Välplanerad tvåa på bästa läge

Lund - Centrum, Lund

Tullgatan 6 B

På förhand
Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
3 285 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
50 kvm

Välplanerad tvåa på bästa läge

Välplanerad tvåa på bästa läge i Lund! Stort vardagsrum med vackra golv, rymligt sovrum, fräscht kök och helkaklat badrum. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett av de mest attraktiva områdena i Lund hittar ni denna charmiga lägenhet med väldisponerade kvadratmetrar. Vi välkomnas av härligt ljus, högt i tak, vackra golv, ljusa väggar och spotlights i taket.

Mysigt belägen en halv trappa upp i huset finner vi denna perfekt planerade 2:a som ger utrymme för allt att önska. Här erbjuds ett trevligt kök med plats för mindre matbord, rymligt vardagsrum med härliga fönsterpartier, stilrent helkaklat badrum och ett separat sovrum. På ett mycket bra läge i Lund bor ni med närhet till det mesta.

I denna bostad bor man på en tvärgata till den något större Stora Södergatan, vilket gör att man kan bo lugnt och ostört trots att det bara är ett stenkast till citylivets puls. Precis i närheten finns allt man kan tänka sig inom service, butiker och restauranger. På endast ett par minuter tar man sig antingen till fots eller med cykel till Stortorget vid shoppingstråken eller varför inte Stadsparken som med sin grönska lockar till mysiga promenader.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Södervall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Södervall grundades 1938. Bostadsrättsformen innebär att huset ägs av föreningen och att föreningens medlemmar, bostadsrättshavarna, gemensamt är ansvariga för fastighetens skötsel och föreningens ekonomi.

Fastigheten Södervall omfattar 31 lägenheter; 11 ettor, 19 tvåor och 1 dubbellägenhet på fyra rum, med adress Tullgatan 6A och B. Andra halvan av huset mot Södra Esplanaden utgörs av grannföreningen Brf Allén.
Fastigheten har beteckningen Hospitalsträdgården 3 och uppfördes under åren 1938 och 1939 samtidigt med övriga hus i kvarteret. Eftersom byggnaderna ritades av olika arkitekter fick de ändå olika karaktär. Huset med dess tydliga funktionalistiska drag är ritat av lundaarkitekten Hänry Carlsson och ansågs mycket modernt på sin tid. Samtliga lokaler är upplåtna som bostäder vilket innebär att man inte får utnyttja lägenheterna som kontor eller annan arbetslokal.

Föreningen har gemensam upphandling av hushållsel. Varje månad betalar man en preliminär elavgift, samtidigt med månadsavgiften. I januari avläser styrelsen den verkliga elförbrukningen och justerar genom tillägg eller avdrag beroende på hur mycket el man förbrukat under året.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-04-01): 1 januari 2020 höjde föreningen avgiften med 3% för att finansiera underhållsplanen som togs fram i höstas där ombyggnation av tak, balkong mm ska genomföras år 2026, vilket föreningen behöver ta höjd för. Målsättningen är inte att avgiften ska höjas mer än ca 1,5% varje år för att kompensera inflationen i samhället.

Föreningen tillåter att förälder äger lägenheten medan det är barnet som bor där. Ingen specifik uppdelning av andel behövs. Juridiska personer som godkänns som köpare är endast kommun eller landsting.

Besök gärna föreningens hemsida: www.sodervall.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-04-01):
Under kommande månad skall murgrill och utemöblemang köpas in.
Föreningen skall även under kommande månader byta ut el och armaturer i källaren.
Under 2026 kommer takomläggning, renovering av balkonger och eventuellt solceller på taket sättas upp. I övrigt mindre underhåll som planeras.

Styrelsen har inte fattat några beslut kring avgiftshöjning inför 2020 men diskussioner pågår hur de ska finansiera renovering av tak och balkonger i enlighet med underhållsplanen som ska genomföras under 2020, antingen via lån, högre avgiftshöjning än tidigare årlig höjning om 1%, eller en kombination av dessa.

