Modern gavellägenhet med uteplats en cykeltur från centrum!

Värpingegård, Lund

Trollebergsvägen 82A

På förhand
Utgångspris
1 475 000 kr
Avgift
2 904 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 2
Boarea
34,5 kvm

Modern gavellägenhet med uteplats en cykeltur från centrum!

Välkommen till en välplanerad gaveletta med egen uteplats. Bo i vacker gårdsmiljö med närhet till Lunds centrum.

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Bostaden ligger i markplan och har en stor fin uteplats med morgon- och förmiddagssol. Smart genomgående planlösning och genomtänkta lösningar som inte lämnar något åt slumpen. Här finns ett fullutrustat kök med spishäll, ugn/mikro, diskmaskin, fläkt, kyl/frys. Badrummet är helkaklat med dusch, toalett, kommod med spegelskåp, spotlights i taket och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I rummet ligger askparkett (golvvärme) och väggarna i betong skapar en industriell karaktäristisk känsla. Här ryms både säng, soffa och matbord. Dessutom finns gott om skåp och garderober för förvaring.

Husets uppvärmning sker genom fjärrvärme med golvvärme i lägenheten. Innergårdens fasad är beklädd med vackert och tidsbeständigt tegel och fasaden mot utsidan på husen är i trä. Bjälklag och mellanväggar består av betongelement som är ljudisolerande.

Brf Värpingegård välfungerande bostadsrättsförening som erbjuder en harmonisk kontrast mellan vacker gårdsmiljö utvändigt och toppmodern standard invändigt. Här bor du på optimalt läge med cykelavstånd till allt. Centrum ligger några minuters cykelväg bort. Dessutom finns natursköna Rinnebäcksravinen och shoppingtäta Nova Lund på promenadavstånd. Bekvämt med matbutik och restaurang alldeles i närheten. Under sommarhalvåret kanske Lomma Beach lockar desto mer med sin vita varma sandstrand knappt 20 minuters cykelväg bort. I närheten finns flera stads- och regionalbusshållsplatser.

Välkommen till en spännande lägenhet på naturskönt läge en cykeltur från centrum!

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats, läge sydöst.

Övriga byggnader/utrymmen

förråd på 1 kvm ingår

Månadsavgift

Avgift
2 904 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och el. Obligatoriskt tillägg om 170 kr/mån tillkommer avseende bredband/TV/telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,0235%
Andel av årsavgiften är
2,02%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 475 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2014

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
113

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Värpingegård
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
50
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Värpingegård bildades 2013 och adresserna är Trollebergsvägen 82 A-E samt Trollebergsvägen 84 A-E. Husen stod klara för inflytt i januari 2015.
Föreningen består av 50 st lägenehter vilka fördelas enligt följande:
20 st 1 rok om 34,5 kvm,
20 st 2 rok om 35,5 samt
10 st 1 rok om 30,5 kvm.

Inköp av filter till köksfläktarna sker av styrelsen en gång per år och delas ut till samtliga medlemmar som i sin tur ansvarar för att filtret blir utbytt. Kostnaden för filtret läggs på kommande avgiftsavi och betalas således utanför den vanliga månadsavgiften.

Avgiftsförändringar:
Det finns inga planerade höjningar i dagsläget (2020-05-06)

Föreningen accepterar delat ägande. Den boende ska äga åtminstone 10% av bostadsrätten. Inga juridiska personer accepteras som medlemmar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Besiktning och service av ventilation sker vid behov efter styrelsens beslut. I dagsläget finns inga planerade renoveringar (2020-05-06).

Parkering

Föreningen har 12 st parkeringsplatser som hyrs ut för 300 kr/mån samt två gästparkeringsplatser. De har för närvarande tinga lediga platser och en person står i kö (2020-05-06)

Det finns gratis parkering några kvarter bort, exempelvis längs Högbovägen. Man kan även höra om det finns ledigt hos grannfastigheten Kastanjeallén som har parkeringsplatser under tak för 350 kr/mån.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal för tv, bredband och telefoni via Telia, kostnaden är 170 kr/mån. Detta är en obligatorisk avgift som läggs på månadsavin till föreningen. Då ingår tv-paketet och 250/100 Mbit/s internet via fiber.

Övrigt

Föreningens hemsida: http://brfvarpingegard.bostadsratterna.se/

Ovanstående information har inhämtats från årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.
Föreningen för ingen tillsyn.

Området

Att bo i Västra Lund

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.

Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.

Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.

Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.

Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Värpingegård? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Lunds 3 bästa

3
 • Tekulturen
  Hemtrevlig afternoon tea.
 • Nova Lund
  Lunds stora shoppingcenter
 • Ravinen
  I Värpinge flyter Höjeå fram i det som kallas ravinen.

Karta

Trollebergsvägen 82A

Trollebergsvägen 82A,
227 63 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92