Vacker gaveltvåa på populära väster med stor balkong i söderläge.

Väster, Lund

Trollebergsvägen 32A

Budgivning pågår
Pris
1 895 000 kr
Avgift
2 790 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
49,3 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 800 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 800 000 krBudgivare 12019-08-1915:44

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vacker gaveltvåa på populära väster med stor balkong i söderläge.

Välkommen till en härlig tvåa med ljusa och väldisponerade kvadratmeter på populära väster. Stor balkong i söderläge och bevarade originaldetaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp!. Trollebergsvägen 32A - Bjurfors
Vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp!
Balkong i solsäkert söderläge!. Trollebergsvägen 32A - Bjurfors
Balkong i solsäkert söderläge!
40-tals detaljer med brädgolv och härlig rymd!. Trollebergsvägen 32A - Bjurfors
40-tals detaljer med brädgolv och härlig rymd!
. Trollebergsvägen 32A - Bjurfors
. Trollebergsvägen 32A - Bjurfors
. Trollebergsvägen 32A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen upp till andra våningen där denna fantastiska hörnlägenhet på populära väster finns. Fönster i två väderstreck samt väldisponerade kvadratmeter ger en mycket trivsam och luftig känsla. Det fina brädgolvet i furu som är genomgående samt tidlösa originaldetaljer ger lägenheten sin charm. Sist men definitivt inte minst har du stor balkong som sträcker sig längs hela gaveln av lägenheten i soligt söderläge.

Generösa sällskapsytor i det ljusa och härliga vardagsrummet med utgång till balkongen. Estetiskt 40-tals kök i vitt med klassiska så kallade "Reda-behållare" i glas, här även med plats för matbord. Helkaklat badrum som totalrenoverades 2005. Rofyllt sovrum med bra ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Lägenheten erbjuder även goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och inbyggd garderob.

Här bor du på ett riktigt bra läge på populära och lummiga väster. Med gångavstånd på några minuter når du centralstationen och citypulsen med hela dess utbud av affärer och restauranger. I närområdet finner du bland annat Stadsparken, Folkparken, Högevallsbadet, Arenan samt flera matbutiker så som Coop, Lidl och livs-butik. Bra förbindelser med buss.

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med en härlig vy rakt ner över vardagsrummet och dess stora fönsterparti. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av klädkammare och avhängning i hatthylla. På golvet ligger brädgolv av furu (slipat 2007) som är genomgående i hela lägenheten, målade väggar i vitt.

Vardagsrum:
Brädgolvet sträcker sig fint ner mot vardagsrummet som är stort och rymligt. Goda sällskapsytor med plats för större soffgrupp samt för matplats om så önskas. Rummet är mycket ljust tack vare de fönsterpartier som tillsammans med den stora balkongen sträcker sig längs hela gaveln av lägenheten. Väggar målade i vitt samt tapetserad fondvägg.

Sovrum:
Från hallen precis till vänster nås sovrummet. Här kan man möblera med dubbelsäng. Till förvaring finns en större inbyggd garderob. Rummet är ljust och harmoniskt med fönster mot öst. Brädgolv i furu och väggar målade vitt med fondvägg i mörkare toner.

Kök:
Fint kök i original med vitmålade luckor och så kallade "reda-behållare" i glas. Här finns det utrymme för matbord med plats för två personer. Köket är utrustat med kyl & frys, ugn, spis samt köksfläkt. Stort fönster i öst med mycket bra ljusinsläpp. Även här med brädgolv i furu samt målade väggar i vitt.

Badrum:
Totalrenoverat och helkaklat badrum från 2005. Här finns dusch, toalett, handfat och skåp. Kaklet på väggarna går i vitt och klinkern på golvet i blått.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong i söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Två källarförråd hör till lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 790 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och Kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,36939%
Andel av årsavgiften är
4,37199%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49,3 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1941
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
205
Energideklarationsdatum
2009-09-28

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ekebo
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ekebo bildades 1942 och består av 20 lägenheter samt 1 bostadsrättslokal med adressen Trollebergsvägen 32 A-C. Ekonomisk förvaltning genom SBC.

Energideklaration: 2009

Enligt styrelsen kommer avgiften att höjas med 2% under året 2019 (uppgift hämtad 2019-06-05).

I månadsavgiften ingår värme, vatten och Kabel-TV.

Föreningen tillåter delat ägande (dvs. när exempelvis en förälder äger en del, och barnet, som bor i lägenheten, äger den andra). Föreningen önskar att den boende står för åtminstone 10 %.
Andrahandsuthyrning tillåts men måste godkännas av styrelsen och uthyrning max 12 månader åt gången.

