Ljus genomgående 5:a på attraktivt läge på Sofiaparken. Fint renoverat kök och härlig västerbalkong!

Sofiaparken, Lund

Sofiaparken 3A

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 834 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Boarea
100,5 kvm

Visning

 • söndag 31/5, KL 13:00 - 13:30

  Bokad visning! Boka via Bjurfors.se för att kontrollera lediga tider.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Ljus genomgående 5:a på attraktivt läge på Sofiaparken. Fint renoverat kök och härlig västerbalkong!

Ljus genomgående 5:a på attraktivt läge på Sofiaparken. Fint renoverat kök, ljust vardagsrum, 3-4 sovrum, bra förvaring och härlig västerbalkong!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen in till denna trevliga bostad som genomsyras av rymd, ljus och omgiven av härlig grönska! Lägenheten disponeras på ca 100,5 kvm med 3 - 4 sovrum, fint renoverat kök med matplats, bra förvaring i klädkammare, helkaklat badrum och ett härligt vardagsrum med utgång till balkong i soligt västerläge.

Vi välkomnas av en luftig hall med praktiskt klinkers på golvet. Här ges plats för avhängningsmöjligheter och förvaring i garderob. Härifrån finns ingången till den stora klädkammaren. Vidare nås badrummet som är helkaklat i ljusa färger och utrustat med wc, dusch, handfat med kommod och spegelskåp ovan.

Så till köket som är ljust och charmigt där man delvis bevarat originalluckorna och kombinerat med nya underskåp. Gott om arbetsytor och förvaring. I köket finns mysig matplats för 3 personer. Intill köket ligger matrummet med vacker fiskbensparkett och gott om plats för middagsbjudningar. Detta rum kan även användas som sovrum om så önskas.

Vardagsrummet med vacker fiskbensparkett är ljust och trivsamt med stora fönsterpartier åt väster. Här ryms med enkelhet soffgrupp och tv. Härifrån nås den underbara balkongen med ljuvligt läge i väster med eftermiddags- och kvällssol. Njut av den blommande årstiden omsvept av grönska och doftande syrenträd. Vardagsrummet har delats av och fått ett extra sovrum som är perfekt som arbetsrum, gästrum eller ett mindre sovrum. Vidare finns två rymliga sovrum som båda är väl tilltagna och har fina parkettgolv. Det ena sovrummet har tidstypiska dubbeldörrar med glas som ger rummet härligt ljusinsläpp.

Sofiaparkens lummiga läge har cykelavstånd till det mesta. Här finns även goda kommunikationsmöjligheter med stadsbussar, regionbussar och spårvagnen på några minuters promenad. Vackra lummiga omgivningar och nära till LTH, EC och Universitetet. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drottningstaden i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
78
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 78 lägenheter, varav 30 st. 4 rok, 6 st. 5 rok och 42 st. 2 rok. Adresserna är Sofiaparken 3A-3E samt 5A-5F.

Ekonomisk förvaltare är Bredablick förvaltning.

I samband med överlåtelsen gör föreningen tillsyn av lägenheten tillsammans med säljaren.

Föreningen höjde avgiften med 1% vid årsskiftet 2019/2020. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-05-06).

Föreningen godkänner delat ägande. Den boende ska äga minst 10% av bostadsrätten.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/drottningstaden-i-lund/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Nya avlopps- och vattenstammar 1996
Nya tamburdörrar s.k. säkerhetsdörrar 2006
Tvättning av väggar i trapphus och komplettering av handledare 2006
Nya fönster och balkongdörrar 2009
Rengöring och omfogning av fasader 2009
Utbyte av eternitplattor på yttertak till brädning med papp samt tilläggsisolering vind 2009
Nya entrédörrar med dörröppningsautomatik 2009
Renovering av balkongplattor och nya balkongfronter 2009
Nytt miljöhus 2009
Ny jordad elinstallation med jordfelsbrytare i hela fastigheten, även i lägenheter 2012
Byte av reglerventiler för värme, termostatventiler på radiatorer samt injustering av värme 2012
Underjordiska behållare för mat- och restavfall efter krav på sopsortering 2013
Renovering av föreningslokal 2015
Byte av två tvättmaskiner i hus 5 2017
Målning ovansida plåtinklädnad på ventilationskanaler 2018
Målning av skärmtak över entréer

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-05-06):
Föreningen följer en underhållsplan (vänligen se årsredovisningen för mer info.).
Inom 3-5 år planerar föreningen byta avloppsledningar utvändigt (på gården) samt asfaltering. I samband med detta kommer föreningen se över utomhusmiljön. Informationen är ifrån föreningens årsredovisningar men än så länge inga beslut är tagna.

