Praktfull familjevilla i Professorsstaden med parken som granne

Professorsstaden, Lund

Otto Lindblads väg 16

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
14 800 000 kr
Antal rum
8
Tomtarea
972 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
230 kvm / 187 kvm

Praktfull familjevilla i Professorsstaden med parken som granne

Gedigen och stor charmig villa med bevarade funkisdetaljer och stora ytor att skapa ett drömboende i

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Gedigen familjevilla i Professorsstaden med generösa boytor, bevarade funkisattribut, angränsande park och västervänd trädgård med pool. Låter det lockande? Det är du nog inte ensam om att tycka. Gatan är fridfull och ligger på idealiskt avstånd från både centrum och Botaniska trädgården. Barnfamiljer uppskattar också närheten till Tunaskolan, som är en av Lunds mest populära skolor.

Villan uppfördes 1949, men utökades med boyta genom en tillbyggnad 1965. Den totala boarean idag är på hela 230 kvm och ytterligare 187 kvm i biarea. En yta som välkomnar den stora familjen med råge. Huset är byggt i uteslutande solida material som betong, tegel och flera av de utvändiga detaljerna är i koppar. Liksom exteriört, besitter husets insida många originaldetaljer. Ett drömscenario för den som har ett intresse för byggnadsvård och vill renovera varsamt. Här finns bland annat fiskbensparkett, murad eldstad, marmorgolv, originalskåp i kök, teakdörrar och perspektivfönster. Byggåret avspeglas även i planlösningen. De generösa sällskapsytorna dominerar på entréplanet och har fin kontakt med trädgårdsmiljön och dess uteplatser. Två stora sällskapsrum, matsal och kök är praktiskt förenade. På entréplanet finns även en separat sovavdelning med två sovrum och badrum samt ett kontor vid entrén. På det övre våningsplanet finns ytterligare tre sovrum, badrum och utgång till en fin balkong med parkutsikt. Källarplanet har flera praktiska utrymmen för förvaring, en stor gillestuga, tvättstuga, bastu och badrum. En underbar familjevilla på rätt adress, som har all potential till att bli ett verkligt drömboende.

Interiör

Två hus blir till ett
Husets ursprungliga del från fyrtiotalet har tidstypisk funktionalistisk arkitektur. Stilspråket är enkelt och stilfullt; fyrkantig form, rak, gul tegelfasad och flackt tak. Tillbyggnaden från sextiotalet breder ut sig likt en flygel på ett plan med sadeltak. Båda byggnaderna är fint sammanlänkade och beklädda med tegel och likartad fönstersättning. Under båda byggnaderna finns ett välutnyttjat källarplan. Längst ut i den nyare delen finns ett garage. Här finns även en stor uppfart samt carport.

Huset har två entréer, varav huvudentrén nås i den tillbyggda delen. En gångstig av Ölandssten lite längre in i trädgården leder dig till den andra entrén, i originalhuset. I denna delen av trädgården är det vackert uppväxt och lummigt med perenner och ståtlig magnolia

En ljus hall med marmorgolv och vit tapet välkomnar dig i huvudentrén och den nyare delen av huset. Genom glasdörrar skymtar vardagsrummet och dess perspektivfönster som släpper in trädgårdens grönska. Till höger finns ett rum som används som kontor idag. På motsatt sida nås ett kapprum för ytterplagg och skor samt en gästtoalett med blå väggar och vitt klinkergolv. Mönstrat kakel klär en bit av väggen ovanför handfatet och i fönsterkarmen.

Entréplanets sovavdelning nås via en lång korridor med platsbyggda skåp och blommönstrade väggar på vänster hand. Här finns ett helkaklat, rymligt badrum i vitt med ljusblå inslag som är utrustat med dubbla handfat, kommod, badkar, dusch, toalett och bidé. Båda sovrummen är rymliga och har inbyggd förvaring i garderober. Det största av dem vetter ut mot trädgårdens baksida vid poolen.

Sällskapsytor för många
Det enorma ljusinsläppet från vardagsrummets generösa fönstersättning leder dig vidare in i vardagsrummet. En fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet och en rad av glaspartier klär hela väggen mot trädgården. Rummets volym är slående. Dubbla altandörrar öppnar upp till en stensatt trädgård med en härlig uteplats i soligt västerläge. Här finns även poolen som byggdes på sextiotalet som erbjuder gott om plats för solsängar intill. En frodig ligusterhäck markerar tomtgränsen mot parkens grönska. Från den stensatta gården finns en grind som leder in till en lummig trädgård utanför originalhuset. En mysig plats för fikastunder eller lek.

