Riktigt villakänsla bland barnvänliga omgivningar i Södra Sandby!

Södra Sandby - Centrum, Lund

Allégatan 19E

På förhand
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
5 900 kr
Antal rum
4
Boarea
117,4 kvm
Typ
Bostadsrättsradhus
Våningsplan
1 av 2
Terrass/uteplats
Ja

Riktigt villakänsla bland barnvänliga omgivningar i Södra Sandby!

Välkommen till ett gavelradhus bland lummig och barnvänliga omgivningar i två plan. Härlig uteplats i söder öppen mot stor lekfull allmänning.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Detta härliga Brf-radhus på gavel med villakänsla har välplanerade kvadratmeter och bra läge. Denna bostad erbjuder det bästa av två världar. Här finns känslan av att bo i ett eget radhus men samtidigt också tryggheten av att ingå i en bostadsrättsförening - allt yttre underhåll ligger på föreningen. På bottenvåningen finns ett modernt kök. Underbart vardagsrum med utgång till härlig uteplats i sydväst.

Södra Sandby är ett mycket omtyckt område för barnfamiljen med flera förskolor och skolor upp till och med årskurs 9 i närområdet. På nära avstånd finns rekreationsområdet Skryllegården med frilufts- och motionsaktiviteter. Bra välsorterad livsmedelsbutik i välbesökt centrum med apotek, vårdcentral, blomsteraffär mm. Goda allmänna kommunikationer till Malmö/Lund. Hardebergaspåret är ett omtyckt pendlarstråk för cyklister in till Lunds centrum.

Fakta

Uteplats/balkong

Stensatt uteplats i söder med plats för sittmöblemang och grill. Inhägnad av häckar och staket. Utanför finns en stor gemensam trädgård med odlingsmöjligheter, gräsmatta och sandlåda.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns förråd i separat byggnad. Dels kan man använda vinden (ca. 35m2, ska ses som kallförråd) som ingår i varje lägenhet till förråd. Sedan ingår del i förråd som finns i egen byggnad på tomten. Dessa är ca. 8 kvadratmeter per lägenhet, kallförråd.

Månadsavgift

Avgift
5 900 kr

I avgiften ingår kallvatten, bredband, renhållning och parkeringsplats. Individuell mätning och debitering av el (hushållsel, värme och varmvatten) tillkommer med ca 1 500 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättsradhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
10010002/5
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
117,4 kvm**
Trädgård
Ja

* Våning 1 och 2 av 2.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1988

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
99

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gamla Posten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

BRF Gamla Posten är en äkta bostadsrättsförening i Södra Sandby. Föreningen bildades år 1987. Föreningen består av 5 st bostäder/radhus.

Gemensamt cykelförråd finns.

Avgiften höjdes (från 5 500 kr till 5 900 kr) den 1/7 2019. Inge fler avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang för gemensamma ytor samt utebelysning som ingår i avgiften. Varje bostadsrätts svarar för sin egen elförbrukning (hushållsel, värme, varmvatten) och debiteras därefter. Andrahandsuthyrning kan accepteras utifrån varje enskilt fall. Se trivselregler.

Varje lägenhet sköter om uteplats direkt i anslutning till lägenheten. Resterande del av trädgård är gemensam.

I dagsläget tar föreningen varken ut överlåtelse- eller pantsättningsavgift.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande/planerade renoveringar (kontrollerat 2019-05-23):
Planering av solceller på taken.
Underhåll av några snedtaksfönster.
Åtgärda buller från ventilation i 19B och 19D.
Ombyggnad av sovrum enligt vad som gjordes i 19C i övriga fyra lägenheter.
Översyn av tak- åtgärd behövs ej.
Dörr och fönster på förrådshuset i behov av underhåll.
Målning av fasad (rapp nedre del samt övre träfasad).
Föreningen har även planer på att bygga om förråd för cyklar, redskap och sopkärl.

Gjorda renoveringar:
2018 Underhåll av fönster i snedtak.
2018 Nya altandörrar på bottenvåningarna i samtliga lagenheter.
2017 Ombyggnad av innerväggar i sovrum i lägenhet 19C. Detta då ett konstruktionsfel upptäckts. Friskluftventiler installerade i alla sovrum (samtliga lägenheter) med fransk balkong enligt rekommendation från ventilationsfirma. Nya snackväxlar till markiser.
2016 Fiber indraget. Asfaltering av gropar på parkeringen. En del förändringar av örtagården. Uppgrävning av rabatter och läggning av gräs.
2015 Samtliga fönster (förutom snedtak) målades och en del byttes ut. Altandörr till fransk balkong utbytt i 19C. Service och rengöring av ventilationskontroll. Två ventilationsfläktar utbytta.
2012 Träfasad målad. En del panel byttes ut.

Parkering

Parkering:
En parkeringsplats per lägenhet ingår i avgiften. Det finns även tre gästparkeringar som boende kan använda för korttidsparkering. Önskar man hyra sådan så kontakta styrelsen. I dagsläget är det ingen som hyr extra parkering men det finns ingen garanti att dessa hyrs ut alls. Se även trivselregler.

TV/bredband

Telia fiber kollektiv anslutning som ingår i avgiften. 100/100Mbit. Ingår även ip-telefoni samt ip-tv med paket Lagom. Det finns möjlighet att lägga på fler tv-paket eller gå upp i hastighet och ta det på privat faktura direkt med Telia.

Länkar

Området

Att bo i Södra Sandby

I Södra Sandby öster om Lund finns hemtrevliga bostäder sida vid sida med näringsverksamhet. Området är lugnt och familjevänligt med ett bra utbud av skolor och goda pendlingsmöjlihgeter. Närheten till natur och rekreationsområden skapar livskvalitet.

Södra Sandby är den näst största tätorten i Lunds kommun. Orten ligger nära både Lund och Malmö och erbjuder därför ett boende i lugn familjevänlig miljö samtidigt som du aldrig har långt till storstadens bekvämligheter. I Södra Sandby finns flera olika föreningar och klubbar för den sportintresserade. Bland annat kan du träna fotboll eller friidrott, spela innebandy via Skånes största innebandyförening, träna Jujitsu eller gå med i cykelklubben.

Under sommarmånaderna kan man ta sig ett härligt dopp vid det välskötta Södra Sandbys Friluftsbad eller promenera i Sofielundsparken. Parken, som även kallas för Boisens park, ligger som ett grönt stråk kring Sularpsbäcken. I den södra delen av parken finns lite äldre uppväxta träd. Fågel sångsdalen lämpar sig både för korta och långa vandringar längs med bäcken i den lummiga ravinen.

Skrylle friluftsområde ligger mellan Södra Sandby och Dalby. Här kan du springa i något av de många motionsspåren, besöka Naturum för att lära dig mer om de olika djurarterna i skogarna runt imrådet, eller sportfiska i Rögle dammar.

Intill Södra Sandby ligger Hardeberga. Här finns bland annat Rudolf Steinerskolan i Hardeberga säteri, och Hardeberga stenbrott som i många år varit byns främsta näringskälla. Kyrkan i det lilla samhället byggdes på 1200-talet och genomgick en omfattande renovering i början av 1900-talet.

I Revingeby, eller Revinge som det ofta kallas, består bebyggelsen mestadels av villor och radhus. Här finns skola, ridhus, brandstation, vattenverk, idrottsplats och Statens räddningsskola där cirka 5 000 studenter var år examineras. Samhället är beläget en bit ifrån det militära övningsområdet Revingehed, strax invid gränsen till Eslövs kommun. I Revinge ligger även Revinge kyrka, en tegelkyrka från 1200-talet.

Köpa eller sälja bostad i centrala Södra Sandby? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Sandby 3 bästa

3
 • Charken på Ica
  Här säljs närproducerat kött från KC ranch
 • Skrylle
  Härligt rekreationsområde med vandringsleder och gym
 • The Lodge
  Härligt spa på Romelåsens brant

Karta

Allégatan 19E

Allégatan 19E,
247 31 Södra Sandby

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92