Rosengårds/Apelgårdens mest unika bostad!

Apelgården, Malmö

Sjöblads väg 41

Utgångspris
665 000 kr
Avgift
3 968 kr
Antal rum
2
Boarea
59,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
8 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Rosengårds/Apelgårdens mest unika bostad!

På lugnt läge finner vi denna unika bostad om cirka 60 kvm. Renoverad, välplanerad och såklart skräddarsydd för dig som kräver det där lilla extra!

 • Ansvarig mäklare

  Tom Flydalen

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors har nöjet att presentera en av Rosengårds/Apelgårdens absolut trevligaste och unika bostäder. Sjöblads väg 41 ligger som sista hus i tyst och rofylld återvändsgata mitt mellan Nobelområdet och Rosengård. Precis runt knuten finns skolor, bussförbindelser och gott om grönområden om du vill njuta av grönska och natur.

Via hissen från markplan tar vi oss upp till våning 8 av 9. Här bakom döljer sig något av områdets absolut bäst renoverade och unika bostäder där de flesta renoveringar är gjorda av en yrkesförd elektriker. Vardagsrummet är väl tilltaget och med snygg belysningsramp och filmduk inbyggd i taket. (Projektor och projektorduk kan medfölja). Totalrenoverat kök med svart köksinredning och stilrena detaljer med känsla av lyx. Rostri kyl/frys i side by side utförande, gasspis, spishäll och fritös i rejält utförande samt rostfri ugn i arbetshöjd och diskmaskin i svart. Fräscht badrum med kaklade väggar och snyggt trätrall på golvet. Renoverat sovrum 2018 mot innergården i fint utförande med gott om förvaring.

Som bostaden självklara höjdpunkt finns här en enorm inglasad balkong med stor mysfaktor. En av Malmös i särklass finaste och trevligaste balkonger erbjuder "flera extra rum". För den med gröna fingrar erbjuds ett förvaringsutrymme med tillhörande arbetsbord och plantagebord. Uteplatsen intill köket förlänger tillvaron och erbjuder en trivsam sittyta / lounge med plats för umgänge. Gott om plats för växter och en tredje del som är perfekt som myshörna.

Varmt välkommen på visning!

Njut av Sjöblads vägs bästa boende!

Interiör

Hall: Med hiss från markplan tar vi oss upp på våning 8 där vi finner denna trevliga bostad med bra ljusinsläpp som möter oss i redan i hallen och strömmar in genom det stora fönsterpartierna som genomsyrar bostaden. Från hallen når vi samtliga rum och har gott om plats för förvaring.

Vardagsrum: Direkt till höger om hallen finner vi det stora vardagsrummet som välkomnar oss med sina generösa kvadratmeter och med utgång till den inglasade balkongen. Här kan vi enkelt möblera utifrån egen fantasi och behöver inte tänka på att utrymmet inte skall räcka till. Här skäms vi bort av unika attribut som infälld belysningsramp, inbyggd ljudanläggning samt filmduk inbyggd i taket. (Projektor i ordning med duk kan medfölja). Såväl ljusinsläppet som den rikliga belysningen gifter sig väl samman med de vitmålade väggarna och golvet som beklätts med parkett och skapar en ljus och skön miljö.

Balkong: Väl tilltagen inglasad balkong som gör att bostaden får "ett extra rum". Utan tvivel så förfogar vi över en av Malmös i särklass finaste balkonger i soligt läge. Uteplatsen intill köket förlänger tillvaron och erbjuder en trivsam sittyta/lounge med plats för umgänge såväl sommar som vintertid. För den med gröna fingrar erbjuds ett förvaringsutrymme med tillhörande arbetsbord och plantagebord. Dessutom erbjuds möjlighet till myshörna i utrymmet utanför vardagsrummet.

Kök: Det renoverade köket är utrustat med svart köksinredning och stilrena detaljer med känsla av lyx. Rostfri kyl/frys i side by side utförande, gasspis i robustaste utförande, spishäll, fritös samt rostfri ugn i arbetshöjd och integrerad diskmaskin. Här finns gott om plats för 5 runt matbordet och om inte detta skulle vara nog samspelar köket med den enorma inglasade balkong som utgör bostaden självklar höjdpunkt.

Sovrum: Rymligt sovrum som totalrenoverades 2018. Här finns gott om plats för dubbelsäng, kontorshörna, garderob för förvaring. Här finns även en mindre klädkammare och såklart även utgång till balkongen.

Badrum: Längst in i bostaden hittar vi det fräscha badrummet med vitkaklade väggar och snyggt trätrall på golvet. Badrummet är utrustat med badkar, toalett och tvättställ.

Fakta

Uteplats/balkong

Otrolig balkong i soligt läge.

Ombyggnad, Renoveringar

Gjorda renoveringar och underhåll:
2018 nya dörrar till tvättstugorna

Kommande underhåll och nyinvesteringar:
Utveckling och modernisering av utemiljön samt gemensam el

Från föreningens nyhetsbrev 2018-10-04:
"Vi har nu besiktat alla de gamla projekten och gått igenom underhållsplanen. Föreningens ekonomi är god trots bedrägeriet. Det kommer inte behövas någon avgiftshöjning alls under 2019! Det ser positivt ut även för kommande år. Vi återkommer med en femårig prognos."

