Exklusiva materialval och hög standard

Almhög, Malmö

Rödkullastigen 5A

Utgångspris
1 395 000 kr
Avgift
4 928 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja

Exklusiva materialval och hög standard

Trerumslägenhet på våning 7!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu har vi äran att presentera denna fantastiska trerumslägenhet på populära Almhög. Lägenheten är funktionellt utformad med välplanerade rum, stora ytor och den är renoverad 2018-2019 med smakfulla materialval och hög standard. Genomgående golv, nedsänkt tak med spotlights samt snygga och exklusiva detaljer. Pricken över i:t är bostadens stora, helkaklade badrum i marmor. Dessutom bor man på helt fritt läge på våning 7 med utsikt över takåsar och trädtoppar. Givetvis finns här både hiss och inglasad balkong. Allt paketerat i en lugn och skötsam förening med förutsättningar för ett trivsamt boende i många år framöver.

Läget erbjuder bra pendlingsmöjligheter med närhet till Danmark, ringvägarna och nya Hyllie. Dagligvarubutiker, apotek, vårdcentral finns också i närområdet och för de shoppingsugna finns både Mobilia och Emporia nära inpå. Det finns parkeringsplatser och garage i föreningen.

Välkomna på visning!

Interiör

Hall:
Rymlig hall med avhängning till vänster och stor, inbyggd garderob till höger. Klinker på golvet och vita, målade väggar.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med plats för matbord och soffmöblemang med mediamöbel. Klinkel på golvet som matchas med hallgolvet. Vita, målade väggar. Fint ljusinläpp från det stora fönsterpartiet. Sänkt tak med spotlights.
Utgång till inglasad balkong.

Kök:
Renoverat kök från 2019 med luckor i svart högglans med beslag i rostfritt. Stänkskydd i mosaik ovan bänkskivan i ljus laminat. Utrustat med induktionshäll, ugn, mikro, kyl/frys (2021), köksfläkt och diskmaskin. Vita väggar och klinker på golvet. Utgång till balkongen.

Sovrum 1:
Stort sovrum med vita, målade väggar och trägolv. Bra med yta för dubbelsäng och valfria möbler.

Sovrum 2:
Sovrum med garderobsvägg med spegelglas för mycket bra förvaring. Plats för dubbelsäng. Trägolv och vita, målade väggar.

Badrum:
Stilrent och snyggt badrum med marmor både på väggar och golv. Renoverat 2018. I taket finns infällda spotlights. Utrustat med wc, handfat, badrumsskåp, takdusch med glasdörr och handdukstork. Inbyggd hylla i duschen. Mycket elegant och snyggt.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Almhög
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
280
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Almhög finns i Malmö och är placerad på Rödkullastigen 5, 6, 7 och Solvändegatan 5. Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1959-1960. Fastigheten Kärven 2 innehar föreningen som äganderätt, adress är Solvändegatan 5 och Rödkullastigen 6 i Malmö. Fastigheterna Strået 3 och 4 med adress Rödkullastigen 5 och 7 innehas med tomträtt, hälften ägs av föreningen och hälften tomträtt (tomrättsomförhandling sker 2021). HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och ingår i avgiften.

Avgifter:
- Föreningen höjde avgiften med 2% 2021. (Kontroll 2021-03-23).

Medlemskap:
- Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen.
- Vid delat ägande ser föreningen att den boende i lägenheten äger minst 10%.
- I samband med tillträdet gör föreningen en lägenhetstillsyn.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information. http://www.hsb.se/malmo/almhog/

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt ordförande i föreningen. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1990 byttes fönsterna
1998 byte av vattenledningar (vattenstammar) i husen
Säkerhetsdörrar insatta
2008 takomläggning
2014 isolerades vindarna för bättre driftsekonomi
2015 renoverade föreningen sina gårdar och installerade staket
2016 Ny dränering kring fastigheterna.
2017 spolade föreningen sina avloppsstammar.
2017 - 2021 renoverar man hissarna i husen.
Del av fasad har renoverats med omfogning, ny plåt kring fönster och målning av vissa ytor.

Pågående renoveringar:
Fasaderna kommer fortsätta renoveras och underhållas.
2020/2021 Införande av kollektivt bredband och gemensam el

Parkering

Föreningen har 194 p-platser som de boende kan hyra för 150 kr/mån. Kösystem tillämpas och i dagsläget står ca 3-4 st i kö (kontrollerat 2020-10-05).

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har beslutat att införa kollektivt bredband, leverantör blir Sydantenn. I dagsläget har föreningen inte beslutat hur bredbandet kommer att debiteras.

Gårdsplats/innergård

Totalupprustad utemiljö av lekplatser, uteplatser, plattytor och växtlighet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tillgång till festlokal som man kan hyra till max 50 personer för 400 kr per dag. Tvättstuga med maskiner finns i källaren.

Övrigt

Till lägenheterna hör förråd i källaren.

Månadsavgift

Avgift
4 928 kr

I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,43927%
Andel av årsavgiften är
0,43927%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
72
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
80 kvm*

* Area enligt bostadsrättsföreningen.

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Rödkullastigen 5A

Rödkullastigen 5A,
214 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Almhög, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rödkullastigen 9B
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 771 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Almhög, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rödkullastigen 9A
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 838 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Almhög, Malmö

  På förhand
  Adress
  Solvändegatan 1D
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  6 749 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  100,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!