Torna Hällestad, Lund

Åkervägen 5

Såld, 2020-02-19
Slutpris
5 515 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
1358 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
188 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 • Ansvarig mäklare

  Oskar Leghammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 58

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Varmt välkomna till Åkervägen 5!
. Åkervägen 5 - Bjurfors
. Åkervägen 5 - Bjurfors
. Åkervägen 5 - Bjurfors
. Åkervägen 5 - Bjurfors
. Åkervägen 5 - Bjurfors
. Åkervägen 5 - Bjurfors

Området

Att bo i Torna Hällestad

Denna mysiga lilla by i Lunds kommun ligger omgiven av fina naturområden, sagolik bokskog, gröna betesmarker och charmig lanthandel. Här bor du lugnt och tryggt samtidigt som smidiga bussförbindelser kan ta dig in till närliggande Lund på ca 30 min.

I som så många andra små byar i Skåne smyckar även en charmig vit 1100-talskyrka Torna Hällestad. Byn som ligger på en utlöpare till Romeleåsen omgärdas av vackra natursköna betesmarker och förtrollande bokskog. I närheten av byn finns även naturområdena Björkensdal, Revingefältet, Skrylle, Knivsåsen, Trollskogen samt Hällestads rullstensåsar. Dessa platser bjuder in till allt från hurtiga promenader och joggingturer till mysiga utflykter.

I närliggande Knivsåsen finns även ett stenbrott som är en av Skånes häftigaste badplatser och passar perfekt för den äventyrslystne som gillar att hoppa från klippor. För den aktive finns Torna Hällestad IF som är en idrottsförening som funnits sedan 1937.

I byn hittar vi kulturhusföreningen Tolvan. En ideell, politiskt obunden förening bestående av ca 100 familjer som tillsammans finansierar och sköter om huset på Byvägen 31. I drygt 30 år har gemensamhetslokalen använts för musikevenemang, café, träffar och andra möten. Sedan starten har hundratals band spelat i lokalen och många kända författare och fotografer har gästat föreningen. En trevlig aktivitet är även att föreningens medlemmar anordnar Café varje söndag.

Kollektivtrafiken erbjuder buss som pendlar mellan Lund, Dalby och Torna Hällestad. Med bilen tar du dig smidigt ut på närliggande Väg 11 och efter cirka 30 min är du inne i Malmö och på cirka 25 min är du i Lund.

Barnfamiljer bör känna till att här finns en populär F- 3 skola med närhet till naturen. Mellanstadie- och högstadieskolor finns i det närliggande samhället Dalby.

I Dalby hittar vi även ett serviceutbud med mataffärer, apotek, systembolag, postombud, bensinstationer, tandläkare och vårdcentral. För avancerade shoppingrundor är det Lund eller Malmö som gäller.

Det bästa till sist är nog ändå Torna Hällestads Lanthandel. En väl omtalad livsmedelsbutik, restaurang, bageri och café som även driver konferensverksamhet. Ett hållbart tänk i kombination med närproducerad och god mat gör att flera väljer att komma tillbaka till denna lilla pärla.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Torna Hällestad? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Torna Hällestads 3 bästa

3
 • Lanthandeln
  Byns naturliga mötesplats med brunch, restaurang, café och bageri
 • Skrylle
  Populärt rekreations-område med vandringsleder och gym
 • Kulturhusföreningen Tolvan
  kulturkvällar med musik, kör, bastu, café m.m