Ett par trappsteg i vardagsrummet tar dig upp till den ursprungliga delen av huset och ytterligare ett underbart sällskapsrum där du möts av fiskbensparkett och en härlig takhöjd. I rummets ena hörn står en murad öppen spis med vackra inslag av kalksten. Sällskapsrummet ligger i öppen planlösning med matsalen som är nära förenat med köket. I matsalen dukas det gärna upp till många gäster och ett fint ljusinsläpp nås från ett fönster i gavel. Samtliga fönster är i originalutförande med tidstypiska beslag och vackra elementskydd undertill.

Köket väcker nostalgi genom sin platsbyggda originalinredning med luckor i massiv björk och bänkskiva i rostfritt och teak. Inbyggda skärbrädor och hyllor med kryddinsats är en del av charmen. Väggarna är delvis kaklade med mönstrade plattor i brunt. På golvet ligger en plastmatta. En matplats för fem personer ryms fint vid fönstret som vetter ut mot den främre trädgården.

I anslutning till köket nås den andra entréhallen och trappan upp till övre plan som har flera tidstypiska detaljer. På golvet ligger en sisalmatta och väggarna är klädda med pärlspont och blommig tapet. Bakom en teakdörr finns ett gäst-wc med originalinredning i form av handfat, armatur, toalett och krokar. Väggarna är klädda med en storblommig tapet och golvet bär klinkers. Även trappan går i tidstrogen anda med handledare och trappsteg av teak, vitmålade spjäll och ett runt fönster.

Fridfulla rum en trappa upp
Hallen på övre plan möter dig med romantisk blommig tapet, platsbyggda garderober med teakdörrar och rutmönstrad ekparkett i original, som är genomgående för hela våningsplanet.

Direkt vid trappan nås det första av de tre sovrummen. Väggarna träpanelsliknande tapet och förvaring finns i platsbyggda garderober. Dubbla altandörrar öppnar upp till en rymlig terrass med god plats för ett matbord eller soffgrupp. Här njuter du ostört över parkens grönska med sol från förmiddag tills solen går ner.

Det andra sovrummet är av samma generösa storlek som det första och har solgula väggar. Två fönster i gavel ger ett rikt ljusflöde. Även detta rum har platsbyggd förvaring. Det tredje sovrummet på detta plan är något mindre men har ett fint ljusinsläpp från ett stort fönster mot gatan. Väggarna är tapetserade med en vinröd medaljongtapet.

Även detta badrum har till största del originalinredning och är utrustat med wc, handfat, spegelskåp och dusch. På golvet ligger ett kalkstensgolv och väggarna är vitmålade. Fönstret är placerat en bit upp och har en fönsterkarm av marmor.

Rymligt under jord
Källarplanet löper längst med båda huskropparna och har en imponerande yta. På denna härliga yta samsas både praktiska och fina utrymmen; gillestuga, förråd, badrum med bastu, gästtoalett, tvättstuga och pannrum.

Gillestugan har en fantastisk yta och går i vinkel vilket möjliggör att dela det till en gästavdelning med sovrum. I anslutning till denna del finns ett badrum med dusch och en härlig bastu. Ett förrådsutrymmen finns i denna del. I den andra delen, under det ursprungliga huset finns en stor tvättstuga, mat- och vinkällare och ytterligare ett förvaringsrum. Tvättstugan har golv av trätrall, bänkskiva med arbetsytor och tvättho samt tvättmaskin från Miele.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Otto Lindblad 8

Ombyggnad, Renoveringar

Fjärrvärme ny växlare från 2018

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

Parkering

garage för en bil, carport för en bil samt parkeringsplats för 2 bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 800 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
230 kvm*
Tomtarea
972 kvm
Biarea
187 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggår
1949
Fasad
Tegel
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Papp och eternit
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Koppar
Fönster
2-glasfönster

Larm från verisure.
Radonmätning utförd med gott resultat.
Poolen anlades 1965 och har inte varit igång under de 10 senaste åren. Cirkulationspump, reningsverk m.m. har löpande uppgraderats sedan poolen anlades.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-07-07

Uteplats/balkong

Västervänd trädgård mot park. Häckar, insynsskyddat, staket och pool.

TV/bredband

Fiber framdraget till huset.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Väg, 1281K-11541.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 265 000 kr
Byggnadsvärde
3 692 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
10 474 kr
Värme
37 972 kr
Renhållning
3 689 kr
Vatten/Avlopp
4 000 kr
Summa
56 135 kr

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 650 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Otto Lindblads väg 16

Otto Lindblads väg 16,
22465 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55