Underbar gathusdröm i Nöden

Nöden, Lund

Mariagatan 5

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
12 000 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
421 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
189 kvm / 119 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Underbar gathusdröm i Nöden

Välkomna till Mariagatan 5 och detta underbara gathus i bra skick och placerat i en lugn miljö, det centrala läget till trots.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett av stans absolut bästa lägen i det populära kvarteret Nöden finner vi detta stora gathus från 1876 med en skånsk arkitektur när den är som allra bäst. Det är såklart få förunnat att ha en egen trädgård mitt i staden vilket ni får här! Lugnt och tyst dessutom. Nära och med promenadavstånd till allt vad centrum har att erbjuda. Saluhall, restauranger, affärer, vårdcentral, centralstationen, skolor och mer därtill. Huset genomgick en totalrenovering av NCC 1993 och nuvarande ägare har vårdat huset med den respekt det förtjänar. Två entréer mot gatan, vackert teglad fasad med trappad gesims, 5-6 st sovrum, kakelugn och två utgångar till trädgården som är helt privat med plank runtom. I trädgården finns det dessutom byggrätt för att uppföra ytterligare ett hus där det idag finns ett stort förråd och cykelgarage.

Ta tillfället i akt och boka tid för visning av detta fantastiska hus med ett lika fantastiskt läge. Nöden som är otroligt charmigt med sina gatstensgator, stockrosor, låga bebyggelse och det centrumnära läget. Varmt välkomna på visning!

Interiör

Entréplan med vardagsrum/matrum som ett enda stort sällskapsrum, avdelat av murstocken med en vacker fungerande kakelugn. På entréplanet finns även ett arbetsrum/sovrum med intilliggande badrum, ett stort kök med utgång till trädgården, en hall med ingång från trädgården samt en separat lägenhet för den som så önskar som har ett sovrum samt ett allrum med pentry, eget badrum samt egen ingång från gatan. Köksinredningen i det stora köket kommer från Ballingslöv, spis/ugn. Kyl och frys är utbytta från 2017, och diskmaskin från 2016. Badrummet vid arbetsrummet (där den andra entrén mot gatan finns) så finns det ett befintligt avlopp för den som vill ordna med en duschhörna här.

På övre plan finner vi tre sovrum, allrum, badrum/tvättstuga vilket såklart gör det smidigt då klädförvaringen i huvudsak är på detta plan. Badrummet är helkaklat och här finns duschhörna, wc, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin och torktumlare från 2016. Alla de tre sovrummen har trägolv och dessutom utomordentligt bra med förvaringsutrymme.
Källarplan är icke att förglömma. Här finns 119 kvm bra förvaringsutrymme. Här finns dessutom fjärrvärmeväxlaren från 1993.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ängen 10

Tomt

Stort förråd och ett cykelgarage/altan under tak med öppen spis. Här finns byggrätt och nuvarande ägare har ett skissförslag som får upplevas på visning.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 069 000 kr
Byggnadsvärde
2 755 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
17 080 kr
Värme
37 427 kr
Renhållning
2 880 kr
Vatten/Avlopp
5 457 kr
Summa
62 844 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-01-21

Ombyggnad, Renoveringar

Totalrenovering av NCC 1993.
Se bilaga under dokument och länkar. där finns även radonprotokoll och energideklaration.

TV/bredband

Fiber genom Telia

Planbestämmelser

Tomtindelning (1990-01-02) Stadsplan (1976-06-22) Fornlämning (1 st)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 000 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
189 kvm*
Tomtarea
421 kvm
Biarea
119 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1876
Fasad
Tgeel och puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme (1993)
Takbeklädnad
Tegel och plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glasfönster

Pantbrev på 5.800.000kr

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Nöden? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Mariagatan 5

Mariagatan 5,
223 53 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55