50-talscharm på populära Sofiaparken

Sofiaparken, Lund

Filippavägen 2D

Budgivning pågår
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
4 963 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
74,5 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 295 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 295 000 krBudgivare 12019-11-1318:44

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • tisdag 19/11, KL 16:00 - 16:30

  Bokad visning.

Boka visning

50-talscharm på populära Sofiaparken

En bostad fylld av 50-talscharm i kombination med modern utrustning och renoverat badrum. Två ingångar med uthyrningsmöjlighet. Balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

 • Extra kontaktperson

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna ytterst välplanerade och genomgående trea om 74,5 kvm på insynsskyddat läge. Smakfullt renoverad med bevarad 50-talscharm kombinerat med moderna bekvämligheter och lösningar.
Vacker fiskbensparkett, fina detaljer och harmoniska färgval skapar tillsammans en fullkomligt oemotståndlig bostad. Perfekt belägen på lugnt läge vid lummiga Sofiaparken, med citypulsen bara ett stenkast bort.

Smakfullt renoverat kök med goda arbetsytor tilltalar er som njuter av matlagning. Perfekt också med fönster ut över lekplatsen. Den mycket generösa ytan i det stora, luftiga vardagsrummet gör att möjligheterna till att inreda endast begränsas av er egen fantasi. De stora fönsterna och den extra takhöjden bidrar till det härliga ljuset. Utgång till den mysiga balkongen i söderläge. Här kan ni sitta många långa sommarkvällar och njuta av livet. De två separata ingångarna öppnar upp uthyrningsmöjligheter om så skulle önskas. I dagsläget disponeras bostaden med två stora separata sovrum där det ena har toalett precis i anslutning samt en lite mindre halva som kan användas som barn- eller arbetsrum. Bostaden är varsamt renoverad och i väldigt fint skick, här är det bara att flytta in och njuta.

Sofiaparken är omtyckt av flera anledningar. Dels de gröna omgivningarna där Norra Kyrkogården och S:t Hans Backar är omtyckta promenadstråk. Dels områdets närhet till bland annat Centrum, Universitetet, LTH och Sjukhuset. Skola och dagis finns i området. Bra kommunikationer med lokalbussen (buss 2,3 och 4) och pendeln till Malmö, Staffanstorp och Södra Sandby med avgång från sjukhuset. Centrum når du på 5 minuter med cykel.

Interiör

En halv trappa upp kommer vi in i hallen som erbjuder praktisk avhängning direkt till vänster. Förvaring ryms även längre in i hallen i garderober. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Vidare in till vänster ligger köket, bostadens hjärta. Fint renoverat 2009 med alla bekvämligheter. Massiv bänkskiva i ek och vackert antracitfärgat kakel. Här finns gott om skåp, förvaring och arbetsytor på båda sidor om köket. Välutrustat med kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, mekanisk spisfläkt samt diskmaskin. Alla vitvaror från 2009. Vitmålade väggar i fin kontrast till fondväggen med tapet från Marimekko och det praktiska klinkergolvet. Här ges matplats för ca. 4 personer och med fin utsikt över lekplatsen genom fönstret.

Vidare till det ena sovrummet med vitmålade väggar samt fondvägg med tapet från Marimekko. Här finns enkelt plats åt dubbelsäng och extra förvaringsmöbler. Två inbyggda garderober. Ekparkett på golvet.

Renoverat och helkaklat badrum från 2002 i tidlöst vitt. Utrustat med mysigt badkar, tvättställ med kommod, badrumsskåp och wc.

Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till balkongen i söderläge. Rummet bjuder på flera olika möbleringsalternativ. På golvet ligger välbevarad fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Intill vardagsrummet ligger det andra sovrummet bakom pampiga dubbeldörrar med spröjsat glas, även detta rum med fiskbensparkett. Sovrummet är rymligt och har gott om förvaring. Härifrån finns en egen utgång, som enkelt kan tas fram, samt en egen hall och gästtoalett. Perfekt för framtida uthyrning om utrymmet inte skulle behövas som sovrum. Gästtoaletten renoverades 2002 och är helkaklad i vitt och är utrustad med tvättställ och wc.

Välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns två förråd som tillhör lägenheten, ett i källaren och ett på vinden. Ca. 4,5 kvm och 7,5 kvm.

Fast egendom som tas med vid utflyttning: Hatthylla

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 963 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-TV, bredband och el

Ekonomi

Andel i föreningen
3,3601%
Andel av årsavgiften är
3,36488%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
0003
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
74,5 kvm

* En halv trappa upp

Byggnadssätt

Byggår
1953

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Barabo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Välkommen till bostadsrättsförningen Barabo i Sofiaparken i centrala Lund. Föreningen består av 42 lägenheter varav 2 är lokaler. Adressen är Filippavägen 2. Föreningen har ekonomisk- och teknisk förvaltning hos Bredablick.

Föreningen står för det gemensamma bostadsrättstillägget.

Varje lägenhet har en pott för el, vatten och värme. Om denna överstigs får man betala in detta en gång om året och om man inte har använt hela sin pott dras motsvarade summa av från en månadshyra. Föreningen önskar att säljare och köpare tillsammans gör en avläsning av el, värme och vattenförbrukning på tillträdesdagen. Avläsningsblankett lämnas till säljaren ca 1 vecka före tillträdet.

Föreningen tillåter delat ägande men vill att den som bor i bostaden ska äga åtminstone en del av den (5-10 % är OK). Observera att en köpare som inte hunnit fylla 18 år, måste ha överförmyndarens godkännande för att kunna förvärva del av en bostadsrätt.

Planerade avgiftshöjningar:
Föreningen höjde avgifterna 5% per 2019-01-01. Eventuellt planeras avgifterna höjas med ytterligare 5% även vid nästa årsskifte men inget beslut om detta är i nuläget taget (kontrollerat 2019-09-30).

Besök gärna föreningens hemsida www.barabo.se för mer information om föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar/underhåll:

2019 Renovering av fasaderna och byte av fönster/balkongdörrar.
2015 Obligatorisk ventilationskontroll (ovk) i samtliga lägenheter. Målning av trappuppgångar. Dränering på baksidan, spolning av brunnar runt huset, högtryckssprutat plattor vid entréer, brandtätning i hela källaren och årlig genomgång av alla brandsläckare.
2014 Kaklat och fräschat upp tvättstugorna.
2013 Renoverat husets sockel, bytt entrédörrar, de tre garagen samt asfalterat om garagerampen.
2011 Besiktning expansionskärl, byte av termostater och radiatorventiler i alla lägenheter, planterat häck och uppsättning av staket mot Baravägen, fönsterrenovering.
2012 Renovering av tvättstuga A, ny takbeläggning och nya takfönster har satts in, fasadrenovering (puts- och foglagning), renovering av balkongräcken.
2010 Byte av värmeväxlarpaket. NVS.
2006 Indragning av bredband anslutet till Perspektiv Bredband, nätet för Kabel-TV uppgraderades för bredband och större kanalutbud (utfört av Ytec Tele), renovering av elstammar till lägenheterna samt nya eltrådar i trapphus, källare och vind.
2005 Installation av system för individuell mätning och debitering av värme, varmvatten och el (utfört av Techem).
2004-2005 Byte till gemensamt el-abonnemang med fördelningsmätning.
2001-2002 Stambyte inkl injustering av radiatorsystemet. Utfört av Lunds rörmontering.
1995 Fönster och balkongdörrar renoverades med nya ytterbågar i aluminium, byte av ventiler och termostater i lägenheterna samt byte av avstängnings- och injusteringsventiler i källaren (AB Rörläggaren).
1992 Omläggning av takfot mot norr och väster (Superbygg AB).
1989 Renovering av fasad mot syd (putslagning) samt målning av balkongplattor och räcken (ER-HO Bygg AB), rengöring av ventilationskanaler.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2019-09-30):

Ommålning av trapphusen (pågående).

Parkering

I föreningen finns tre st garageplatser för bilar. För ansökan om garageplats finns kölista. Mejla till styrelsen@barabo.se om du vill ställa dig i kö.

