Funkishus i Professorsstaden

Professorsstaden, Lund

Otto Lindblads väg 6

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
14 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
956 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
220 kvm / 110 kvm

Funkishus i Professorsstaden

Mitt i Professorsstaden på en lugn gata med fri utsikt över en park, ligger denna väl omhändertagna vitputsade villa från 1936.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här behöver du inte ge upp allt som hör stadslivet till, för att bo i villa. Du njuter av fridfullheten i din trädgård med utsikt över en park, samtidigt som du endast är en kort cykeltur från Lunds livliga centrum, mysiga torg och gränder. Mitt i Professorsstaden på en lugn gata med fri utsikt över en park, ligger denna väl omhändertagna vitputsade villa från 1936. Större delen av tomten ligger i soligt västerläge och är väl uppvuxen med stora ytor. Här har det inte tillförts några krusiduller och utsmyckningar, och det är just det som är det fina med detta typiska funkishus. Bevarade originaldetaljer, vackra golv och generös takhöjd talar sitt tydliga språk. Renoveringar som har utförts de senaste åren har gjorts med stor omtanke. Materialval och karaktär går helt i linje med husets ursprung och känsla. Ett hus som andas historik men som hänsynsfullt har förnyats under årens gång.

Interiör

Du tar några steg uppför trappan till entrén, där du möts av en ljus hall med klinkers. Till höger om dig finns en trappa som leder upp till plan två och ytterligare en ner till källaren. Rakt fram skymtar vardagsrummet. I anslutning till hallen finns ett renoverat, helkaklat badrum med duschhörna. Viker du av till vänster från hallen kommer du till köket som är ett härligt rum med mycket ljus. Väggarna är målade i en svalt grå nyans, som passar fint till de halvkaklade väggarna och köksinredningen i vitt. Öppna hyllplan ger en luftig känsla. Arbetsytorna är väl tilltagna och bänkskivorna är av blänkande granit, som även erbjuder en trivsam plats att sitta vid framför fönstret. I köket finns en matrumsdel med gott om plats för familjen och dina gäster.

Från köket kommer du vidare in till två underbara sällskapsrum med platsbyggda bokhyllor. Här kan du välja om du vill ha en separat matsal och vardagsrum eller bara låta dem fläta in i varandra som ett rum. Här ser du tydliga spår från 1930-talets charm samtidigt som den fräscht, nyrenoverade känslan gör sig påmind. Ljuset flödar behagligt in genom de stora fönsterpartierna och på den vackra fiskbensparketten i original. Dina krukväxter, favoritsaker och ljusstakar framhävs på härligt djupa fönsterbänkar av svart marmor. I det första rummet finns altandörren som leder ut till ett stort trädäck i västerläge, där sommarens måltider gärna avnjuts. Här finns det plats för många runt bordet. Den omgivande trädgården finns några trappor ner och är ljuvligt lummig. För barnen är detta en fulländad plats med massor av yta att leka, spela boll och springa fritt på. Trädgården står fin som den är, men för den som har lust att skapa nya vrår i trädgården för avkoppling, plantering eller socialt umgänge, är möjligheterna stora. När höstvindarna blåser och regnet piskar mot fönsterrutorna finns en given plats för mys i vardagsrummet framför den murade öppna spisen.

Du tar trappan upp till andra våningen som bjuder på fyra rum, mycket garderobsutrymme, nyrenoverat badrum med tvättstugsdel. Även här kommer de sparsmakade, men stilfulla detaljerna från funktionalismen fram på ett tydligt vis. Till höger finns ett stort rum som med fördel kan användas som familjens allrum. Rummet har ett stort ljusflöde, fiskbensparkett på golvet och en gråblå vägg som skapar en trevlig kontrast. Här kan du ägna tid åt din hobby, pyssel, spel eller bara koppla av framför en film i soffan.

Till vänster finns ett mindre sovrum med vitmålade brädgolv. Badrummet ligger bredvid och är lyxigt stort med en anslutande tvättstuga. Eftersom badrummet ligger på husets gavel kommer det ljus in från två olika håll.

