Stångby, Lund

Remmaregränden 6

Såld, 2018-02-28
Slutpris
3 380 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
719 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
165 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 046-273 26 44

Bilder

Området

Att bo i Stångby

Endast tre kilometer norr om Lund ligger Stångby, en vacker ort omgiven av milsvida slätter och praktfull grönska. Tack vare den klassiska skånska byggtraditionen har Stångby behållit mycket av sin gammalmodiga charm. Stångby består egentligen av två mindre orter med en kilometers mellanrum. I den äldre småorten Stångby kyrkby ligger, vilket hörs på namnet, Stångby kyrka som byggdes redan under 1100-talet. Stångby stationsby, den huvudsakliga tätorten, har fått sitt namn av järnvägsstationen. I området hittar man också en idrottshall, Tornahallen, som är hemmaarena för idrottsföreningen Torns IF. I dag finns mycket goda förbindelser med tåg härifrån till Lund–Malmö och Eslöv–Höör.

Valkärra ligger fyra kilometer norr om Lund och består av tre bostadsområden: Valkärra by, Korsåker och Valkärra station. Här finns ett fint ridhus och i närheten ligger Valkärra skola som har förskoleverksamhet samt låg- och mellanstadieskola, scoutgård och kyrka.

Köpa eller sälja bostad i Stångby? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.