Rymlig bostad med trädgård bland barnvänliga omgivningar!

Östra Torn, Lund

Flygelvägen 33

På förhand
Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
5 620 kr
Antal rum
3
Boarea
87 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja

Rymlig bostad med trädgård bland barnvänliga omgivningar!

Familjevänlig och rymlig bostad med dubbla uteplatser - såväl trädgård som stensatt uteplats! En välplanerad lägenhet bland barnvänliga omgivningar.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med dubbla uteplatser - såväl en stensatt uteplats åt söder som en generös trädgård åt norr - erbjuder grönskande Östra Torn en familjevänlig bostad. Lägenheten karaktäriseras av välplanerade och ljusa kvadratmeter. Direkt innanför dörren möts du av en möblerbar hall som sammanbinder lägenhetens samtliga rum. Här finns rikligt med förvaring i två klädkammare. Ena är placerad vid entrén och den andra utanför det största sovrummet längre in i bostaden. Från hallen nås även badrummet som är utrustat med bland annat dusch och förberett för tvättmaskin.

Vardagsrummet är väl tilltaget och ger plats för större sällskapsmöblemang. Härifrån nås den ena uteplatsen. En solsäker, stensatt uteplats mot söder - inhägnad av mur samt buskar. Köket renoverades 2017 och består numer av en fullutrustad maskinpark och charmig inredning i lantligt stuk. Här finns plats för matbord för 6-8 personer. 2020 satte man in en altandörr för att göra trädgården tillgänglig från köket.

Vidare finns två rymliga sovrum som har fördelen att vara placerade väl åtskilda från varandra.

Bostaden är fint placerad i ett lugnt och barnvänligt område fritt från trafik. Närhet till city, natur, affärer och all service du kan tänkas behöva. Flera förskolor och skolor upp till årskurs nio i närområdet. Det finns goda kommunikationsmöjligheter med buss och trevliga cykelvägar till centrum. En liten bit bort finner man Universitetssjukhuset, Ideon, Maxlab, ESS, LTH och Ericsson.

Kontakta mäklaren för mer information!

Fakta

Uteplats/balkong

Till bostaden hör två uteplatser. En stensatt uteplats i söder samt en trädgård i norr. Mark i anslutning till bostadsrätten är upplåten med nyttjanderätt.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd placerad i samma trapphus.

Månadsavgift

Avgift
5 620 kr

I avgiften ingår vatten, tv och internet. Obligatorisk avgift avseende värme debiteras med ca 785 kr och erläggs månadsvis.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,866%
Andel av årsavgiften är
0,87%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
87 kvm*
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1993

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
109

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gitarren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
103
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Gitarren äger fastigheten Gitarren 1 och omfattas av 103 stycken lägenheter och en gemensamhetslokal, samtliga upplåtna med bostadsrätt. 58 stycken av lägenheterna är placerade i flerbostadshus och 45 stycken av lägenheterna är radhus. Fastighetens adress är Flygelvägen.

Förvaltare
SBC handhar den tekniska förvaltningen och BoNea står för den ekonomiska förvaltningen.

Planerade avgiftshöjningar
Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-01-18).

Medlemskap
Föreningen godkänner ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner ej delat ägande mellan förälder/barn.

Uppvärmningssystem i låghus
Lägenheterna i låghusen har en egen luft/vattenvärmepump för uppvärmning. Kostnaden för uppvärmningen står lägenhetsinnehavaren för.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll (några utvalda):
2008 hissrenovering, tätning av balkonger, trädgårdsförbättringar.
2010 stamspolning (avlopp) i kök och badrum.
2011 takrenovering.
Fasadrenovering
2016 Värmepumpsinstallationer, byte av värmesystemet från gas till luft/vatten
2019 ommålning och renovering av garagelängorna

Planerade renoveringar/underhåll :
Föreningen arbetar med en tioårig underhållsplan som revideras kontinuerligt. Finansiering av det planerade underhållet hanteras genom årliga avsättningar till föreningens underhållsfond. För närvarande är det inga större renoveringar på gång (kontrollerat 2021-01-18)

Parkering

Till föreningen tillhör 55 garage och 60 parkeringsplatser. Då efterfrågan på garage är större än tillgången är antalet garage begränsat till ett (1) per hushåll. Just nu finns det lediga platser för garage samt parkering. Garage kostar 300 kr per månad och p-plats 200 kr per månad (kontrollerat 2021-01-14). För vidare information kontakta BoNea Förvaltning AB.

