Välplanerat med kvällssol

Sofiaparken, Lund

Margaretavägen 3L

Pris
2 645 000 kr
Avgift
4 632 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerat med kvällssol

Genomgående lägenhet med stilrena materialval, badrum och gästtoalett. Separat tvättstuga, två bra sovrum, vackert burspråk samt kvalitativt kök

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

 • Extra kontaktperson

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bo på perfekt läge i området med grönskande utsikt. Här finner vi genomtänkta lösningar och stilrena materialval. Härligt ljusflöde i hela lägenheten och modern planlösning. Inbjudande vardagsrum med underbart burspråk och kök i anslutning. Köket har utgång till den mysiga balkongen mot väster där eftermiddags- samt kvällssol kan avnjutas. Rymligt helkaklat badrum med klinkergolv och stor duschhörna samt separat tvättstuga och gästtoalett.

Möllevången/Sofiaparken är ett lugnt och omtyckt område med närhet till grönområden och Centrum bara 10 minuter bort på cykel. Här finns bra kommunikationsmöjligheter med lokalbussen runt hörnet. Pendeln till Malmö, Staffanstorp och Södra Sandby avgår från sjukhuset, liksom den nya spårvägen. Området ligger även nära Universitetet och LTH.

Interiör

Vi tar hissen upp till tredje våningen och välkomnas av hall med naturlig avhängningsplats innanför dörren samt en dubbelgarderob för ytterligare förvaring. Ljusgrön färg på väggarna mot tjusig ekparkett. Vidare in tar vardagsrummet emot oss med praktfullt burspråk mot den grönskande omgivningen. Ytan är generös med plats för både soffa och ytterligare förvaring. Vitmålade väggar mot ekparkett.
I anslutning till vardagsrummet har vi det trivsamma köket. Luckorna i björk harmoniserar perfekt med det vita kaklet ovanför bänkskivan i laminat. Här finns allt du behöver: inbyggnadsugn och mikrovågsugn, spishäll, spisfläkt, och kyl/frys från Bosch (2002). Diskmaskin från Siemens (2014). Matplatsen rymmer enkelt dig och dina vänner. Vita väggar samt fondtapet. Underbart ljusflöde kommer från fönstret samt den glasade dörren ut till balkongen som bjuder på nordvästläge där man kan njuta av eftermiddags- och kvällssol.
Så till sovrummen där det ena är lite större än det andra. Den stora dubbelsängen får enkelt plats i det större sovrummet men även i det mindre. Vita väggar samt fondtapet. Man har direkt access från båda sovrummen till det generösa badrummet som bjuder på både dusch, vit kommod med spegel med spotlights ovan samt handdukstork.

Gästtoaletten ligger i anslutning till hallen med grått klinkergolv mot vita väggar. Tvättställ med spegel ovan samt Wc. Separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Bosch 2002. Vit bänkskiva samt vask. Från tvättstugan når vi den generösa klädkammaren som tar hand om alla era textilier.
Välkommen på visning till ett superbt boende!

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong i nordväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd om ca. 4,5 kvm hör till lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 632 kr

I avgiften ingår: Värme,vatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,557799%
Andel av årsavgiften är
1,55782%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 645 000 kr
Lägenhetsnummer
233
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2002

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
99

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Solfjädern 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
143
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Trevlig förening som bildades 2001 i samband med att husen byggdes 2002. Hela Solfjädernområdet består av 3 bostadsrättsföreningar; Solfjädern 1 (30 lgh) Solfjädern 2 (62 lgh) samt Solfjädern 3 (52 lgh). Totalt finns det 143 bostadsrätter.

Solfjädern 1,2 och 3 har som uppgift att driva gemensamhetsanläggningen på området. För att anläggningen skall kunna skötas har det bildats en grupp som heter Samverkan Solfjädern och den består av samtliga medlemmar i de tre styrelserna. I gemensamhetsanläggningen ingår garage, parkeringsplatserna längs Margaretavägen, trädgårdsskötsel och städning av trapphus. Föreningen har gemensamma fixardagar två gånger om året.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Två gästlägenheter kan hyras av föreningens medlemmar för 300 kr/natt. Den finns i trappuppgång 3I. I lägenheten finns 4 bäddar, kokplatta, fyra stolar med bord, två fåtöljer, städutrustning samt toalett och dusch.

Det finns även en samlingslokal i 3L som kan hyras av Brf Solfjäderns medlemmar i 1, 2 och 3. Den kostar 300 kr/dygn och avbokningsavgiften är 100 kr. Lokalen är avsedd för lugnare tillställningar.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 10 % av bostadsrätten.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Andrahandsuthyrning kräver godkännande av styrelsen som följer gällande lagstiftning. Andrahandsuthyrning beviljas endast för 12 månader åt gången.

Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen har en bra hemsida med mycket information. Mycket av den information som står med här är hämtad från denna sida. www.brfsolfjadern.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Nyligen gjorda renoveringar:
Målning av fönster på utsidan
Målning av soprum på utsidan
Byte av fönsterlister (S1)
Rengöring av avlopp

Planerade renoveringar (kontrollerat 2019-11-05):
Byte av fönster i fastigheterna och målning av balkongräcken, föreningen planerar att börja med fönsterna v. 46 2019 och balkongräckena 2021. Därav kommer det bli en avgiftshöjning 2% 1 jan 2020.