Under 2018-2020 enligt underhållsplan och som finansieras med föreningens kassa:
Byte av diverse reglerventiler.
Justering av garageportar.
Byte av ytterdörrar till källare.
Byte av två tvättmaskiner i hus 3.

Parkering

Föreningen innehar 31 garageplatser och 15 parkeringsplatser vilka går att hyra i mån av plats. En garageplats kostar f.n. 350 kr/mån och i dagsläget finns inga platser lediga och 2 st står i kö. En p-plats kostar f.n. 110 kr/mån och i dagsläget finns inga platser lediga och 5 st står i kö. Separat kösystem tillämpas. Garagen hyrs ut av föreningen och tillhör inte lägenheten. Uppgifter om parkering kontrollerat 2020-05-06).

Möjlighet till boendeparkering via kommunen.

TV/bredband

Tv-anslutning via Com Hem med ett grundutbud om ca 18 kanaler.
Bredbandsanslutning, IP-telefoni och ytterligare tv-kanaler kan tecknas på via Com Hem och Telenor (fiber) och görs individuellt. Man kan som lägenhetsinnehavare välja internetanslutning via antingen Com Hem eller Telenor.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns två moderna tvättstugor i varje hus samt lägenhetsförråd och skyddsrum som utnyttjas som cykelkällare. Föreningslokalen kan hyras för fest.

Övrigt

Buss tvärs över gatan via lasarettet, tågstationen och Lunds centrum. Långa strövstigar via Sankt Hans backar, med bäckar och vida beteshagar bort mot bl.a. Stångby. Ekologiska Sankt Hans gården har djurstallar för barnens kaniner samt får och olika verksamheter. Ridhus, idrottsplats, tennishall och badhus strax i närheten ger också möjlighet till närbelägna aktiviteter.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 834 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. (grundutbud). Obligatoriskt tillägg om 881 kr/mån avseende värme är inkluderat i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,57106%
Andel av årsavgiften är
1,57106%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
226
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
100,5 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1955

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
114

Området

Att bo i Norra Lund

Norra Lund är ett område som ringar in flera mysiga stadsdelar och är ett lugnt, tryggt och familjärt område. Sofiaparken, Möllevången, Kobjer, Sliparelyckan och Smörlyckan är de stadsdelar som ingår i denna populära region.

I Norra Lund finns en stor variation av bebyggelser i form av friliggande villor, radhus och flervåningsbostäder och präglas framförallt av barnfamiljer men även akademiker och studenter som också har hittat hit.

Du hittar dessutom flera härliga grönområden och natursköna omgivningar. I den västra delen av Norra Fäladen finns ett parkområde beläget vid namnet Sankt Hans backar. Höga kullar och flertal motionsslingor, djurhagar och bågskytteplats.

Borgarparken som ligger i närheten erbjuder bland annat tennisbanor, volleyboll och boulebanor. Hundrastgård, grillplatser och plaskdamm för barnen är bara få av alla nöjen som parken erbjuder. Smörlyckan och Victoriastadion ligger också inom gångavstånd för de aktiva.

Ett flertal busshållplatser och mycket goda kommunikationer förser Norra Lund med. Linje 4 är den stadsbuss som tar dig smidigt in till centrum som går runt hela området med ett flertal avgångar i timmen. Från Lund C tar du dig dessutom smidigt med tåg till Malmö, Helsingborg eller varför inte Köpenhamn?

Matbutiker finns det gott om - ICA, Willys, Netto och Lidl. På cirka 10 minuter cykelväg från exempelvis Norra Fäladen hamnar du i Lund centrum med ett bra utbud av både restauranger, bibliotek, kaféer, frisörsalonger, apotek och trevliga butiker. Skolor och förskolor finns gott om i närområdet, exempelvis Backaskolan som blivit väl omtalad.

Här finns inte bara vacker natur och gröna parker utan också möjlighet till att leva bekvämt med förnödenheter inom gångsavstånd. Bra skolor i en idyllisk och mysig småstadsatmosfär med närhet till kultur, nöje och spännande restauranger.

Köpa eller sälja bostad i Sofiaparken? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Norra Lunds 3 bästa

3
 • Rauchrackel
  En autentisk Österrikisk restaurang med spännande smaker
 • St. Hans Discgolf
  En Discgolfbana för hela familjen. Istället för golf och klubba används frisbees i syfte att träffa en korg
 • Norra Fäladens Surdergsbageri
  Bageri och kafé som serverar dagsfärskt surdegsbröd, kaffe och bullar i världsklass

Karta

Sofiaparken 3A

Sofiaparken 3A,
222 41 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54