Rymlig 3:a högst upp i huset med hiss och inglasad västerbalkong!

Värpinge, Lund

Ernst Wigforss Gata 19

Utgångspris
1 845 000 kr
Avgift
4 605 kr
Antal rum
3
Boarea
85 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 26/5, KL 15:15 - 15:45

  Bokad visning.

Boka visning

Rymlig 3:a högst upp i huset med hiss och inglasad västerbalkong!

Välkommen till en modern lägenhet bland barnvänliga och natursköna omgivningar. Hiss från markplan, inglasad balkong i väster och genomgående.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Stark

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 21

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till denna trivsamma lägenhet belägen på tredje våningen med hiss från markplan. Lägenheten är fördelad på 85 luftiga och ljusa kvadrat som upplevs betydligt större. Här njuter du bland annat av två storleksmässigt bra sovrum i åtskilda delar av lägenheten och ett generöst kök med plats för större matbord. Köket, som går i vinkel, har alla de bekvämligheter som önskas. Allt från generösa matlagningsytor och många förvaringsskåp till diskmaskin och kyl och frys i fullhöjd. Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen, perfekt belägen i väster. Tack vare sitt solläge får balkongen rikligt med solljus som sprider sig vidare i lägenheten. I anslutning till den möblerbara hallen är det delvis vitkaklade badrummet placerat med badkar och vädringsfönster. I förlängningen av hallen finns en stor klädkammare. Lägenheten är belägen högt upp i huset på tredje våningen och tack vare lägenhetens genomgående planlösning upplevs bostaden ljus och luftig. Tvättstuga på entréplan i samma trappuppgång.
Här bor du på optimalt läge med cykelavstånd till allt. Centrum ligger några minuters cykelväg bort. Dessutom finns natursköna Rinnebäcksravinen och shoppingtäta Nova Lund på promenadavstånd. Bekvämt med matbutik och restaurang alldeles i närheten. Under sommarhalvåret kanske Lomma Beach lockar desto mer med sin vita varma sandstrand knappt 20 minuters cykelväg bort. I närheten finns flera stads- och regionalbusshållsplatser. Välkommen på visning!

Interiör

Hall: Laminatgolv mot vitmålade väggar. Förvaringsskåp.
Kök: Vit köksinredning med bänkskiva i laminat. Kakel ovan bänkskiva. Följande vitvaror finns till ditt förfogande: Spis, kyl/ frys, spisfläkt och diskmaskin. Matplats för 6–8 personer. Laminatgolv mot målade väggar.
Vardagsrum: Laminatgolv mot målade väggar. Utgång till den inglasade balkongen i västeläge.
Badrum: Badrum med våtrumsmatta och delvis kaklade väggar. Badkar, handfat, badrumsskåp, toalett och tvättmaskin. Vattenburen handdukstork. Vädringsfönster.
Sovrum 1: Laminatgolv mot målade väggar. Garderob.
Sovrum 2: Laminatgolv mot målade väggar. Garderob.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i väster.

Parkering

Det finns inga extra lediga platser i garaget eller utomhus, möjligheten till att hyra en extra plats är om annan boende vill hyra ut sin plats i andra hand. I annat fall hänvisar föreningen till LKF som har lediga platser i samma garage.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 605 kr

I avgiften ingår: Vattenförbrukning, internet 100/100 Mbit och ComHem TV/ ComHem play.
Obligatoriska tillägg: Bränsletillägg om 745 kr/mån, garageplats om 350 kr/mån samt administrativ avgift avseende eldebitering om 20 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,06371%
Andel av årsavgiften är
1,07109%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 845 000 kr
Lägenhetsnummer
1202
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
85 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1992

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
138

Om föreningen

Namn
Brf Lundahus nr 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
98
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 98 bostadsrätter fördelade över två flerbostadshus byggda på fastigheterna Finansministern 1 och Stadsministern 5 - samtliga med adressen Ernst Wigforss gata. Det finns 8 st. 1 rok, 32 st 2 rok, 30 st 3 rok samt 28 st 4 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningen har egna elmätare som avläses trådlöst. Uppgiften lämnas till föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Det tillkommer en administrativ avgift avseende eldebiteringen om 20 kr/månad. I gengäld slipper den boende betala en mätaravgift till Kraftringen om dryga 1700 kr/år. Den boende ska med andra ord inte teckna ett eget avtal.

Elpriset är fast till skillnad från nätavgiften som kommer höjas från 1,06 kr till 1,22 kr per kWh den 2019-02-01.

Inga avgiftshöjningar är planerade (kontrollerat 2019-05-08).
Föreningen besiktigat inte lägenheter vid försäljning.
Vi kan acceptera ett delat ägande 50/50 men minst en av dom skall bo här.
Vi accepterar ej andrahandsuthyrning.
Vi accepterar inte juridisk person

För mer information om senaste nytt besök föreningens hemsida:
http://www.lundahus7.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2012 målades entrédörrarna till trapphusen om, balkongfasader och utvändiga burspråk har rengjorts
2012 högtrycksspolades samtliga avloppsledningar
2013 Bytt ut värmeaggregat och ventilationssystem för att få ned värme och elkostnader. Tegelfasaderna lagade, trädgårdsanläggningen fräschades upp (gamla träd avverkades eller beskars, nya träd planterades).
2014 Trapphusen målades
2014 Armatur och postboxar byttes ut i trapphusen
2017/2018 Diverse målningsarbete av plåtdetaljer,mjukfogar utomhus bytta, tre tvättstugor fått nya maskiner. Ny undercentral i värmesystem som dessutom drivs av en bergvärmeanläggning med stöd av fjärrvärmesystemet som finns i bakgrunden vid behov.

Kommande/planerade renoveringar:
Föreningen håller på att byta badkars och/eller duschblandare, detta på den
boendes bekostnad. I många lägenheter finns det gamla (27-30 år) som borde bytas.

Parkering

Garage eller P-plats finns och just till denna lägenhet så är det en garageplats
för 350:-/mån. Går inte att välja bort men kan bytas med annan boende som har plats ute om någon önskar det.

TV/bredband

Tv via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Internet via Ownit Broadband med 100/100 Mbit ingår i avgiften. Fiber i varje lägenhet med möjlighet till IP-telefoni och utökat TV-utbud med extra kostnad.

Länkar

Området

Att bo i Västra Lund

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.

Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.

Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.

Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.

Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Värpinge? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Lunds 3 bästa

3
 • Tekulturen
  Hemtrevlig afternoon tea.
 • Nova Lund
  Lunds stora shoppingcenter
 • Ravinen
  I Värpinge flyter Höjeå fram i det som kallas ravinen.

Karta

Ernst Wigforss Gata 19

Ernst Wigforss Gata 19,
227 62 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Stark

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0701-64 67 21