Designfulla och ljusa kvadrat högst upp i huset med balkong!

Sankt Lars, Lund

Åbrinksvägen 41

På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
2 793 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Designfulla och ljusa kvadrat högst upp i huset med balkong!

Design och elegans fördelade på 53 rymliga kvadratmeter. Bo högst upp i huset med hiss och balkong med vackra vyer.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med utsikt över S:t Lars parken med sina vattendrag, hästhagar och tegelbroar ligger denna imponerande och stilrent designade lägeneht en promenad från centrala Lund. Här erbjuds 53 rymliga och ljusa kvadratmeter med spännande vinklar högst upp i huset. Här finns alla de faciliteter du önskar. Stort badrum med tvättutrustning, rikligt med förvaring i såväl skjutdörrsgarderober som klädkammare och ett vardagsrum med utgång till balkongen. Här njuter du av utsikten över stora delar av Lund. I köket - signerat Vedum - inspireras du till matlagning. Här kan du bereda maten samtidigt som du socialiserar dig med gästerna i vardagsrummet. Omgivningarna är magiska och Sankt Lars Parken lockar med sin grönska, rinnande vatten och betande djur. Härifrån kommer solnedgångarna förgylla dina kvällspromenader.

I södra delen av Lund ligger detta populära och barnvänliga bostadsområde som tilltalar alla åldrar. Här finns allt från lekplatser till vacker natur och härliga strövområden och samtidigt bara en kort bit från centrala Lund med hela dess utbud och shopping och restauranger. I närheten finns även Källby-badet - ett populärt friluftsbad - som är öppet under sommarmånaderna. Därutöver finns apotek och vårdcentral. På Klostergårdens torg finns bl.a. ett par välsorterade matbutiker och bibliotek och i närheten finns även flera skolor. Exempelvis den Internationella Engelska skolan och förskolor för alla åldrar.

Bra kommunikation med regionalbuss och stadsbuss med täta avgångar. Motorvägen når man på någon minut från bostaden. Cykelavstånd till Lunds centralstation. En helt ny tågstation planeras vid Klostergården i södra Lund. Beräknas vara klart år 2024.

Välkommen till en bostad som karaktäriseras av stilren design och magiska omgivningar!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge nordväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd tillhörande lägenheten finns i källaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 793 kr

I avgiften ingår värme, vatten, el (fast del) och bostadsrättstillägg. Obligatorisk kostnad om 200 kr/mån tillkommer avseende digital-tv, internet (fiber) och ip-telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2259%
Andel av årsavgiften är
1,22292%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
0344
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Källby Dal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

BRF Källby Dal är en välskött förening som äger fastigheten Lund Åbrinken 25 i Lunds kommun. Det är en äkta bostadsrättsförening vars byggnader uppfördes 2017.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättshavaren. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen är delaktig i gemensamhetsanläggningen Lund Åbrinken GA:1. Anläggningen förvaltas av Källby Samfällighetsförening.

Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts via Riksbyggen.

I dagsläget (2019-12-05) finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften höjdes senast med 1,5% den 1/7 för att följa det allmänna kostnadsläget. På grund av föreningens låga ålder finns ingen energideklaration upprättad ännu. El avläses och debiteras månadsvis. De boende betalar endast förbrukningselen.

Delat ägande accepteras. Den boende skall äga minst 10%.

Andrahansuthyrning accepteras efter föreningens godkännande. Giltiga skäl för andrahandsuthyrning krävs enligt föreningens stadgar, föreningen tar då ut en årlig avgift för detta. Slutbesiktning av bostadsrätterna gjordes 2017-06-16.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten är så ny att det inte är aktuellt med några omfattande reparationer eller större underhåll inom överskådligt framtid. (2019-12-06). Föreningen skall dock kolla på att snart ta fram en energideklaration då detta inte finns ännu.

Parkering

Parkeringsplatser finns för de boende i föreningen och kostar 350 kr/månad. Alla p-platser är för närvarande uthyrda. Väntetiden är dock bara ca en månad enligt ordförande (kontrollerat 2019-12-05).
I mån av plats finns möjlighet att hyra en extra parkeringsplats till samma pris. Dock tillämpas separat kölista. Dock med kortare uppsägningstid då lägenhet utan parkeringsplats har företräde. Platser för gästparkering finns längs med Åbrinksvägen. Varje hushåll har två parkeringstillstånd för gäster.

TV/bredband

Kollektivt tv- och internetavtal via Telia (Triple Play). Internet via fiber, 10/10 Mbit/s och digital-tv, ingår i form av obligatoriskt tillägg (200 kr/mån).

Gårdsplats/innergård

Det finns grillplats med bänkar och bord söder om respektive parkeringsyta.

Gemensamma utrymmen

I källaren till varje hus finns cykelparkering och barnvagnsrum. I källaren på Åbrinksvägen 41 finns en gemensamhetslokal.

Länkar

Området

Att bo i Lunds kommun

I Lunds kommun känner du historiens vingslag samtidigt som man ständigt planerar för framtiden. I Lund finns en unik blandning av nytänkande och tradition vilket gör att människor trivs här, gammal som ung. Kommunen erbjuder bra skolor, utmärkta pendlingsmöjligheter och ett stort utbud av fritidsaktiviteter såväl för sportentusiasten som för dig som älskar konst, musik, teater, litteratur och film. Det finns också många verksamheter för de lite yngre runt om i kommunen, som till exempel fritidsgårdar, kulturskolor, skolbiografer och bibliotek.

Runt omkring Lund finns också fullt med vackra naturområden, små idylliska byar, ridskolor och strövområden. Lunds kommun är idealiskt för entreprenörer då staden har ett mycket kreativt klimat med flera företagsbyar.

Köpa eller sälja bostad i Lunds kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92