Njut av soluppgången på vån 11 med fönster i österläge. Fint skick och goda förvaringsmöjligheter.

Almvik, Malmö

Serenadgatan 22

På förhand
Utgångspris
750 000 kr
Avgift
3 429 kr
Antal rum
2
Boarea
48 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
11 av 17
Hiss
Ja

Njut av soluppgången på vån 11 med fönster i österläge. Fint skick och goda förvaringsmöjligheter.

En välplanerad omgjord tvåa med renoverat kök och badrum med mycket plats för förvaring. Ljus och fräsch lägenhet med stora fönsterpartier.

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Serenadgatan 22. Serenadgatan 22 - Bjurfors
Välkomna till Serenadgatan 22
På förhand. Serenadgatan 22 - Bjurfors
På förhand
. Serenadgatan 22 - Bjurfors
Bo i trevliga grönskande omgivningar!. Serenadgatan 22 - Bjurfors
Bo i trevliga grönskande omgivningar!
. Serenadgatan 22 - Bjurfors
Bo tryggt i en stor förening. Serenadgatan 22 - Bjurfors
Bo tryggt i en stor förening

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En välplanerad omgjord tvåa med renoverat kök och badrum med mycket plats för förvaring. Ljus och fräsch lägenhet med stora fönsterpartier.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
590
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22
Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 22 bildades 1967 och inflyttning skedde 1971/72. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2023-01-01. Det finns 590 lägenheter i föreningen, fördelat på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 våningar och 18 bostadsrätter per hus. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 1 lokal i föreningen som innehas med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Avgiften höjdes med 4 % i årskiftet 2020/2021. I dagsläget är inga avgiftshöjningar planerade.

Föreningen har infört gemensam el vilket innebär att elförbrukningen debiteras via föreningen tillsammans med månadsavgiften.

Föreningen har tecknat en gemensam försäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

Uppvärmning sker med fjärrvärme.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
www.mhus22.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2000 byttes samtliga tak, fasaden renoverades och samtliga trappuppgångar målades.
2003 renoverades undercentralen till fjärrvärmesystemet.
2004-2005 renoverades samtliga tvättstugor.
2006-2009 genomfördes en uppfräschning av innergården.
2010 renoverades och målades fasaden.
2012 genomfördes stambyte för kall- och varmvattenstammarna på Serenadgatan 22, 24, 28 och 30. Samma år installerades porttelefoner i trappuppgångarna.
2014 installerades kameraövervakning för tvättstugor och entréer. Dessutom installerades gemensam el.
2014-2016 renoverades fasad samt att det utfördes en PCB-sanering av vissa byggnader och mark
2015 installerades värmeåtervinning på Serenadgatan 22-30 och takrenovering gjordes på höghusen.
2016 fick Kvartettgatan 4-56 och Serenadgatan 22-30 nya armaturer, plåtning av garagemur runt garage G3 utfördes och värmeväxlare för låghus i två undercentraler byttes. 2016-2017 genomfördes takbyte på låghusen.
2017 installerades värmeåtervinning i höghusen samt i ett av låghusen på Serenadgatan (7-11).
2018 Det blir miljöhus för 4 höghus i år, färdigt till hösten september/oktober.
2019 Radonmätning av samtliga lägenheter
2020/21 Föreningen planerar att utföra relining. Definitivt datum är ännu ej satt. I låghusen kommer relining göras av liggande avloppsstammar samt spolning av de stående stammarna. Även aptussystem till porttelefoni och passagesystem ska ses över.

Föreningen följer en underhållsplan.
I slutet på detta året startar föreningen en relining av alla liggande avloppsstammar.

Parkering

Parkering: Föreningen har 473 p-platser och 287 garageplatser till uthyrning , 60kr/mån resp. 225kr/mån. Det finns även 9 mc-platser för 138 kr/mån. Eventuell kötid finns. Avgiftsbelagd gästparkeringar finns på 3 platser inom föreningen, vid Serenadgatan 22, Serenadgatan 28 & Kvartettgatan 3

TV/bredband

Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Obligatoriskt bredband från Via Europa/A3, 1000/1000Mbit, kostnad 99kr/mån för bredband.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns vackra innergårdar med grönska, lekplatser och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: Finns i vart trapphus, vilka totalrenoverades 2004. Dom är tillgängliga mellan 08.00-20.00. Dessa bokas med lätthet med samma bricka som används för att ta sig in i huset eller via hemsidan, gäller endast Serenadgatan 22-30. Serenadgatan 1-18 samt Kvartettgatan 4-56 finns bokningslistor. I låghusen finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel och strykhörna. Månadslistan hänger på dörren till tvättstugan, lätt att boka.

Inom föreningen finns bra möjligheter till aktiv fritid. Det finns en boulebana, dartlokal och en styrketräningslokal (gymmet finns på adress Serenadgatan 30.)

Övrigt

Föreningen har tecknat gemensamt elavtal med individuell mätning där kostnaden debiteras i efterhand utöver den angivna månadsavgiften. Föreningen har tagit beslut om att kostnad för byte av golvbrunn i befintlig position i badrummet ersätts om föreningens entreprenör Rörmontören Syd anlitas för bytet. Ersättningen uppgår till max 5000 kr. Vill man flytta på golvbrunnen vid badrumsrenovering gör de även detta men den kostnaden får man själv betala. Gör du det med annan firma utgår ej ersättning. Kvitto och ansökan lämnas in till Lokalkontoret och utbetalning sker 3-6 månader efteråt, kontroll utförs av föreningens representant/Rörmontören Syd.

Förråd som tillhör lgh finns på i trappan för låghusen.
För höghusen finns de antingen i källaren eller på vinden (beror på vilken våning man bor på).

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Månadsavgift

Avgift
3 429 kr

I månadsavgiften ingår varmvatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering för El, debitering sker månadsvis.
Obligatoriskt tillägg om 637 kr/ månad avser värme (515 :-) bredband (99 :-) och administrativ avgift för el 23 :- Månadsavgift = 4066 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,11601%
Andel av årsavgiften är
0,11501%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
750 000 kr
Lägenhetsnummer
207
Våningsplan
11 av 17
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
48 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen 1
1 Enligt föreningens lägenhetsförteckningen är det 1 rum och kök men disponeras som en 2:a.

Byggnadssätt

Byggår
1972

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-02-14

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i södra Malmö? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Serenadgatan 22

Serenadgatan 22,
215 72 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Almvik, Malmö

  På förhand
  Adress
  Serenadgatan 28
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 421 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!