. Obligatorisk avgift för el 350 kr/månad samt bredband 125 kr/månad tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,57909%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 500 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
64 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
85

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bindgarnet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
121
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Bindgarnet är en stabil och mycket välskött bostadsrättsförening med ca 125 st lägenheter. Föreningen är aktiv och anordnar bl.a årliga sommarfester och kräftskiva. Ekonomisk förvaltare är HSB

Mer info på föreningens hemsida: www.bindgarnet.se

I dagsläget råder inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med föreningen 2018-06-11)

I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för elavgift tillkommer. (Elen avstämmes mot verklig förbrukning, detta regleras en gång per år)

Föreningen tillåter delat ägande där den boende i lägenheten ska äga minst 10%. Ägare måste vara över 18 år. Föreningen tillåter inte förälder som köpare och att barnet hyr i andra hand.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.

Observera att elförbrukningen hos bostadsrättshavaren mäts och avläses årligen och debiteringen kan därför justeras om förbrukningen överstiger schablonbeloppet.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Större utförda renoveringar av fastigheten:
2012 Renovering av hängrännor/stuprör, målning av källare (gemensamhetsutrymmen), byte hisskorgar.
2013 Komplettering/renovering utemiljö
Renovering av styrelsens kontor och styrelserum
Renovering motionsrum

Utfört underhåll:
Byte tätningslister.
Komplettering renovering utemiljö.
Omläggning asfalt.
Målning betonggolv.
Omfogning Tegelfogar.
Ommålning trapphus.
Byte tvättutrustning.
Byte styr- och reglerutrustning värme ventilation.

För fler renoveringar, vänligen se årsredovisningen.
I dagsläget råder inga fler kommande renoveringar än det som framgår av årsredovisningen 2017. (kontrollerat med föreningen 2018-06-11)

Parkering

Möjlighet att hyra garage finns i närheten, LKP.

TV/bredband

TV - Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem (grundutbudet ingår i avgiften).
Bredband och IP-telefoni via Bredbandsbolaget 100 Mbit.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
Gemensam tvättstuga i källaren. Föreningens medlemmar har dessutom tillgång till bastu, motionsrum med bland annat pingisbord och gymredskap och ett nyinrett biljardrum. Cykelförråd och snickeri-/målarverkstad finns att tillgå. Gästrum finns att hyra i max 7 dgr i följd för 300 kr första natten, därefter 250 kr/natt. Festlokal (och partytält) finns att hyra, med bord, stolar samt porslin för ca 60 personer. Konferensanläggning finns, med bardisk, musikanläggning, TV, soffor och fullt utrustat kök.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Väster

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 15B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 514 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2018-10-24 17.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norbergsgatan 5B
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 470 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68,7 kvm

  Visning: 2018-10-21 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Silogatan 6
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 493 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 9
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 623 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Visning: 2018-10-21 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 2C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 392 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 31
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 315 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2018-10-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trädgårdsgatan 7C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 505 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 6 B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  2 817 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm