Gavelradhus på populära Nilstorp!

Nilstorp, Lund

Kastanjegatan 72E

Utgångspris
4 500 000 kr
Avgift
5 100 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättsradhus
Våningsplan
1,2 av 2
Boarea
115 kvm

Gavelradhus på populära Nilstorp!

Charmigt gavelradhus på mysiga Nilstorp, perfekt boende för den stora familjen med 4 sovrum, renoverat badrum, luftigt kök samt egen söderträdgård.

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till detta optimalt planerade BR-radhus byggt i början av 1960-talet av byggmästare Harry Karlsson. Här hittar du förutom de tre sovrummen på ovanvåningen även ett fjärde tillbyggt sovrum på entréplan, perfekt för den stora familjen. Här erbjuds ett bekymmersfritt boende med stort och rymligt kök i anslutning till den mysiga trädgården i solsäkert söderläge. Njut av solskenet under vinrankorna på trädäcket eller ute på gräsmattan under plommonträden. Gästtoalett på entréplan samt renoverat familjebadrum på ovanvåningen. Gott om förvaringsutrymmen och möjligheter för att förändra planlösningen på entréplan.

Här erbjuds du helt enkelt det bästa av två världar, ett eget hus med bostadsrättens trygghet. Tryggheten av att ingå i en bostadsrättsförening innebär till exempel att allt yttre underhåll ligger på föreningen. Som köpare slipper man även bekosta lagfart- och pantbrevskostnader, kostnader som man har vid fastighetsköp. Mycket välskött och lågt belånad förening. Parkeringsplats samt tillgång till gästparkering ingår.

Lummiga och charmiga Nilstorp ligger oerhört bra med lagom promenadavstånd till Lunds centrum. I närområdet finns också omtyckta och bra förskolor och skolor såsom till exempel Arken, Vega- och Järnåkraskolan. Lekplats samt stor gröning finns runt knuten.

Välkommen på visning!

Interiör

Välkommen in till detta mysiga 60-talsradhus på perfekt läge nära skolor och dagis.

Innanför ytterdörren möts vi av en rymlig hall med gott om förvaringsutrymme och plats för avhängning av ytterkläder. Klinkers på golvet och vitmålade väggar. Golvvärme.

Direkt till vänster från entrén ligger det första tillbyggda sovrummet med stort fönster från golv till tak. Perfekt som gästrum, tonårsrum eller varför inte som kontor. Svart klinkers med golvvärme samt vitmålade väggar. Sovrummet totalrenoverades tillsammans med hallen 2014, väggen mot hallen är uppbyggd så att den enkelt går att ta ned om man så önskar.

Till höger från entrén kommer vi in i vardagsrummet som ligger strategiskt placerat med ljusinsläpp från både köket och fönster i norr. Här ryms en mysig soffhörna utan problem. Askparkett, mattlackad i vit ton samt vitmålade väggar.

Från vardagsrummet nås entrévåningens toalett som är utrustad med wc och handfat med kommod. Svart plastmatta på golv samt Stig Lindbergs vackra Berså-tapet på väggen.

Från vardagsrummet nås också en rejäl klädkammare som löser de flesta förvaringsproblem. Här har vissa av grannhusen öppnat upp och gjort detta till en del av vardagsrummet.

Vidare in i det stora köket med en avdelande halvvägg mot matplatsen. Köket är utrustat med spis/ugn (2015), spisfläkt (2015), kylskåp (2015), frys (2015) samt diskmaskin. Vitt kakel ovanför tidsenlig Virrvarr-bänkskiva och rejält med skåpsförvaring. Svartvita svanenmärkta Forbo marmoleumplattor på golv samt vitmålade väggar förutom halvväggen som är gråmålad. Köksstommar i original med uppfräschade luckor från 2015. Tvättstugan ligger i förlängning från köket och är utrustat med tvättmaskin (2015) och torktumlare (2015). Här finns också ett städskåp. Väggarna i tvättstugan är målade med svart griffelfärg.

Den stora matplatsen rymmer enkelt ett bord för 8-10 personer och ligger i direkt anslutning till köket och den mysiga trädgården. Ljus askparkett samt vitmålade väggar.

Den södervända trädgården består av ett trädäck under tak samt en frodig gräsmatta med buskar, plommonträd och rabatter. Familjens egna lilla oas under de varma månaderna.

Den fina trappan leder oss upp till ovanvåningen där sovavdelningen består av ett stort sovrum med fönster mot norr som även kan användas som ett allrum om så önskas. Plats för en rejäl dubbelsäng samt övrigt möblemang. Vacker originalparkett, vita väggar samt förvaring i stor skjutdörrsgarderob.

Den trevliga hallen på ovanvåningen är tapetserad med Arne Jacobsens klassiska mönster Trapetz.

Med fönster i söder ligger de två resterande sovrummen vägg i vägg. Det ena sovrummet har ett tillbyggt loft med stege upp. Bägge rummen fungerar väl som barn- eller tonårsrum. Bred ekparkett samt vitmålade väggar. Det ena rummet har en mörkgrå fondvägg.

Även på ovanvåningen finns en praktisk klädkammare med gott om förvaring. Från klädkammaren nås även en liten vind som också kan användas för förvaring.

Till sist når vi familjebadrummet som totalrenoverades 2018. Kvalitetsdokument finns. Helkaklat med matt vitt kakel på väggar samt ljusgrå natursten på golv. Utrustat med badkar, wc samt dubbelhandfat med kommod. Takdusch samt handdusch från INR. Golvvärme samt handdukstork. Ett härligt takfönster ger ett fint ljusinsläpp även här.

Välkommen på visning till detta optimalt planerade boende på bästa Nilstorpsläge nära både skola och förskola.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Karlstorp
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Karlstorp består av 19 st andelslägenheter i två plan. Föreningens byggnader färdigställdes 1962.
I fastigheten finns även utrymmen för tvättstuga, torkrum, gemensamt förrådsutrymme i fd pannrum samt förråd för varje andelslägenhet.

Stambyte i krypgrunden är utfört.
Omkring år 2000 bytte man ut samtliga vattenledningar.
Omkring år 2005 bytte föreningen ut samtliga fönster på fastigheternas övre plan.
Under 2011 spolades och rensades avloppsstammarna.
Under 2016 lades nytt tak på föreningens fastigheter.
Nytt trädäck byggdes 2019 (lgh 5)

Kommande renoveringar:
Styrelsen har under året vidareutvecklat föreningens underhållsplan. Större reparationer och underhållsarbeten som enligt
denna planeras under perioden 2018 till 2021 framgår nedan:

Föreningen planerar att införskaffa gemensam el.
2020 Byte av vertikala stammarna i vissa lägenheter. Byte av fönster på
ovanvåningen av vissa lägenheter. Laddstolpar 2020/2021.
2021 Målning av tvättstuga, mangelrum och pannrum. Byte av fönster på
ovanvåningen av vissa lägenheter.
2022 Målning av fasader. Omläggning av papptak förrådsbyggnader.
Övrigt planerat underhåll under åren 2019 till 2022 är byte av centrifug och övrig torkutrustning.

Det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med ordförande 2020-04-16).

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar inte delat ägande.

Varje vår- och höst arrangeras en fixarhelg då medlemmarna gemensamt sköter visst reperationsarbete och underhåll.

Parkering

En parkeringsplats per lägenhet ingår i månadsavgiften.

TV/bredband

Fiberanslutning via Kraftringen. Öppet stadsnät. Operatörstjänst beställer medlemmarna individuellt.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Ombyggnad, Renoveringar

2014 - Förråd ombyggt till sovrum, klinkers och golvvärme installerat i hall
2015 - Väggar borttagna i vardagsrum, element installerat
2015 - Uppfräschning av kök. Luckor sprutlackerade, ny ugn + kyl + frys. Nytt golv i kök och matrum. Nya bänkskivor, ny fläkt, ny blandare. nya beslag och handtag.
2017 - Totalrenovering badrum på ovanvåningen, gjort av Badrumsproffsen
2018 - Loft inrett i sovrum på ovanvåning
2018 - Uppfräschning gästtoalett

Övriga byggnader/utrymmen

Litet utomhusförråd finns på gaveln av huset. Inomhusförråd finns i föreningens hobbyrum.

Lös egendom som kan övertas: Våningssäng i sovrum på entréplan. Garderob i sovrum på ovanvåning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 100 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och parkeringsplats

Ekonomi

Andel i föreningen
5,2632%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättsradhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
1,2 av 2
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
115 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plans radhus
Byggår
1961

Länkar

Området

Att bo i Södra Lund

I Södra Lund samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär. På banvallen längs den upprivna järnvägen mellan Lund och Harlösa går det så kallade Hardebergaspåret, en populär gång- och cykelväg.

Järnåkra ligger bara några hundra meter från Stadsparken och det är ett blandat kontors- och bostadsområde. Precis intill ligger villa- och radhusområdet Nilstorp som är ett av de mest attraktiva villaområdena i Lund. Stampelyckan, eller ”Planetstaden” som området ibland kallas, ligger sydost om centrum. Här finns många vackra hus, mest villor. Några av dem är ritade av den danske arkitekten Jörn Utzon som även ritat operahuset i Sydney.

Klostergården byggdes i början av 1960-talet. Här finns mängder med grönområden och i närheten Lunds stora sportarena, Färs och Frosta Sparbank Arena.

Köpa eller sälja bostad i Södra Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kastanjegatan 72E

Kastanjegatan 72E,
22456 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11