Parkering

Gemensamt underjordiskt garage med 143 platser, hyra 500 kr/mån, i dagsläget (2019-11-05) finns lediga platser.
Det finns även ett par mindre platser lämpliga för MC som kostar 300 kr/månad. Det finns några platser med laddningsmöjlighet för elbilar. Hyres via Riksbyggen.

Gästparkering längs med Margaretavägen, boende har P-tillstånd för gäster under kvällen.

TV/bredband

Kabel-TV: via Comhem, med svenska och danska kanaler som standard; dessa kan kompletteras ur Comhems sortiment

Bredband: via Ownit Broadband med central 10 Gbps fiber med 1 Gbps (symmetrisk) till varje lägenhet; kan kompletteras med publik IP-adress, IP-telefoni och digital TV

Gemensamma utrymmen

Det finns följande gemensamma utrymmen:
Det finns hobbyrum via S3.
Cykelparkering, det finns yttre cykelställ vid husen och dedicerat utrymme i det gemensamma garaget. S2 och S3 har dessutom cykelrum i en del källare nåbara från garaget.
Två gästlägenheter kan hyras av föreningens medlemmar för 300 kr/natt. Den finns i trappuppgång 3I. I lägenheten finns 4 bäddar, kokplatta, fyra stolar med bord, två fåtöljer, städutrustning samt toalett och dusch.

Det finns även en samlingslokal i 3L som kan hyras av Brf Solfjäderns medlemmar i 1, 2 och 3. Den kostar 300 kr/dygn och avbokningsavgiften är 100 kr. Lokalen är avsedd för lugnare tillställningar.

Varje lägenhet har egen tvättutrustning. Det finns inget barnvagnsrum.

Övrigt

JM AB lät mellan 2000 och 2003 uppföra de åtta fastigheter, ritade av arkitekt Claes Persson, som idag ingår i Solfjädern. I avgiften ingår renhållning, trappstädning, trädgårdsskötsel och snöröjning.

Länkar

Området

Att bo i Norra Lund

Norra Lund är ett område som ringar in flera mysiga stadsdelar och är ett lugnt, tryggt och familjärt område. Sofiaparken, Möllevången, Kobjer, Sliparelyckan och Smörlyckan är de stadsdelar som ingår i denna populära region.

I Norra Lund finns en stor variation av bebyggelser i form av friliggande villor, radhus och flervåningsbostäder och präglas framförallt av barnfamiljer men även akademiker och studenter som också har hittat hit.

Du hittar dessutom flera härliga grönområden och natursköna omgivningar. I den västra delen av Norra Fäladen finns ett parkområde beläget vid namnet Sankt Hans backar. Höga kullar och flertal motionsslingor, djurhagar och bågskytteplats.

Borgarparken som ligger i närheten erbjuder bland annat tennisbanor, volleyboll och boulebanor. Hundrastgård, grillplatser och plaskdamm för barnen är bara få av alla nöjen som parken erbjuder. Smörlyckan och Victoriastadion ligger också inom gångavstånd för de aktiva.

Ett flertal busshållplatser och mycket goda kommunikationer förser Norra Lund med. Linje 4 är den stadsbuss som tar dig smidigt in till centrum som går runt hela området med ett flertal avgångar i timmen. Från Lund C tar du dig dessutom smidigt med tåg till Malmö, Helsingborg eller varför inte Köpenhamn?

Matbutiker finns det gott om - ICA, Willys, Netto och Lidl. På cirka 10 minuter cykelväg från exempelvis Norra Fäladen hamnar du i Lund centrum med ett bra utbud av både restauranger, bibliotek, kaféer, frisörsalonger, apotek och trevliga butiker. Skolor och förskolor finns gott om i närområdet, exempelvis Backaskolan som blivit väl omtalad.

Här finns inte bara vacker natur och gröna parker utan också möjlighet till att leva bekvämt med förnödenheter inom gångsavstånd. Bra skolor i en idyllisk och mysig småstadsatmosfär med närhet till kultur, nöje och spännande restauranger.

Köpa eller sälja bostad i Sofiaparken? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Lunds 3 bästa

3
 • Rauchrackel
  En autentisk Österrikisk restaurang med spännande smaker
 • St. Hans Discgolf
  En Discgolfbana för hela familjen. Istället för golf och klubba används frisbees i syfte att träffa en korg
 • Norra Fäladens Surdergsbageri
  Bageri och kafé som serverar dagsfärskt surdegsbröd, kaffe och bullar i världsklass

Karta

Margaretavägen 3L

Margaretavägen 3L,
22240 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

 • Extra kontaktperson

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Filippavägen 2D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 963 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,5 kvm

  Visning: 2019-11-19 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Adress
  Sofiaparken 5A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 623 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,5 kvm

  Visning: 2019-11-24 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Sofiavägen 5E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 435 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Filippavägen 6 B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 894 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Sofiaparken, Lund

  På förhand
  Adress
  Filippavägen 2D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 454 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!