Garageplats kostar 550 kr/mån för det större garaget och 500 kr/mån för de två mindre. För tillfället (2019-09-28) är alla garage upptagna och två personer står i kö. Ett av garagen hyrs ut med ett gammalt avtal som går ut när personen flyttar eller säger upp avtalet, övriga två hyrs ut i perioder om tre år. Det går att ordna boendeparkering på gatan utanför huset via Lunds kommun.

TV/bredband

Anslutning till internet ingår i avgiften och det är Perspektiv Bredband som är leverantör. Anslutningen går via fiber till ett fastighetsnät som idag har en prestanda på upp till 100 Mbit/s till varje lägenhet. Uttaget för anslutningen sitter i hallen. I huset finns ComHem installerat med tillgång till Kabel-TV, bredband och telefoni. I avgiften ingår det analoga basutbudet och de fria digitala kanalerna.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en uteplats med grill som kan nyttjas av alla medlemmar i föreningen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor, torkrum och två cykelrum. Vid behov och i mån av plats kan extra förråd hyras för ca 100 kr/mån.

Området

Att bo i Norra Lund

Norra Lund är ett område som ringar in flera mysiga stadsdelar och är ett lugnt, tryggt och familjärt område. Sofiaparken, Möllevången, Kobjer, Sliparelyckan och Smörlyckan är de stadsdelar som ingår i denna populära region.

I Norra Lund finns en stor variation av bebyggelser i form av friliggande villor, radhus och flervåningsbostäder och präglas framförallt av barnfamiljer men även akademiker och studenter som också har hittat hit.

Du hittar dessutom flera härliga grönområden och natursköna omgivningar. I den västra delen av Norra Fäladen finns ett parkområde beläget vid namnet Sankt Hans backar. Höga kullar och flertal motionsslingor, djurhagar och bågskytteplats.

Borgarparken som ligger i närheten erbjuder bland annat tennisbanor, volleyboll och boulebanor. Hundrastgård, grillplatser och plaskdamm för barnen är bara få av alla nöjen som parken erbjuder. Smörlyckan och Victoriastadion ligger också inom gångavstånd för de aktiva.

Ett flertal busshållplatser och mycket goda kommunikationer förser Norra Lund med. Linje 4 är den stadsbuss som tar dig smidigt in till centrum som går runt hela området med ett flertal avgångar i timmen. Från Lund C tar du dig dessutom smidigt med tåg till Malmö, Helsingborg eller varför inte Köpenhamn?

Matbutiker finns det gott om - ICA, Willys, Netto och Lidl. På cirka 10 minuter cykelväg från exempelvis Norra Fäladen hamnar du i Lund centrum med ett bra utbud av både restauranger, bibliotek, kaféer, frisörsalonger, apotek och trevliga butiker. Skolor och förskolor finns gott om i närområdet, exempelvis Backaskolan som blivit väl omtalad.

Här finns inte bara vacker natur och gröna parker utan också möjlighet till att leva bekvämt med förnödenheter inom gångsavstånd. Bra skolor i en idyllisk och mysig småstadsatmosfär med närhet till kultur, nöje och spännande restauranger.

Köpa eller sälja bostad i Sofiaparken? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Lunds 3 bästa

3
 • Rauchrackel
  En autentisk Österrikisk restaurang med spännande smaker
 • St. Hans Discgolf
  En Discgolfbana för hela familjen. Istället för golf och klubba används frisbees i syfte att träffa en korg
 • Norra Fäladens Surdergsbageri
  Bageri och kafé som serverar dagsfärskt surdegsbröd, kaffe och bullar i världsklass

Karta

Filippavägen 2D

Filippavägen 2D,
22241 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

 • Extra kontaktperson

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Adress
  Margaretavägen 3L
  Pris
  2 645 000 kr
  Månadsavgift
  4 632 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Adress
  Sofiaparken 5A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 623 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,5 kvm

  Visning: 2019-11-24 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Sofiavägen 5E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 435 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Filippavägen 6 B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 894 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  På förhand
  Adress
  Filippavägen 2D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 454 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!