Hoppa till innehåll
. Södra esplanaden 13B - Bjurfors

20-talspärla på optimalt cityläge!

  • På förhand
  • 36,5 kvm
  • 1 rum
  • 2 650 000 kr

Lund

Södra esplanaden 13B

Pris:
2 650 000 kr
Avgift:
2 388 kr
Antal rum:
1
Boarea:
36,5 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 4

20-talspärla på optimalt cityläge!

På en av Lunds bästa och mest centrala adresser, bakom vacker rödteglad 20-talsfasad, finner vi denna ljuvliga etta med tidsenliga attribut

Beskrivning

På fantastiskt läge mitt i stan erbjuds nu denna ljusa bostad med generös takhöjd och massvis av tidsenliga attribut bevarade från byggåret! En optimalt planerad lägenhet där varje kvadratmeter är välutnyttjad.

Väl inne genom dörren slås du av bostadens genuina känsla. Det rustika brädgolvet står i fin kontrast till de vita väggarna som är genomgående för hela bostaden. Vidare in i bostaden finns massvis av tidsenliga detaljer från byggåret bevarade såsom burspråk och takrosett!
Från hallen nås badrummet som är helkaklat med dusch. Köket har plats för matbord och och har genomgått en mycket smakfull och varsam renovering där bl a originalskåp bevarats. Det väldisponerade vardagsrummet har plats för både soffgrupp, säng och matbord/skrivbord för den som vill.
Ett hem med fantastisk karaktär i centrala Lund!

Här bor du i välskött och stabil förening på en av Lunds mest populära adresser. På promenadavstånd finner du Mårtenstorget, Stadsparken, flertalet nationer och Universitetet. Dessutom har du utmärkta kommunikationsmöjligheter. Från busshållplatsen på S Esplanaden går bussar inom Lund såväl som till Malmö.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Direkt inne genom dörren möts du av det charmiga brädgolvet som leder vidare genom hela bostaden. här finns gott om plats för avhängning och förvaring.

Allrum
De luftiga sällskapsytorna erbjuder plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang samt ett vackert burspråk som ger extra charm åt rummet. Här finns en arbetsbänk där den flitige kan sitta i ljuset från de stora fönstren som är bullerisolerade.

Kök
Det nätta köket har vacker originalinredningen som glädjande nog finns kvar. Höga skåp med glasdörrar och ett städskåp ger gott om förvaringsutrymmen och här finns plats för matbord och mattagande gäster. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spis/ugn och fläkt (2012).

Badrum
Det fräscha badrummet är renoverat 2005. Snyggt klinkergolv och ljust kakel samt infällbara duschväggar av glas.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bommen nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bommen nr. 7 bildades 1986 och består av 48 bostadsrätter med adresserna Södra Esplanaden 13 och Prennegatan 27. Den vackra fastigheten från 1929 ritades av arkitekt Fr. Fredriksson och uppfördes av byggherre Fastighets AB Safin. Ekonomisk förvaltning via SBC.

Föreningen har en gemensam (obligatorisk) städdag som vanligtvis inträffar på någon av de sista söndagarna i maj.

Kontaktuppgifter till styrelsen
info@bommen7.se
www.bommen7.se

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende skall äga minst 10 % av bostadsrätten. Observera att för köpare under 18 år krävs enligt lag överförmyndarens godkännande.
Ingen tillsyn görs av föreningen. Föreningen accepterar andrahandsuthyrning enligt de skäl som anges i stadgarna. Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes den 1/4 med 2%. I dagsläget kommer föreningen att fortsätta höja med 2% enligt ett beslut taget för några år sedan. Föreningen hade några år utan höjningar och tar höjd nu för ökade driftskostnader (samt inflationen). Kan givetvis ändras framöver (kontrollerat 2021-04-08).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2021: Energideklaration
2021: OVK
2014: Renovering av värmecentral
2012: Fönsterrenovering och målning
2012: Nytt bastuaggregat installeras
2011: Omfogning av tegelfasaden samt målning av fönster
2010: Energideklaration
2010: Funktionskontroll av ventilationssystemet
2004: Fönstermålning, balkongrenovering
2003: Bullersanering av fönster, Esplanaden, Prennegatan och Hospitalsgatan
2003: Renovering av fasad
2001: Ommålning av trapphus
2000: Bredbandsinstallation
1994-95: Nytt tak, elrenovering
1992: Stambyte (avlopps- och vattenstammar).

Planerade renoveringar (kontrollerat 2021-04-08)
Kommande underhåll är en större fönsterrenovering som kommer 2023 (enligt underhållsplan, 177 fönster).
Annars är det mindre underhåll, finns att läsa om på hemsidan.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering i området samt garage på gångavstånd. Föreningen har 4 parkeringsplatser 450kr/mån. I dagsläget finns det en plats ledig (hörnplats). Ingen i kön. Kostnad 450 kr /mån (kontrollerat 2021-04-08).

TV/bredband

Tv via Comhem. Bredband 250mbit/s och IP-telefoni (den fasta avgiften) via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Bredbandsuttaget sitter i hallen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en innergård med grillplats och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, källarförråd, samlingslokal, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

Föreningen har en gillestuga som är fri för medlemmarna att använda för fest eller andra tillställningar. Genom gillestugan finns även tillgång till föreningens bastu. Gillestugan kommer du åt via källardörren antingen genom B- eller C-trappan.

Övrigt

Samtlig information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga finns i källaren i trappuppgång 13A. Tvättstugan innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 mangel samt ett separat torkrum. I källaren i trappuppgång 13B har föreningen en gillestuga med bord och stolar, samt en bastu med dusch och toalett, som får bokas av föreningens medlemmar. Cykelförråd i källaren.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget, (100 Mbit/10 Mbit), ingår i avgiften. (Kostar ca 200 kr i engångskostnad i uppkopplingsavgift).

Parkering

Föreningen har 5 parkeringsplatser intill huset. Till dessa platser finns en intern kö. Goda parkeringsmöjligheter finns längsmed gatorna i kringliggande kvarter. I närområdet finns även flera parkeringshus.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 388 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
1,604%
Andel av årsavgiften är
1,7446%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,5 kvm*

*Areauppgifter enligt mätning (31 kvm enligt lägenhetsregistret).

Byggnadssätt

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
151

Länkar

Om Lund

Att bo i Lunds kommun

I Lunds kommun känner du historiens vingslag samtidigt som man ständigt planerar för framtiden. I Lund finns en unik blandning av nytänkande och tradition vilket gör att människor trivs här, gammal som ung. Kommunen erbjuder bra skolor, utmärkta pendlingsmöjligheter och ett stort utbud av fritidsaktiviteter såväl för sportentusiasten som för dig som älskar konst, musik, teater, litteratur och film. Det finns också många verksamheter för de lite yngre runt om i kommunen, som till exempel fritidsgårdar, kulturskolor, skolbiografer och bibliotek.

Runt omkring Lund finns också fullt med vackra naturområden, små idylliska byar, ridskolor och strövområden. Lunds kommun är idealiskt för entreprenörer då staden har ett mycket kreativt klimat med flera företagsbyar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds kommun? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Södra esplanaden 13B

Södra esplanaden 13B

223 54 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Södra esplanaden 13B

Liknande bostäder