Villa på Väster i strålande skick

Väster, Lund

Fjelievägen 31

Utgångspris
13 500 000 kr
Antal rum
12
Tomtarea
1022 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
331 kvm / 100 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Villa på Väster i strålande skick

På bästa Väster finns detta rejält tilltagna hus med två separata enheter vilket enkelt kan göras till en stor för den som så önskar.

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan befintligt
Planlösning
Entréplan alt. 1
Planlösning
Entréplan alt. 2
Planlösning
Övre plan befintligt
Planlösning
Övre plan alternativ
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till detta underbara hus med 431 kvm användbar yta med tusen möjligheter. Varför inte bo i ett stort hus med över 10 rum? Eller, som idag, uppdelat i två separata boenden, passande såväl som generationsboende alternativt till studentuthyrning. Huset är totalrenoverat 2006 (originaldelen) och tillbyggd 2009 med en stiligt utförd enplansdel som är en separat enhet för den som önskar ha det så. Möjligheterna är oändliga för den som är kreativ. Fastigheten är i ett strålande skick där alla tunga poster såsom yttertak (2017) , el, dränering med mera är utförda. Insynsskyddad trädgård i tyst och behagligt läge. Beläget på bästa Väster med bara en kort promenad till centralstation och centrum. Trädgårdstomt på över 1000 kvm.
Planritningar kommer under veckan.

Interiör

Den tillbyggda enplansdelen är på 135 kvm och har ett läckert betonggolv med underliggande vattenburen golvvärme. Nuvarande ägare nyttjar hela denna del samt en del av originalhuset. Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp genom stora fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak. Gebnerös takhöjd och braskamin bidrar till ytterligare trivsam karaktär. Master bedroom med en suite och dressing room mellan sovavdelningen och badrummet. Badrummet är från 2009 och har badkar, separat duschhörna, wc, handfat, handdukstork, och vattenburen golvvärme som i resten av tillbyggnadsdelen. Kvalitetsdokument finns. Egen utgång till den insynsskyddade trädgården.

Köket är fullkomligt magiskt med sin genomtänkta inredning och underbara känsla. Stora dörrar ut mot trädgården och uteplats under tak. Marrakechplattor på golvet, bänskivor av både ek, rostfritt samt stenbänkskiva. Falconspis/ugn från 2017, diskmaskin från Miele, kyl från Miele och fläkt från Ikea.

Badrummet som nås från hallen/entrén renoverades 2012 (kvalitetsdokument finns) och har duschhörna, wc, handdukstork, golvvärme, badrumsskåp.

Nuvarande ägare nyttjar även en del av originalhuset som i dagsläget är integrerat med den tillbyggda delen. Från originaldelen nyttjas ett stort sovrum med fönster mot framsidan, ett sovrum med utseende som liknar en punschveranda samt ett tv-rum. I hallen finns det gott om plats för avhängning. I denna del har det tidigare varit ytterligare ett sovrum för den som så önskar.

Vad gäller för resten av originalhuset så är det en egen separat enhet med egen ingång. Däremot går det enkelt att göra om allt till en jättestor villa om så önskas vilket kan studeras på planritningarna. I dagsläget finns det i denna enhet 7 st sovrum med ett gemensamt kök i källaren. I källaren finns även tvättstugan och förvaringsutrymmen. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare från Miele (från 2006). Ett badrum på entréplan samt ett badrum på övre plan. Dessutom är vindsplanet inrett där två av de 7 sovrummen finns.

För info om dagens hyresintäkter så vänligen maila mäklaren!

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bofinken 5

Ombyggnad, Renoveringar

2006- Totalrenovering av originalhuset såsom dränering, el, alla ytskikt.
2009- Tillbyggnad
2017- Omläggning av yttertak på originaldelen

TV/bredband

Fiber

Parkering

Garage för en bil, 2-3 ytterligare bilplatser.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
13 500 000 kr
Rum
12
Sovrum
10
Boarea
331 kvm*
Tomtarea
1022 kvm
Biarea
100 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggår
1936
Fasad
Puts och tegel
Grund
Betongplatta/källargrund
Stomme
Tegel och trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Tegelpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Alu Zink
Fönster
2 & 3-glasfönster

Uteplats/balkong

Underbar uteplats med delvis under tak.

Tomt

Insynsskyddad trädgård som är tyst och behaglig. Häckar, fruktträd, staket och en mur mot gatan med en stor automatisk port. Förråd vid uteplatsen.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1934-09-08) Stadsplan (1929-10-11)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 538 000 kr
Byggnadsvärde
2 734 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
10
Hushållsström
26 793 kr
Värme
53 626 kr
Renhållning
4 418 kr
Vatten/Avlopp
12 687 kr
Summa
97 524 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
212
Energideklarationsdatum
2018-10-27

Länkar

Området

Att bo i Västra Lund

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.

Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.

Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.

Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.

Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Väster i Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Lunds 3 bästa

3
 • Tekulturen
  Hemtrevlig afternoon tea.
 • Nova Lund
  Lunds stora shoppingcenter
 • Ravinen
  I Värpinge flyter Höjeå fram i det som kallas ravinen.

Karta

Fjelievägen 31

Fjelievägen 31,
227 36 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Markus Hedhill

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig Lund Centrum

  :
  Telefon: 0739-20 66 55