Hoppa till innehåll

Inglasad balkong mot sydväst med Lunds trevligaste utsikt!

  • På förhand

Sankt Lars, Lund

Åbrinksvägen 25

Utgångspris:
3 800 000 kr
Avgift:
6 427 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
87 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 4
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 258 kr/mån avseende kabel-tv och bredband.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Förhandsvisning. Anmälan krävs.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Simon Wall Sanktnovius

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Centrum
Simon Wall Sanktnovius

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Inglasad balkong mot sydväst med Lunds trevligaste utsikt!

Hemtrevlig och ljus hörnlägenhet med välplanerade ytor, eleganta ytskikt, inglasad balkong och åtråvärd utsikt i populära S:t Larsparken!

Beskrivning

Välkommen till denna hörnlägenhet med en förtrollande utsikt över Sankt Larsparkens pittoreska omgivning. Denna bostad erbjuder 87 rymliga och välupplysta kvadratmeter med hög standard och bekvämligheter.

Denna omsorgsfullt utformade lägenhet erbjuder en välplanerad yta med hög standard och bekvämligheter. Direkt när du kliver in i bostaden möts du av det vackra, vitpigmenterade ekgolvet i en elegant enstavsformation, som ger bostaden en modern och elegant känsla. Generösa förvaringsmöjligheter finns med flera skjutdörrsgarderober, vilket skapar en snygg och prydlig atmosfär.

Köket, signerat Vedum, imponerar med sin fullhöjds kyl och frys samt stilfullt profilerade skåpsinredning. Det moderna köket är utrustat med rostfria vitvaror och har en bekväm matplats i förlängningen för trevliga måltider. Från matplatsen når du den inglasade balkongen som är placerad i västerläge. Balkongen är perfekt för frukost- eller middagsstunder i alla väder eller bara för att njuta av den härliga utsikten utan insyn. Vardagsrummet erbjuder en generös rymd med panoramafönster runt hörnet, vilket ger en härlig ljusinsläpp och en fantastisk utsikt över Sankt Larsparkens grönska. Plisségardiner finns på samtliga fönster för att reglera ljus och skugga. Sovrummen inkluderar ett stort huvudsovrum och ett mindre rum som kan fungera som barnrum, kontor eller gästrum. Den här trerumslägenheten skapar en känsla av rymlighet och avskildhet. Hallen är funktionell med gott om plats för ytterkläder i en praktisk garderob. Den leder vidare till det ljusa vardagsrummet med en öppen planlösning mot köket. Badrummet är helkaklat och utrustat med toalett, dusch, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod och en praktisk handdukstork. Golvvärmen ger extra komfort i vardagen. Dessutom finns en gästtoalett med sina egna helkaklade faciliteter.

Sankt Lars Park i södra Lund är en vacker oas med mångsidig växtlighet och historiska tegelbyggnader. På våren blommar det med vitsippor och blå scillor, och fåglarna sjunger i träden under sommaren. Skogen ger skugga och omfattar imponerande träd som bokar, ekar och magnolior. Höje Å slingrar sig fram i närheten och erbjuder vackra promenadstråk. Området har en historia knuten till ett tidigare sjukhus, men nu domineras det av privata skolor och företag inom sjukvård och bioteknik. Det finns flera lunchställen och enkel tillgång till Lunds centrum samt E22 och E6 via väg 108. Flera busslinjer, inklusive regionbussar till Malmö och andra områden, är också lättillgängliga.

Åtråvärda Stadsparken ligger bara en kort promenad bort och genomgår för närvarande en omfattande uppgradering. Förutom en skatepark, lekplats, utomhusgym, klättervägg, beachvolleybana och parkour-anläggning kommer det att finnas ytor för löpning, boule och brännboll. Klostergården är även i en spännande utvecklingsfas med nybyggnation, inklusive en helt ny tågstation som planeras vara klar år 2024. Detta kommer förenkla för de som pendlar till bland annat Malmö. Läs gärna mer om tågstationen:

https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-i-skane-lan/fyrsparet-malmo-lund/klostergarden/

Kontakta gärna mäklaren för mer information!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Inglasad balkong mot sydväst.

Ombyggnad, Renoveringar

2022 Nytt golv lades i hela lägenheten (Kährs Cornwall mattlackerad, 1-stav).

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden här ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 427 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 258 kr/mån avseende kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,05797%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
590 262 kr

Uträkning eventuellt baserad på fel andelstal och kan vara felaktig.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 800 000 kr
Lägenhetsnummer
123
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
87 kvm*

*Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Källby Äng
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Källby Äng består av 32 bostadsrätter uppförda 2012 fördelat enligt följande: fyra st. 2 rok., 26 st. 3 rok., och två st. 4rok. Därutöver finns bland annat ett övernattningsrum/gemensamhetslokal för fyra gäster som går att hyra för 200 kr/natt.