Tvättstugan intill har allt du behöver för att tvätta, torka och vårda dina kläder.
Ytterligare två rymliga sovrum finns, varav ett av dem har en balkong med utsikt över parken.

En trappa ner till källaren får dig att häpnas över den fräscha, nyrenoverade känslan som råder här. Efter dränering 2008, renovering och inredning har detta blivit ett välutnyttjat extrautrymme, både för familjen och besökande gäster. Här kan du inreda helt efter dina intressen och behov, möjligheterna är många. Idag rymmer källaren en separat lägenhet helt avskild från resten av bostaden, sportrum, sovrum, wc och ett litet pentry. I anslutning till detta finns flera praktiska förrådsutrymmen. I den separata lägenheten på ca 40 kvm finns allt som behövs, eget kök, badrum med tvättmöjligheter och ett stort rum. Ca 10.000kr/mån har denna lägenhet hyrts ut för.

På detta optimala läge i Professorsstaden bor du tryggt, citynära och i barnvänliga omgivningar. Barnen som bor här i området kan promenera till Tunaskolan. En av de kanske vackraste gröna platserna i Lund är förmodligen Botaniska trädgården, som ligger ett stenkast från huset. Vår och sommar kan du ta del av exotiska växter, djur och kultur här, eller bara unna dig en utsökt fika i det franskinspirerade sommarkaféet. Som så många andra Lundabor, låter du helst bilen stå och sätter dig på cykeln istället, när du ska in till stan. Stadslivet med tillhörande shopping, lördagsbrunch och restaurangbesök behöver du inte ge avkall på - trots att du bor i din egen villa Bilen stannar tryggt i det stora dubbelgaraget med automatiska portar, som tillhör huset.

När du ser dig omkring i området är det svårt att förstå att det bara fanns åkermark här på 1920-talet. Det var först närmare tio år senare som det började byggas stora villor åt professorerna på Lunds universitet. Det är inte så ofta dessa villor blir tillgängliga för nya köpare här i Professorsstaden - men nu finns möjligheten att förvärva en av dessa pärlor. Ett hus som dessutom är både välbevarat, renoverat och inflyttningsklart.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Otto Lindblad 3

Ombyggnad, Renoveringar

2020- Totalrenoverat badrum med tvättavdelning på övre plan. Nya luckor och handtag i kök.
Tätning av tak och delvis renovering fasad.
2018- Nytt klinker i kök och ny kyl och frys.
2017- Ny häck mot park. Ny fjärrvärmeväxlare, ny tvättmaskin och torktumlare.
2016- Lägenhet på ca 40 kvm i källare anlades och separerades från resten. Egen ingång utifrån, badrum, kök, alla ytskikt.
Bastu i källare.
Ny balkong från master bedroom.
Fiber indraget.
2011- Badrum på entréplan renoverades.
2008- Dränering, papptak på garage, tilläggsisolering och ny puts på huset.
2006- Kök byggdes om och renoverades. Elledningar drogs om.
1987- Fönsterbyte

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa, 12-IM3-36/136.1

Förmån: Officialservitut Väg, 1281K-11041.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
14 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
5
Boarea
220 kvm*
Tomtarea
956 kvm
Biarea
110 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
10 731 kr
Värme
28 750 kr
Renhållning
3 156 kr
Vatten/Avlopp
4 644 kr
Summa
47 281 kr

Pantbrev

Det finns 15 st pantbrev uttaget om sammanlagt 6 724 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
107
Energideklarationsdatum
2015-12-18

Uteplats/balkong

Altan- trädäck, läge väster.

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Parkering

Bilplats 1: Dubbelgarage om ca 35 m² med plats för 2 bilar.
Bilplats 2: P-plats med plats för 2 bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 014 000 kr
Byggnadsvärde
4 454 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggår
1936
Fasad
Puts
Grund
Källargrund
Stomme
Tegel
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Otto Lindblads väg 6

Otto Lindblads väg 6,
22465 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Professorsstaden, Lund

  Exklusiv
  Besiktigad
  Adress
  Otto Lindblads väg 16
  Utgångspris
  14 800 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  5-6
  Boarea / Biarea
  230 kvm / 187 kvm
  Tomtarea
  972 kvm