Genomgående trea med inglasad balkong

Almvik, Malmö

Axel Danielssons Väg 5

Utgångspris
1 095 000 kr
Avgift
4 432 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Genomgående trea med inglasad balkong

Genomgående trea med inglasad balkong på våning två.

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Bilder

Grönskande gård. Axel Danielssons Väg 5 - Bjurfors
Grönskande gård
Smakfullt kök. Axel Danielssons Väg 5 - Bjurfors
Smakfullt kök
Matplats i köket. Axel Danielssons Väg 5 - Bjurfors
Matplats i köket
Stor inglasad balkong. Axel Danielssons Väg 5 - Bjurfors
Stor inglasad balkong
Generösa sällskapsytor. Axel Danielssons Väg 5 - Bjurfors
Generösa sällskapsytor
Rymligt vardagsrum. Axel Danielssons Väg 5 - Bjurfors
Rymligt vardagsrum

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad och ljus trea på andra våningen med inglasad balkong i ett av Almviks populära låghus. Här erbjuds stilfullt kök med stor matplats, två sovrum i bra storlek, rymligt vardagsrum med stora fönster och härligt ljusinsläpp, nyrenoverat badrum med tvättmaskin samt hall med gäst-wc.

I närområdet finns all tänkbar service och fina grönområden. Med Hyllie och Emporia till vårt förfogande som numera utgör Malmös nya mötesplats uppnår vi fantastiska shoppingmöjligheter såväl som goda kommunikationer.

Välkommen på visning!

Interiör

Entrén välkomnar med rymlig hall samt plats för avhängning. Längst in i hallen finns även en stor klädkammare för optimal förvaring. På golvet ligger fin parkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet är väl tilltaget med parkettgolv och stora fönster som skänker riktigt med ljus. Stora sällskapsytor med gott om plats för möblemang efter egna önskemål. Härifrån nås även den inglasade balkongen med utsikt över föreningens grönskande gård.

Köket har renoverats stilfullt med inredning av ek och svart kakel ovanför bänkskivan. Här erbjuds bra förvaring och bekväma arbetsytor. Du erhåller även en komplett uppsättning av vitvaror bestående av kyl, frys, diskmaskin, ugn, häll samt fläkt.

De två sovrummen nås från hallen och rymmer både dubbelsäng och garderober. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger parkett.

Badrummet är renoverat i stilfullt och helkaklat utförande. Inredningen består av dusch, wc, handfat med kommod samt tvättmaskin.

Lägenheten erbjuder även praktisk gästtoalett som kaklats i svart och vitt. Här finns wc, handfat samt spegelskåp.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 432 kr

I avgiften ingår vatten, kabel-tv samt bostadsrättstilläggsförsäkring. Obligatoriskt tillägg om 857 kr/mån som avser värme. Totalt 5289 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
0,17589%
Andel av årsavgiften är
0,1766%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
717 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 095 000 kr
Lägenhetsnummer
324
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
80 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1973

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
159

Om föreningen

Namn
Riksbyggens Brf Malmöhus nr 23
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
590
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Malmöhus nr 23 är en äkta förening som omfattar 590 st bostäder och 2 st lokaler på adresserna Serenadgatan och Axel Danielssons väg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen och den tekniska av Bredablick. Föreningen har marken med tomträtt, tomträttsavtalet gäller t.om. 2022-12-31. Föreningen har gemensam el vilket innebär att elförbrukningen debiteras på månadsavgiften. Föreningen har gemensamt bostadsrättstillägg varför den enskilde medlemmen inte behöver teckna detta.

Avgiftshöjningar
Inga beslutade avgiftsändringar, men det förs diskussion om en höjning vid årsskiftet.

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Föreningen accepterar delat ägande. Dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. För att bli godkänd i föreningen så måste du ha en årsinkomst på minst 200.000 kr/år annars krävs en borgensförbindelse.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
2011: Taggar till tvättstugorna, gemensam el inhandlades med Luleå energi.
2013: Bytt styrsystem i värmecentralen.
2014: Byggt nytt miljöhus.
2014: Spolning av avloppsstammar.
2015: Stambyte vattenstammar i höghusen.
2016: Tvättade fasaden på alla höghus.
2016: Flera tvättmaskiner byttes ut.
2016: Nya utemöbler köptes in.
2016: Festlokal och övernattningslägenhet inreddes.
2017: Utförde Serneke relining av dagvattenledningarna i låghusområdet.
2017/2018: Det finns ett ny miljöhus vid Serenadgatan 27. Fönsterbyte/-renovering är utfört i hela området. Centralerna till taggsystemet har bytts ut.

Kommande renoveringar
Tappvattenstammar på Axel Danielssons väg

Parkering

Föreningen har ca 400 p-platser med hyra 150 kr/månad, och 2 garage under jorden med 287 platser med hyra 200 kr/månad. Vi har garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Kötiden varierar beroende på vilket plats den boende är intresserad av, kölistan finns hos Riksbyggen Västerås: 0771-860860.

TV/bredband

För TV så har föreningen ett avtal med ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. För bredband och telefoni får den boende teckna eget abonnemang. I dag finns det möjlighet att välja mellan ComHem, Bredbandsbolaget och Telia. Läs mer här: www.mhus23.se/Tv-Bredband-Telefoni

Gårdsplats/innergård

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan.

Gemensamma utrymmen

- På entréplan i låghusen (3-våningshusen) finns gemensam tvättstuga som delas mellan grannarna i trapphuset.
- Platser finns för förvaring av cyklar (30 kr/månad/cykel)
- Föreningen har ett gemensamt motionsrum och dart-rum.
- Festlokal för 25 personer på Serenadgatan 27.
- Övernattningslägenhet för gäster på Serenadgatan 27.
- Vid låghus-området finns tre miljöhus.

Övrigt

Informationen löpandes uppdaterad och inhämtad delvis från årsredovisning och föreningens hemsida, också via kontakt med föreningens ordförande. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida www.mhus23.se eller ta direktkontakt med styrelsen via www.mhus23.se/Kontakta-oss.

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i södra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Axel Danielssons Väg 5

Axel Danielssons Väg 5,
215 74 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Almvik, Malmö

  Adress
  Serenadgatan 24
  Utgångspris eller Högstbjudande
  795 000 kr
  Månadsavgift
  4 211 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Visning: 2019-06-27 17.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Almvik, Malmö

  På förhand
  Adress
  Axel danielssons väg 5
  Utgångspris
  1 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 983 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!