Andrahandsuthyrning godkänns i vissa fall efter godkänd ansökan hos föreningens styrelse.
Delat ägande accepteras förutsatt att den boende äger åtminstone 10% av bostadsrätten.

Ovanstående information är inhämtad från berörd bostadsrättsförening. Spekulanter som är intresserade av en bostadsrätt i föreningen uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens ekonomi

I nuläget inga planerade avgiftshöjningar. Avgiften höjdes 230801 med 20%. Kommande lån att omsätta infaller 241201 resp 250628. Beroende på det allmänna ränteläget kommer beslut tas om ev. höjning (kontrollerat 2023-10-23).

Försäkring

Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring Folksam.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större renoveringar i dagsläget.

Solpaneler enligt minimivarianten har föreningen accepterat offert på. Stämman 231120 fattar beslut. Installationen är finansierad (kontrollerat 2023-10-23).

Parkering

Det finns 32 st. parkeringsplatser som kostar 350 kr/mån. I dagsläget (2023-10-23) finns det tre lediga platser. En av medlemmarna har två platser och om en medlem utan plats vill ha en bilplats måste de som har dubbla platser säga upp en. Tre månaders uppsägning avseende förstaplatsen och en månad avseende den andra. Det finns 12 ladduttag för elbilar och fem platser lediga.

TV/bredband

Bredband/TV: Tv och bredband via Telia Triple Play. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. 100/100Mbit fiber.

Gemensamma utrymmen

Det finns två gemensamma grillplatser med bänkar, parasoll och pallkragar.

Övrigt

Föreningen har gemensam el som debiteras efter förbrukning på avin.

Länkar

Om Sankt Lars

Att bo i Sankt Lars

Södra Lund består av väletablerade bostadsområden såväl som helt nya stadsdelar. Här samsas pampiga villor med omtyckta flerbostadshus, inbäddade i blommande grönska. Området är ett blandat kontors- och bostadsområde med trevlig atmosfär och bekvämt avstånd till Lunds historiska stadskärna.

Järnåkra ligger i direkt anslutning till Lunds charmiga stadskärna, mellan Södra vägen, Malmövägen, Nilstorp och Tetra Pak. Området växte fram i slutet av 50-talet och har en hel del välbevarad arkitektur från den tiden. Större delen av bebyggelses består dock av lamellhus med fyra våningar i rött tegel och med lutande balkongfasader, pulpettak och delvis synlig betongkonstruktion. Dessa hus är placerade kring ett gemensamt grönområde med generösa öppna ytor, lummig växtlighet, uteplatser och en lekplats. Ett antal flerfamiljshus på åtta till tio våningar är centrerade kring Karlshögstorg som utgör stadsdelens mittpunkt. På Karlshögstorg finns en livsmedelsbutik, restaurang, seniorboende och bankomat.

Klostergården är en trivsam stadsdel som är på uppgång. Området anlades i början av 1960-talet på åkermark söder om staden efter modernismens stadsplanideal. Stadsdelen har fått sitt namn efter en gård (klostergården) som låg där Klostergården numera ligger. Klostergårdsfältet är ett stort lummigt parkområde som är beläget norr om gårdarna med åttavåningshusen. Norr om detta ligger stadsdelscentrum med skola, kyrka och bibliotek. På Klostergården har gatorna döpts efter väderstrecken och väderfenomen, några exempel är Sunnanväg och Västanväg samt Gråvädersvägen och Regnbågsgången. Några hundra meter från Lunds stadspark växer Arenaparken fram i rask takt. Härifrån har du nära till allt som Lund har att erbjuda, från idrott och friluftsliv till shopping och kultur. Som boende i Södra Lund har du gång- och cykelavstånd till diverse aktiviteter och uteliv. På endast några minuter tar du dig till centrum eller Stadsparken.

I området finns mängder med parker, promenadstråk, motionsslingor samt Lunds stora idrottsanläggning Sparbanken Skåne Arena med bland annat ishall, handbollsarena och fotbollsplan. Höjeådalens naturreservat erbjuder fina vandringsmöjligheter och spännande naturupplevelser med sina breda stigar och rika djur- och växtliv. I anslutning till Höje å hittar du även den skogsliknande Sankt Larsparken och Källbybadet med sina utomhuspooler. För den som längtar efter att odla sina egna grönsaker ligger flera koloniområde utspridda i området.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Sankt Lars? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Åbrinksvägen 25

Åbrinksvägen 25

222 71 LUND

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Förhandsvisning. Anmälan krävs.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Åbrinksvägen 25

Förhandsvisning. Anmälan krävs.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy