Praktfull och totalrenoverad villa i Professorsstaden

Professorsstaden, Lund

Gerdagatan 5

Exklusiv
Utgångspris
20 000 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
1833 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
301 kvm / 120 kvm

Visning

 • söndag 31/5, KL 12:00 - 13:00

  Bokad visning.

 • tisdag 2/6, KL 17:00 - 17:45

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Praktfull och totalrenoverad villa i Professorsstaden

Bjurfors Exklusiv presenterar en helrenoverad, praktfull villa i Professorsstaden med genomgående vacker miljö både exteriört och interiört

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bakom lummig grönska och pampiga smidesgrindar välkomnas du in till en villadröm med ursprung från förra seklet. Känslan från förr är väl bevarad, samtidigt som moderna inslag har fått ta plats. Här frossar du i vackra detaljer såsom fiskbensparkett, snickerier, murad öppen spis, spegeldörrar och synliga bjälkar. Trappan är som tagen ur en Hollywoodfilm.

Utöver en omfattande renovering tillkom en tidsenlig tillbyggnad 2011 som resulterade i en total bostadsyta på 301 kvadratmeter. Genomgående för hela huset är dess ofantliga ljusinsläpp och rymd. Entréplanet är helt och hållet vigt åt sociala ytor och är en dröm för den som älskar att bjuda in till stora middagsbjudningar och kalas. På det övre planet finns familjens privata avdelning med fyra stora sovrum och ett badrum. När du vill sätta lite guldkant på vardagen styr du stegen ner mot källarens relaxavdelning med bastu och jacuzzi.

Huset totalrenoverades 2011 i ordets rätta bemärkelse! Nytt yttertak, ny dränering, nydragen el, nya fönster (alu/trä 3-glas), ny värmeväxlare, nya vatten- och avloppsstammar, kök, badrum och alla ytskikt på alla tre plan. Även nytt garage på ca 60 kvm.

Läget i Professorsstaden är idealiskt för dig som vill bo i ett lugnt villaområde med privat trädgårdsoas, men samtidigt kunna promenera till stadskärnan för restaurangbesök, shopping och kulturupplevelser. I området, runt hörnet finns Gerdahallen för motion. Även sköna grönområden som Botaniska trädgården ligger nära tillhands.

Interiör

Doften av syrener
Entrén till huset känns onekligen pampig. En lång stenlagd gång genom trädgårdens grönska leder fram till huset. Känslan av en egen privat park infinner sig när blicken vandrar upp mot ståtliga trädkronor, välordnade rabatter och vidsträckta gräsytor. En himmelsk doft av blommande syrener slår emot dig när du närmar dig entrén och det vackra huset från 1909. Fasaden är slätputsad det valmade taket bär tegelpannor. De mjukt formade fönsterinramningarna och inslag av korsvirke uppvisar tydliga influenser från jugendstilen.

Huset har två entréer, varav huvudentrén nås ett par trappsteg upp på framsidan. Här möts du av en liten hall med schackrutig klinker på golvet och djupt vinröda väggar. En fransk glasdörr öppnar upp till en större hall i vinkel som leder fram till husets ståtliga trappa. Här kan drömmen om den stora julgranen infrias, där den får en välförtjänt plats. I denna del är väggarna målade i brutet vitt och på golvet ligger det ett skeppsgolv.

Rum för umgänge
Genom profilerade pardörrar från vardagsrummet nås biblioteket. Här råder det en mysig och ombonad atmosfär med tidstypisk fiskbensparkett, väggar målade i bourgogne-ton och platsbyggda bokhyllor från golv till tak. Det är här du sträcker ut dig i soffan med en spännande deckare en ledig eftermiddag eller spelar brädspel med hela familjen. Ett rum som lockar till avkoppling.

Från hallen nås vardagsrummet som är det första av tre rum i fil. Väggarna är målade i en mjukt bruten vit ton som ramas in av de kritvita listverken. På golvet fiskbensmönstrad ekparkett. Vardagsrummet har en härlig yta och ett stort ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. I rummet tronar en gedigen murad öppen spis, som har moderniserats med gasol. Från vardagsrummet kommer du vidare in till matsalen som har samma väggkulör och vacker fiskbensparkett. Här finns ett stort burspråk som vetter ut mot trädgården i söder Här dukas det med enkelhet upp till 14 personer.