Gjorda renoveringar i föreningen:
1981 - Nya kall- och varmvattenledningar.
1987/88 - Förstärkning av balkongerna, förbättrade tak och fasad samt bytte ut fönstren och balkongfronter.
1989 - Tvättstuga helrenoverades.
1996 - Kabel-TV installerades.
1997 - Dag- och spillvattenledningar.
2000 - Fast internetanslutning installerades.
2001 - Elsystemet byttes och fick ökad kapacitet samtidigt som jordfelsbrytare installerades i lägenheterna.
2003 - Stambyte av avloppsrören. Samtliga badrum totalrenoverades.
2007 - Ny apparatur i torkrummet och tvättstugan.
2008 - Båda tvättmaskinerna byttes ut mot moderna, effektiva och energisnåla maskiner. Ny värmepump installerades.
2009 - Säkerhetsdörrar till lägenheter, källare och vindar.
2012 - Nytt elsystem på vinden med självtändande lampor och fler vägguttag.
2016 Bytt vindsfönster, genomfört stamspolning.
2017 - Spackling och målning av torkrum.
2019 - Nya ytterdörrar
2019 - Miljöhus
2020 - Ny torktumlare

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering. För hantverkare och vid flytt finns en plats på gruset norr om huset som kan lånas genom styrelsen. I mån av plats hyr grannföreningen, Brf Allén, ut parkeringsplatser. För mer information kontakta Brf Allén. Rakt över Södra Esplanaden finns P-huset Margaretedal i Lunds kommuns regi med boendeparkeringsmöjligheter. Även P-huset Dammgården finns i närheten.

TV/bredband

Föreningen har gruppavtal med Telenor, 250/250 mbit. Föreningen har även Comhems digitala nät i huset som ger tillgång till digital-TV, IP-telefoni och Internet via kabel-TV nätet.

Gårdsplats/innergård

Mysig trädgård med grillmöjligheter och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

I källaren i hus 6A finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och centrifug. Föreningen erbjuder även cykelförråd och hobbyrum.

Övrigt

Vid överlåtelse tar SBC ut en administrativ avgift enligt föreningens stadgar (§ 9 Överlåtelse- och pantsättningsavgift samt avgift för andrahandsupplåtelse) vilken debiteras köparen. Av stadgarna framgår att föreningen äger rätt att ta ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av prisbasbeloppet. Prisbasbeloppet fastställs årligen av SCB på uppdrag av regeringen. Prisbasbeloppet varierar från år till år.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör vindsförråd och källarförråd.

Övrigt

Säljaren har lämnat följande upplysningar:
Mellersta fönstret i vardagsrummet kan vara svårt att stänga när/om öppnat.
Hållare till duschhandtag löst i duschen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 285 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad avseende Bredband med 165 kr/månad samt debiteras en schablonavgift om 200 kr/mån för el. Avläsning görs vid årsskiftet och avräkning sker mot verklig förbrukning.

Under hösten 2020 kommer schablonavgiften om 200 kr/mån för el att tas bort och ersättas med en höjning om 7% av månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,3245%
Andel av årsavgiften är
3,29915%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
21102
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
50 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
143

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Tullgatan 6 B

Tullgatan 6 B,
22354 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Norbergsgatan 4B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 615 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  49,4 kvm / 20 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Esplanaden 20B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 477 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Svanevägen 32
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 830 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  65,5 kvm

  Visning: 2020-07-12 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Hjortgatan 12A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 372 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 017 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-19 14.15 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 5C
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Flormansgatan 2A
  Utgångspris
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  2 287 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-11 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 27
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 868 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2020-07-12 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-19 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Södergatan 37
  Utgångspris
  2 445 000 kr
  Månadsavgift
  3 650 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra Esplanaden 10
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 084 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 20A
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 508 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41,5 kvm

  Visning: 2020-07-12 14.00 Boka här