Välplanerad funkisdröm högst upp i huset

Väster, Lund

Trastvägen 3

Budgivning pågår
Pris
2 395 000 kr
Avgift
3 836 kr
Antal rum
4
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 300 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 300 000 krBudgivare 12019-09-1610:23

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad funkisdröm högst upp i huset

På femte våningen i huset hittar du denna ljusa och genomgående gavellägenhet. Optimal planlösning med härliga utsikter och balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära och lummiga väster träder denna funkisdröm fram. Hissen tar dig upp till 5:e våningen där lägenheten är belägen. Den ligger på gaveln och är genomgående med fönster i tre väderstreck vilket ger fantastiska utsikter, vid klart väder ända ut över Öresundsbron. Utöver detta erbjuder den även en inglasad balkong i soligt söderläge, perfekt för avkoppling året om.

Lägenheten är mycket välplanerad där alla rum kan nås från hallen. På höger sida finner du de tre sovrummen med det största längst ner. Till vänster når du köket och det väl tilltagna vardagsrummet med utgång till den inglasade balkongen. Längst ner i hallen nås badrummet. Samtliga rum har större fönster vilket ger härligt ljusinsläpp samtidigt som det är insynsskyddat då lägenheten är högst upp i huset. Förvaringsmöjligheterna är mycket generösa med flertalet garderober i både hall och sovrum.

Området är lugnt samtidigt som det är väldigt citynära. Med ca 10 minuters gång når du Lunds central och centrums hela utbud av av restauranger och affärer. I närområdet finns dessutom flertalet butiker, gym, skolor, dagis med mera. Grönskande och sköna Stadsparken samt bra bussförbindelser ligger också nära till hands. Ett ställe att trivas på!

Interiör

Hall:
Stor och välkomnande hall som sträcker sig enda ner till badrummet. Härifrån nås samtliga rum med sovrummen till höger och sällskapsytorna till vänster. Goda förvaringsmöjligheter ges i 3 garderober, ett linneskåp samt hatthylla. På golvet ligger ek-parkett, väggarna är tapetserade i ljusa toner.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är rymligt och utgör en härlig sällskapsyta där familjen kan umgås. Även detta med fin parkett i ek, väggarna är målade vita. Här nås även den inglasade balkongen. Från både fönstret i vardagsrummet och från balkongen visar sig en härlig utsikt över hustopparna och lummig grönska i söder.

Sovrummen:
Bostaden har 3 sovrum med det största med fönster i väst. Detta rymmer enkelt både större dubbelsäng och andra möbler, på golvet ligger ek-parkett, väggarna är tapetserade i ljusa toner. Det mellanstora sovrummet i mitten, även detta med plats för dubbelsäng, har fönster i norr och erbjuder mycket tilltagna förvaringsmöjligheter med 4 garderober och 2 linneskåp. I detta rum ligger ljus plastmatta på golvet, väggarna är tapetserade. Det sista sovrummet, även detta med fönster i norr har också förvaring i garderob. På golvet ligger plastmatta, tapetserade väggar i ljusa toner. Dessa rum kan enkelt ges andra syften som kontor, hobbyrum m.m, om så önskas.

Kök:
Gediget kök med gott om förvaringsmöjligheter och skåp, här med fönster genom balkongen mot söder. Här finns utrymme för matplats till ca 5 personer. Luckor och skåp är i ek, bänkskiva i laminat (2015) och väggen där i mellan är kaklad i naturfärgade toner (2015). Köket är utrustat med spis & ugn (2015, Electrolux), kyl (2015, Elektro Helios), frys, mikro (Electrolux), diskmaskin (Elektro Helios) samt köksfläkt. På golvet ligger plastmatta, väggarna är tapetserade.

Badrum:
Bra badrum från 2009 med insynsskyddat fönster mot väst. Detta är utrustat med dusch, toalett, handfat samt badrumsskåp (Hafa teak). På golvet ligger plastmatta, väggarna i våtrumstapet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Eka 26

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 836 kr

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,6339%
Andel av årsavgiften är
8,6339%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Max antal sovrum
3
Boarea
79 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1959

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
138
Energideklarationsdatum
2009-01-15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Koltrasten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Koltrasten bildades 1959 i samband med byggnationen av fastigheten Eka 26.

Det finns 15 st lägenheter i föreningen varav 5 st ettor samt 10 st fyror. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen har beslutat om oförändrade avgifter för 2019 (kontrollerat med styrelsen 2019-08-22).

Överlåtelseavgift: 1162,5 kr och betalas av säljaren. Pantsättningsavgift: 465 kr.

Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende står för minst 50 %.

Kabel-TV: Com Hem. Internet: Internetavtal tecknas enskilt av bostadsrättsinnehavaren, såväl Com Hem som Perspektiv Bredband finns som alternativ.

Tvättstuga: Gemensam tvättstuga finns placerad i källarplan och innehåller två tvättmaskiner, torktumlare samt separat torkrum.

Övriga gemensamma utrymmen: I källaren finns cykelrum samt hobbyrum för de som exempelvis vill snickra eller måla, men inte vill göra det i lägenheten.

Trappstädning samt trädgårdsskötsel sköts gemensamt av de boende. Den som vill hjälper till med trappstädning och trädgårdsarbete. Ersättning utgår som avdrag på månadsavgiften. Det finns inga krav på att delta. Föreningen brukar anordna två gemensamma städdagar, en på hösten och en på våren.

Föreningen har 6 garageplatser som hyrs ut för 275 kr/månad samt 6 parkeringsplatser som hyrs ut för 100 kr/månad. I dagsläget är det kö till garageplatserna men det finns en parkeringsplats ledig (kontrollerat med styrelsen 2019-08-22). Fri parkering längs med Trastvägen.

Följande uppgifter är hämtade av föreningen 2019-08-22. Spekulanter uppmanas att stämma av dessa uppgifter med föreningen. Kontaktperson: Patrik Ekdahl (ordförande) - vänligen be mäklaren om kontaktuppgifter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Nyligen genomförda renoveringar:
Nya vattenledningar 2015
Byte av elementventiler 2015
Relining avlopp 2011

Kommande renoveringar:
Omläggning av papp på garagetaken och huvudbyggnaden.
Målning av balkonger samt trapphus.
Plåtarbeten på huvudbyggnaden.
Ev. ny hiss.
Ev. förbättrning av uteplats/uterum på baksidan.

Länkar

Området

Att bo i Västra Lund

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.

Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.

Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.

Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.

Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Väster i Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Lunds 3 bästa

3
 • Tekulturen
  Hemtrevlig afternoon tea.
 • Nova Lund
  Lunds stora shoppingcenter
 • Ravinen
  I Värpinge flyter Höjeå fram i det som kallas ravinen.

Karta

Trastvägen 3

Trastvägen 3,
227 31 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Nyproduktion
  Adress
  Tärnvägen 8 (lgh 12/1205)
  Pris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  5 292 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2019-09-26 17.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Måsvägen 5B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  5 000 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Nyproduktion
  Adress
  Tärnvägen 8 (lgh 32/1303)
  Pris
  2 625 000 kr
  Månadsavgift
  4 324 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Nyproduktion
  Adress
  Tärnvägen 8 (lgh 22/1204)
  Pris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 632 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Byggmästaregatan 25B
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 997 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Grisslevägen 3
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Väster, Lund

  Adress
  Rallaregatan 2D
  Utgångspris
  2 525 000 kr
  Månadsavgift
  3 383 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrätt

  Väster, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 32A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 206 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Lokföraregatan 17C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 216 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!