Föreningen har även pareringsplatser för medlemmars gäster. Gästparkeringar är avgiftsbelagda och P-automat finns på den östra parkeringen. Parkeringsövervakning sköts av Q-Park.

TV/bredband

Kabel-Tv via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband 100 Mbit, via Ownit, ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Inom föreningsområdet finns det en gemensam lekplats med gungställning och lekredskap, en mindre bandyplan samt sandlådor på olika ställen i föreningen. Här finns även ett koloniområde med avsedd yta för grillning med egen grill. Grillning på balkongerna är inte tillåtet.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensamhetslokal som kan hyras för fester och barnkalas.
Gemensamt gym finns inom föreningen som kan nyttjas mot en låg avgift.
Längs med Flygelvägen, i höjd med Gemensamhetslokalen, finns en Boulebana som får användas kostnadsfritt av boende i föreningen.
Odlingslotter finns att hyra och kostar 150kr per lott. (Separat kö).
Föreningen har 7 st cykelförråd i området, där den boende har tillgång till det närmaste i för hållande till aktuell bostad.
Förråd till barnvagnar finns i vissa trapphus.
Det finns en tvättstuga placerad i varje trapphus samt en grovtvättstuga i hus nr 103.
Föreningens två källsorteringsrum är belägna vid västra respektive östra parkeringen.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfgitarren.se, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: bovard@brfgitarren.se

Länkar

Området

Att bo i Östra Lund

I Östra Lund ligger ett av Lunds finaste villaområden med stora tomter och trädgårdar. Här går det inte att ta miste på samhörighetskänslan trots att de boende kommer ifrån alla olika yrkeskategorier.

I området Linero finns det ett boende för alla. I dagligt tal brukar man dela upp området i två delar; övre och nedre Linero. Övre Linero är i huvudsak ett villaområde med stora villor. Nedre Linero består till största delen av bostadsrätter och hyresrätter. Det är den här blandningen av boendeformer som ger människor ifrån alla yrkeskategorier en möjlighet att bo i området. I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek med där man anordnar en mängd aktiviteter. För barnen finns bland annat filmvisning, sagogestaltning och dockteater. Även författarkvällar och konserter är vanligt. Biblioteket är med i ett samarbete som heter Linero samråd, där man arbetar för att förbättra möjlighet till kulturella upplevelser på Linero. Samrådet arbetar ständigt för att öka trivseln och samhörighetskänslan.

Från området Östra Torn och Mårtens fälad tar du dig med cykel in till Lunds centrum på cirka tio minuter. På Mårtens Fälad finns stora tomter och trädgårdar. I huvudsak består den av tvåvåningsvillor byggda på 1960-talet. Det är ett attraktivt bostadsområde som räknas till Lunds mest populära. På Östra Torn ligger bostadsområden med studentikostklingande namn som Spexaren och Djingis Khan, samt Brunnshög. För barnfamiljer är området perfekt, med bland annat tre olika skolor.

Strax intill ligger Vipeholm. Det är namnet på både ett bostadsområde och en park. I Vipeholm kan du hitta ett lugnt och trivsamt boende i natursköna miljöer. Det finns utmärkta promenad – och cykelvägar så du tar dig snabbt och enkelt till centrum. Här finns också en utmärkt förskola med tre olika avdelningar och fina uteplatser för barnen att leka och utvecklas på. Förskolan har ett projekt som man kallar ”Gröna skolgårdar”. Tanken var att skapa en inspirerande utomhusmiljö för barnen, som ska utmana och locka till lek. I området finns också Vipeholms gymnasieskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Östra Torn? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Lunds 3 bästa

3
 • Sommarlovsparken
  Grönt och lummigt
 • Lunds akademiska golfklubb
  Golfbanan på vägen mot Sandby
 • Råbytorp gårdsbutik
  En levande gårdsbutik

Karta

Flygelvägen 33

Flygelvägen 33,
224 72 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Torn, Lund

  På förhand
  Adress
  Fagottgränden 7A
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 000 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  102,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Torn, Lund

  Adress
  Flygelvägen 165
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  6 115 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  86,5 kvm