Karismatisk sekelskifteslägenhet i hjärtat av Lund!

Lund - Centrum, Lund

Tullgatan 1B

Utgångspris
3 395 000 kr
Avgift
2 910 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Boarea
71 kvm

Karismatisk sekelskifteslägenhet i hjärtat av Lund!

Missa inte chansen till denna fantastiska bostad som erbjuder en perfekt kombination av vackra originaldetaljer och elegant finish.

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På oslagbart läge i Lund, kantat av karaktäristiska kullerstensgator och lundensisk historia, presenteras här en härlig sekelskiftesvåning med fin rymd och genomgående planlösning. Ett boende för den kräsne, för den som vill bo i centrum men samtidigt skyddat och personligt. Redan i entrén till den anrika fastigheten är historiens vingslag påtagliga och den ursprungliga charmen mycket tilltalande. Ta trappan upp till andra våningen och välkomnas av lägenhetens ståtliga takhöjd och trevliga ljusinsläpp. Samtliga rum är väl tilltagna och den praktiska planlösningen ger många möjligheter att möblera efter behov. Köket är placerat med fönster mot den mysiga innergården. Här finns gott om förvaringsutrymmen och yta för matplats. Ytterligare förvaring i bostaden finns i form av platsbyggda garderober och källarförråd. Pricken över i:et är ändå de vackra och tidstypiska detaljerna som bidrar till en exklusiv karaktär.

Varmt välkommen till ett mycket bra boende i en välskött bostadsrättsförening med låg skuldsättning. Här bor du på promenadavstånd till stadens utbud av butiker och restauranger. Dessutom finns Stadsparken och goda bussförbindelser runt knuten. Inne i lägenheten och på föreningens mysiga innergård känns dock stadspulsen långt borta.

Interiör

Hallen välkomnar med härlig rymd och ljusinsläpp från angränsande rum. På golvet ligger klassiskt plankgolv och väggarna är målade i ljuvlig grön ton. Rummet har bra förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda skåp och inbyggd garderob. Det finns även en mindre hall med serveringskåp i anslutning som sammanlänkar bostadens alla rum.

Från hallen nås först det rum som idag används som vardagsrum. De fascinerande originaldetaljerna och stora fönsterna blir direkt påtagliga och påminner dig om fastighetens ålder. Rummets sällskapsyta har gott om plats för en stor soffgrupp. Golvet smyckas av trivsamt furugolv som är genomgående för resten av lägenheten. Med rum i fil nås sedan det största av bostadens rum. Detta stilfulla arbetsrum har tidigare använts som sovrum och är inrett med generösa förvaringsutrymmen i form av platsbyggda garderober och bokhylla. Väggarna är ljust målade.

Vidare nås det fräscha och helkaklade badrummet som renoverades år 2012. Det är inrett i ljusa kulörer och utrustat med wc, handfat, dusch och badrumsskåp. Här finns även en vattenburen handdukstork och infällda spotlights i taket.

Det eleganta köket från 2018 är inrett med grå-beigea luckor som möter stänkskydd och bänkskiva i dekorativ kompositsten. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, spisfläkt och diskmaskin. Rummet har naturlig yta för matplats åt fyra personer framför det fina fönsterpartiet.

Slutligen nås sovrummet som är rogivande beläget med fönster mot föreningens innegård. Här finns ett vägghängt skåp och utrymme för dubbelsäng.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tullis
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Fastigheten är ritad av Arkitekten F Fredriksson i 20-talsklassisism och färdigställdes 1926 med mansardvåning och två frontespiser. Den har en sluten fasad i rött tegel, sparsamt artikulerad genom försänkta och framspringande murpartier. Föreningen har adresserna Stora Södergatan 59, Tullgatan 1A samt Tullgatan 1B och bildades 1981 och består av 22 st bostadsrättslägenheter samt 3 st butikslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1981.

Förvaltning
Föreningen sköter förvaltningen själva.

Avgiftsförändringar
I dagsläget finns det inga inplanerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-04-01)

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande mellan t.ex. barn och föräldrar men vill att den som bor i bostaden äger minst 50%.
Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare.