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns barnvagsnrum på bottenplan, cykelförråd 20 kr/mån, festlokal i grannhuset, källarförråd 8 kvm och 2 st tvättstugor i källarplan.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften.

Bredband. Leverantör: Com Hem. Upp till 1000 Mbit.

Parkering

Föreningen har 388 garageplatser till en kostnad av 360 kr/plats och 305 p-platser till en kostnad av 200 kr/plats. Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 968 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,11039%
Andel av årsavgiften är
0,11039%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
665 000 kr
Lägenhetsnummer
260
Våningsplan
8 av 9*
Hiss
Ja**
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
59,5 kvm***

* Våningsplan 8 av 9.

** Hiss från markplan

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ida
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
738
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Länsassistenten 1-3 och Länsrevisorn 1-3 vilka innehåller 738 lägenheter och 2 lokaler. Fastigheterna innehas med tomträtt, ny tomträttsavgäld kommer att gälla fr.o.m 2021-01-01. Bostadsrättstillägg ingår i försäkringen till föreningens lägenheter.

Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning, den tekniska förvaltningen & vicevärdstjänsten åt Brf Ida.

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2019 och preliminär kommer de inte att höjas de kommande 3 åren.
Avgiften höjdes med 10 % april 2018. Deras mål är att inte behöva göra fler drastiska höjningar och att ändå öka amorteringarna på föreningens lån.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning och hemsida. En slutlig köpare uppmanas kontrollera uppgifterna med föreningen.
Besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/ida

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar och underhåll:
2018 nya dörrar till tvättstugorna
2019 Införing av gemensam el

Kommande underhåll och nyinvesteringar:
Utveckling och modernisering av utemiljön
Ventilation
Värmesystem
Utbyte av hissar

Parkering

Föreningen har 388 garageplatser till en kostnad av ca 360 kr/plats och 305 p-platser till en kostnad av ca 200 kr/plats. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Bredband via Bahnhof - ingår i avgiften.
Kabel-TV via ComHem - ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor finns att tillgå i källaren. Cyklar och mopeder skall placeras i cykelställ inomhus eller utomhus, det finns inhägnade boxar att hyra för 20 kr/månaden i låghusen och det finns även cykel/mopedplatser i cykelhusen. Föreningen har också till medlemmarnas förfogande en fritidslokal som man kan hyra för ca 200 kr/tillfälle.

Byggnadssätt

Byggår
1968

Området

Att bo i Östra Malmö

I Östra Malmö hittar du både idylliska äldre villor i Västra Kattarp och mångkulturella områden som Rosengård och Fosie med flerbostadshus. Här finns också industrier och landsbygd samt Östra kyrkogården som är en av Malmös allra vackraste kyrkogårdar.

Johanneslust har fått sitt namn från ett gammalt värdshus som låg längs med Sallerupsvägen. Områdena Johanneslust och Håkanstorp skapades under tidigt 1900-tal som en del i egnahems-rörelsen, därför hittar du mest villor, radhus och kedjehus här. Idag tillhör områdena i stadsdelen Kirseberg.

Rosengård byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Tidigare utgjordes platsen av ett jordbruksområde med lantegendomen Rosengårds herrgård från 1817. Rosengård är uppdelat i fem delområden med namnen Törnrosen, Apelgården, Herrgården, Örtgården och Kryddgården. Mitt i området finns ett centrum som har det mesta du behöver vad gäller service.

Västra Kattarp har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet, när området kallades för Västra Kattarps by. Det finns tyvärr ingen bevarad bebyggelse kvar från denna tiden. Idag är Västra Kattarp ett av få villaområden i stadsdelen, vilket ökar attraktionsvärdet. Flertalet av husen är byggda runt 1960-talet. I närheten finns även Persborg och Hindby med flerbostadshus, radhus och egnahem. Här ligger också Pågens bageri som sprider frestande dofter av nybakade bullar i området.

I lugna Gullvik är det lätt att trivas. Här bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du har allt du söker vad det gäller vardagsshopping på nära håll. Området består till största del av villor men det finns även enstaka bostadsrättsradhus. Här finner du både hus från 1920-talet till helt nybyggda hus i modern stil. Gullvik är perfekt att bo i för den som pendlar till Danmark. På bara några minuter är du ute på motorvägen för vidare färd över Öresundsbron. Du tar dig även ut till Malmö flygplats på kort tid.

I mångkulturella Fosie finns företagsamhet, flera vackra grönområden, hus med gamla anor och charmig herrgårdsmiljö. Fosie kyrka och runstenen påminner om det förflutna medan Augustenborgs Ekostad och industrierna i Fosie företagarby symboliserar framtiden.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Apelgården? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Malmös 3 bästa

3
 • Zlatan court
  Fotbollsplanen som Malmöprofilen är intiativtagar till
 • Bennets bazaar
  Färgsprakande butiker längs Rosengårdsstråket.
 • FC Rosengård
  Malmös Damlag i Allsvenskan

Karta

Sjöblads väg 41

Sjöblads väg 41,
213 70 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Tom Flydalen

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64