Samtlig information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2018 spolades och filmades stammarna, filmades bottenplattan samt frästes rören i bottenplattan.
Vattenstammar bytta 2000
El bytt i lägenheter och i offentliga utrymmen 2001
Avloppsstammar bytta 2005
Fönster målade 2012
Tvättstugan fick nya maskiner 2012
Omfogning av skorsten 2012
Bytt expansionskärl 2012

Planerade renoveringar:
I dagsläget bevakas ett gammalt (torrt) läckage på vinden iB-trappan. Under sommaren 2019 planeras för att injusteringsventiler på värmerören i källaren ska bytas och gamla galvaniserade rördelar rensas bort. I samband med detta kommer termostaterna på elementen i lägenheterna bytas samt returventiler sättas in. Under 2021 planeras för balkongrenovering/balkongbyte, fönsterrenovering med tillhörande plåtarbete samt omfogning av fasaden och lagning av skadat virke i entréerna.

Parkering

Parkeringsplats finns att hyra, ca 175 kr/mån. Kösystem tillämpas och i dagsläget finns några stycken platser lediga (2018-07-06).

TV/bredband

TV anslutning - Kabel-TV via Com Hem.
Internet - Fibernät (ComHem och Öppet stadsnät som alternativ). Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget avtal.

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård i soligt västerläge. Här finns utemöbler och odlingslådor.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga som nås via trapphuset, här finns för närvarande 3 tvättmaskiner och 1 torkrum.

Föreningen erbjuder även cykelförråd.

Länkar

Området

Att bo i Västra Lund

Väster är en charmig och varierad stadsdel, lokaliserad på västra sidan om järnvägen i Lund. Här finns olika typer av citynära boende och hela elva fina grönområden.

Namnet Väster kommer ifrån att området ligger just ”väster om järnvägen”. Här finns en unik charm då man på flera ställen bevarat de äldre bostadsområdena. Väster ger ett omväxlande intryck med en blandning av hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.

Den första samlade husbebyggelsen utanför den medeltida stadskärnan var förmodligen Jutahusen som växte fram kring en kvarn. Under århundradena spred sig bebyggelsen från staden och västerut. På 1980-talet byggdes ett helt nytt bostadsområde som döptes till Gasverket. Namnet kommer av det gamla gasverk som försåg staden med bränsle till gatubelysningen. De gamla byggnaderna runt gasverket revs i samband med att det nya bostadsområdet kom till.

Bibliotek Väster erbjuder förutom bokutlåning även kafé och utställningsverksamhet. Det är också en viktig träffpunkt för besökare i alla åldrar.

Den vackra vildandsparken anlades i slutet av 1960-talet och utformades av stadsträdgårdsmästare Robert Montan och landskapsarkitekt Gunvor Persson.

Trolle-Wachtmeisters Park i kvarteret Skytteln är en ljus och öppen park som upprustades ordentligt för ett par år sedan. De 70 år gamla idegranarna stammades upp och buskar och perenner nyplanterades. I dag är den främst en kvarterspark för de som bor i området, med en lite lugnare östra del och platser för bollspel och lek i den västra.

Värpinge är en relativt ny stadsdel i västra Lund. Stora delar av området byggdes under slutet av 1980-talet. I Värpinge ligger en brittiskinspirerad golfbana med 9 hål. Precis intill finner du Rinnebäcksravinen, en kvarlämning från inlandsisens avsmältning. För några år sedan gjordes ravinen till naturreservat för att bevara dess speciella natur och flora samt hålla den tillgänglig för besökare. I ravinen har kreatur betat fram till 1800-talet vilket bidragit till en mycket vacker flora, väl värd ett besök.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Väster i Lund? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Lunds 3 bästa

3
 • Tekulturen
  Hemtrevlig afternoon tea.
 • Nova Lund
  Lunds stora shoppingcenter
 • Ravinen
  I Värpinge flyter Höjeå fram i det som kallas ravinen.

Karta

Trollebergsvägen 32A

Trollebergsvägen 32A,
227 31 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viggo Sjöström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-36 28 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Byggmästaregatan 25B
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 997 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Kakelvägen 8A
  Utgångspris
  1 550 000 kr
  Månadsavgift
  2 920 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  37,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Lokföraregatan 17C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 777 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Adress
  Bryggaregatan 22B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 085 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-08-22 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Tågmästaregatan 3
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 819 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Domherrevägen 1A
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 128 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Åldermansgatan 5A
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 954 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Väster, Lund

  Adress
  Rallaregatan 2D
  Utgångspris
  2 525 000 kr
  Månadsavgift
  3 383 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-08-22 17.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Väster, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 32A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 206 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Åldermansgatan 3D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 612 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Väster, Lund

  På förhand
  Adress
  Lokföraregatan 17C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 216 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!