Gemensamt elavtal
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras efter en schablonkostnad månadsvis. Vid avläsning får medlemmarna antingen tillbaka eller blir debiterade den summan som understiger/överstiger den faktiska elförbrukningen.

Vår- och höststädning
Föreningen tar ut en deposition på 100 kr i månad på avin, är man med på vår- och höststädning får man tillbaka pengarna. Man blir tilldelad en trädgårdsvecka där man ska klippa gräs och ta hand om rabatterna.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida: http://brftullis.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Stammar 1980
2006 fogades fasaderna om mot Stora Södergatan och Tullgatan. Även tegeltak och takinplåtning renoverades.
2007 renoverades och målades trapphusen om.
2008 renoverades fastighetens samtliga blyinfattade fönster samt lamparmaturer och strömställare byttes ut.
2010 fogades fastighetens två gårdsfasader och samtliga skorstenar om samt lagning och utbyte av trasiga skorstenskronor. Plåttak på samtliga skorstenar monterades för att förhindra erosion i skorstenarna.
2012 byggdes skjulet för återvinningskärl ut.
2013 renoverades och målades tvättstugan om. Det inrättades även ett fungerande avlopp i snickarboden och bärlinor i hiss byttes ut.
2014 renoverades grunden till fastigheten, breddavlopp i takaltan omkonstruerades samt renoverades och ett skräprum uppgraderades till ett lågenergi torkrum.
2017 byttes samtliga fönster ut, belysning i källare och trapphus byttes till LED-belysning.
Lagt om el i fastigheten så att föreningen köper in all el och fakturerar ut den per lägenhet (i månadsfakturan) enligt lägenhetens förbrukning. De har också förberett el-centralen för att koppla solpaneler, vilket kommer att ske när detta är ekonomiskt försvarbart. All el som köps in är förnybar el eller med andra ord "grön el".
Hissen i Tullgatan 1B har renoverats med nya styrdon.
2020 Föreningen har bytt ut en stor del av avloppsrören i källaren för att undvika vattenskador. Torkrummet har uppgraderats.

Planerade renoveringar/underhåll ( (kontrollerat 2021-04-01) :
2021 Utbyte av fastighetens samtliga termostatventiler och kalibrering av värmesystemet.
2021 Utbyte av fastighetens alla avstängningskranar till alla 19”stigare.
2022-2023 Relining av tappvatten och avloppsstammarna.

Parkering

Föreningen har inga egna p-platser eller garage.

TV/bredband

Kabel-tv via Com Hem, grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredbandsbolaget/Telenor som bredbandsleverantör med 100 mbit/s hastighet. Kostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg på avgiften.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en grönskande innergård med en stor öppen trädgård med sitt- och grillmöjligheter. På gården finns även möjlighet att ställa cyklar och mopeder i cykelskjul.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. I föreningen finns en samlingslokal som kan hyras kostnadsfritt och en snickarbod som är utrustad med verktyg, kyl och frys, elplattor och mikrovågsugn.

Ombyggnad, Renoveringar

2012 - Badrum. Kvalitetsdokument finns.
2016 - Sovrum
2017 - Vardagsrum
2017 - Arbetsrum
2018 - Kök
2018 - Hall
2019 - Lilla hallen

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd tillhörande bostadsrätten.

Månadsavgift

Avgift
2 910 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, yttre reparationsfond och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.
- En obligatorisk kostnad för bredband tillkommer 165 kr/mån.
- En obligatorisk depositionsavgift om 100 kr/mån tillkommer för trädgårdsdagar. Återbetalas vid medverkan.
- En obligatorisk schablonavgift för el tillkommer om 189 kr/mån. Denna kostnad regleras i efterhand vi avstämning för faktisk elförbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,281%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 395 000 kr
Lägenhetsnummer
26
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
71 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Tullgatan 1B

Tullgatan 1B,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Michelle Korén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 47

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 20A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 11B
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 442 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2021-04-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra vägen 15
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 546 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 15B
  Utgångspris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 203 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Trollebergsvägen 15
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 686 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Algatan 14
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bantorget 11 B
  Utgångspris
  3 300 000 kr
  Månadsavgift
  3 686 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Östra Vallgatan 2B
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!