Från matsalen kommer du vidare in i den nyare delen med matplats som är sammanlänkad med köket och tillsammans får en fantastisk yta. På golvet ligger skeppsgolv i ek och väggarna är målade i en rofylld ljusgrön nyans. Ett generöst glasparti med fönster och dörrar mot trädgården dominerar ena väggen och får ljuset att flöda in. Här utanför finns en njutbar terrass med perfekt läge för sommarfrukosten. Via franska pardörrar från matplatsen nås ett underbart uterum med likartade stora spröjsade glaspartier. Här kan du duka upp middagarna när du vill ha känslan av att sitta ute - fast inne. Är du den kreativa typen kan du kanske inreda rummet till en underbar ateljé.

Köksdelen är vinkelbyggd med inredning från Vedum i sekelskiftesstil och bänkskiva av svart granit. Rejält med både förvaringsutrymme och arbetsytor bidrar till bekväm och roligare matlagning. Konserver och torrvaror placeras smidigt i det inbyggda skafferiet som döljer sig bakom en fin spegeldörr. I anslutning till köket finns husets andra entré som har samma gröna kulör på väggarna som köket och schackrutig klinker. Ingången kommer väl till nytta när du ska lasta in varor från bilen i garaget.

Fridfullt en trappa upp
Likt en filmstjärna svassar du upp för den magnifika trappan som leder upp till övre planet. På avsatsen finns ett mellanplan med flera fönster mot trädgården och ett anslutande litet rum till vänster som har inretts som kontor. När du har kommit hela vägen upp möts du av samma härliga rymd som entréplanet med genomgående skeppsgolv av ek. På vänster hand ligger två gavelsovrum med genomgång och stora fönster. Det första sovrummet går i gråa kulörer och det andra i sandfärgat. Bredvid dessa rum finns en walk in closet.

Förbi trappan kommer du vidare ut till ytterligare en hall med schackrutig klinker som fördelar badrum, allrum och det tredje sovrummet. Allrummet har ett vackert bågformat fönsterparti med altandörr ut till en rymlig balkong och harmoniskt grönblåa väggar. Badrummet är sobert inrett med sandfärgade kakelplattor på väggarna och gröna/sandfärgade klinkers på golvet. I det inmurade bubbelbadkaret kan du avnjuta sköna kvällsbad. Bredvid bubbelbadkaret står ett elegant tvättställ med underskåp och bänkskiva av marmor som rymmer alla dina badrumsprylar och handdukar.

På gaveln finns ett drömlikt sovrum med tak hela vägen upp till nock med frilagda bjälkar och takfönster som skapar en unik rymd och känsla. De ljusgröna väggarna ger en fin kontrast till det vita taket, snickerierna och bjälklagen. I ena hörnet finns en vask och kylskåp, så att törsten kan släckas utan att väcka hela familjen. Här finns bra förvaring i båda ändarna av sovrummet i form av garderober. Ett sovrum som är väl värt benämningen Master bedroom.

I husets källarplan samsas fantastiska bonusytor som en härlig relaxavdelning med jacuzzi, badrum och bastu. Här finns också en tvättstuga och ett stort allrum, som är ett perfekt tillhåll för de större barnen.

På Gerdagatan erbjuds generösa och välplanerade ytor både ute och inne, på centralt läge.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Saxo 5

Ombyggnad, Renoveringar

Se bilaga

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

Ekonomi

Taxeringsvärde
9 078 000 kr
Byggnadsvärde
4 729 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggår
1909
Fasad
Puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Alu-zink
Fönster
Alu/trä 3-glas

Larm finns

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Ljuvlig tomt med flera uteplatser på de dryga 1800 kvm stora trädgården.

TV/bredband

Fiber 1000/1000

Parkering

Dubbelgarage på ca 60 kvm. Samt plats för åtskilliga bilar på uppfarten framför.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
20 000 000 kr
Rum
8
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
301 kvm*
Tomtarea
1833 kvm
Biarea
120 kvm

* Areauppgifter enligt mätning av säljarna

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
11 000 kr
Värme
20 000 kr
Renhållning
3 857 kr
Vatten/Avlopp
4 344 kr
Summa
39 201 kr

Pantbrev

Det finns 15 st pantbrev uttaget om sammanlagt 6 000 000 kr

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Gerdagatan 5

Gerdagatan 5,
22362 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55